A devenit interesant topicul acesta si pt. mine, asa ca as aduna mai jos modelele de bari (pt. modelul de Vitara cu sine longitudinale), de care s-a discutat+de care am mai auzit.
Chiar nu as da o avere pe asa ceva, insa nu as vrea nici sa periclitez siguranta mea si a colegilor de trafic, cu niste bari care pleaca de masina, cand vor ele ...
Le voi pune in ordinea preturilor gasite, iar de aici mai departe va trebui sa ma decid cumva la o varianta care sa fie optima d.p.d.v. al costurilor si calitatii:
1. 220 lei -
Bare transversale Aluminiu - pare ca sistemul de prindere nu este tocmai stabil/de incredere
2. 354 lei -
Menabo Tiger Black - par sa fie fara incuietoare de siguranta
3. 392 lei -
Menabo Tiger Silver - are un coleg de forum si e multumit de ele
4. 410 lei -
Green Valey - nu prea stiu nimic de ele
5. 519 lei -
Menabo Leopard Silver - par mai aerodinamice decat modelul Tiger
6. 620 lei -
Barile Thule 753 - sunt Thule, insa nu par prea aerodinamice si sunt din otel (mai grele, decat cele de aluminiu)
7. 855 lei (186 EUR) - Barile
OEM de la Suzuki - citeam cu cateva pagini mai in urma, ca ar fi tot Thule, insa ceva low-entry
8. 991 lei -
Thule WingBar Edge 959X - par cele mai reusit, insa pretul pt. mine e mult prea mare
Le-as monta la inceputul ierni (decembrie) chiar daca le voi folosi de doar 2-3 ori, iarna ca sa duc schiurile juniorului cand il duc la schi, insa nici nu le-as tot da jos si monta pe frig, de cate ori am nevoie.
Tind catre cele Green Valey ... alte pareri ?
P.S. Mai e o tematica si anume: inca nu am suportul de schiuri .. oare orice model de suport pt. 1-2 perechi de schiuri se potriveste pe aceste modele de bari transversale ?