Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114111 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #750 : 07.Feb.2022, 09:47:44 a.m. »
PS2: nu vad sensul achizitionarii unui scut din aluminiu, un metal usor deformabil; pai daca e scut - ca doar de aia îi zice scut, ar trebui sa fie din otel, nu?!?

Cred ca e vorba despre o folosire "aproximativa" a termenilor. E vorba despre scut din duraluminiu - un aliaj. Rezista bine si comparativ cu unul de otel este mult mai usor. Evident si mai scump.

Cum asta e un cuvant complicat, vei gasi ca este inlocuit in "vorbire" fie cu dural (mai aproape de adevar), fie direct cu aluminiu, de unde si confuzia.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #751 : 08.Feb.2022, 01:27:59 a.m. »
  Acu' eu ma mir ca, colegu' care e pa stiinta asa, nu stie de duraluminiu, da' cred ca a fost o usoara scapare !

Lasand gluma, imi amintesc de o poza(poate mai este p-aici) cu un scut, care era ca o gura de rechin plina de pamant. Adica acea Vitara luase atat de tare o "burta" zdravana de pamant incat scutul se desprinsese si se indoise pur-si-simplu.
  Deci sa nu intelegem gresit ca, daca avem scut, suntem ca un tanc, trecem pe oriunde si oricum, pentru ca daca avem curiozitatea si ne uitam putin in stanga-drapta scutului, mai sunt destule elemente care  pot fi afectate de un soc.
   Scutul l-am putea numi ultima reduta, adica inante de a-l lovi, ar trebui sa ne asiguram ca obstacolul intalnit nu este mai mare decat garda la sol(chiar coborand din masina) si deci pe el sa apara doar urme slabe, usoare zgaraieturi, situatie in care si scutul de dural ar fi la fel de eficient ca si cel de OL.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #752 : 08.Feb.2022, 10:21:33 a.m. »
Am obosit sa-mi mai pun mintea cu unii.

Si stiu din ce-s facute scuturile, eu unul prefer întotdeauna otelul - rugina nu ma deranjeaza.

PS: daca se plictiseste careva pot sa pun la dispozitie kilograme de documentatie despre aluminiu si aliaje ale acestuia.
Despre tratamente chimice si prelucrarea lui, brazare si alte kkturi stiintifice.... d-astea care obosesc creierul unora care stiu stiinta si tehnica de la tv.
Engleza e musai necesara pentru asilmilarea lor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: spiro

Offline cristidav

« Răspuns #753 : 08.Feb.2022, 10:26:01 a.m. »
...eu unul prefer întotdeauna otelul - rugina nu ma deranjeaza.
Si eu sunt de acord cu asta. Daca e scut, sa fie cat mai zdravan, iar fiind pe fundul masinii (si nefiind componenta primara a caroseriei), poa sa rugineasca pana nu mai poate din partea mea.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline toma

« Răspuns #754 : 08.Feb.2022, 10:50:28 a.m. »
Domnilor, ultimul avertisment. Va rog sa nu mai lasati "iubirea" sa inunde orice topic in care postati. Avem sectiune speciala pentru "declaratii de dragoste".
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline spiro

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #755 : 21.Iul.2022, 11:55:52 a.m. »
Cred ca nu sunt actualizate pozele de pe acel site. Sunt cei de la Odorhei, dupa datele de la contact, dar eu am comandat in august 2020 si au forma putin diferita scuturile pentru Vitara si S-Cross.
Buna tuturor , sunt unul din noii posesori de Suzuki S-Cross 4x4 si voiam sa stiu  daca scutul postat in imagine se potriveste pe S-Cross model 2022 .Multzam anticipat Frenzy si totodata tuturor pt. contributia pe care o aduceti la  imbunatatirea /personalizarea masinii . Cei din Iasi (Dolly) nici nu vor sa auda de asa ceva ( cica n-are motorul unde sa cada in cazul unui impact !) desi dealerul din Constatnta mi-a zis ca nu se pierde garantia chiar daca e montat de orice mecanic ...Cand am spus ca am 3 km de drum din piatra ce sare peste tot , seful de service de la  Dolly mi-a zis sa-mi fac casco !!! Cam ciudata abordarea si deja ma gandesc sa-mi fac reviziile pe la Bacau ...Voi ati avut probleme cu garantia dupa monarea scutului ?
  • Suzuki SX 4 S-Cross

Offline cristidav

« Răspuns #756 : 21.Iul.2022, 12:59:18 p.m. »
Doua masini luate de la Redtor Oradea, pe ambele montate scuturi de catre ei, la ultima masina spunandu-mi concred ca ceea ce spui tu cu "n-are unde sa cada motorul" nu e neaparat o aberatie, dar e ilogic. Daca se ajunge acolo, unde cade motorul e poate cea mai mica grija. Sa spunem si ca, motorul fiind perfect centrat pe inaltime, singura directie unde "cade" e direct inspre cabina. Totusi, piatra care sare, de care te temi tu, nu e chiar asa periculoasa. Scuturile ajuta mult la lovituri directe de bolovani/piatra iesita din pamant. Am auzit si abureala cu "se incinge motorul si nu se raceste". De parca racirea se face cu vantul de la doamne-doamne :)))
Daca ai unde schimba locatia reviziei, baga mare.

Cat despre potrivirea scuturilor pe model 2022... teoretic ar trebui sa potriveasca. Si nu-s prea multi cu modelul 2022 inca.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: spiro

Offline spiro

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #757 : 21.Iul.2022, 01:11:01 p.m. »
Doua masini luate de la Redtor Oradea, pe ambele montate scuturi de catre ei, la ultima masina spunandu-mi concred ca ceea ce spui tu cu "n-are unde sa cada motorul" nu e neaparat o aberatie, dar e ilogic. Daca se ajunge acolo, unde cade motorul e poate cea mai mica grija. Sa spunem si ca, motorul fiind perfect centrat pe inaltime, singura directie unde "cade" e direct inspre cabina. Totusi, piatra care sare, de care te temi tu, nu e chiar asa periculoasa. Scuturile ajuta mult la lovituri directe de bolovani/piatra iesita din pamant. Am auzit si abureala cu "se incinge motorul si nu se raceste". De parca racirea se face cu vantul de la doamne-doamne :)))
Daca ai unde schimba locatia reviziei, baga mare.

Cat despre potrivirea scuturilor pe model 2022... teoretic ar trebui sa potriveasca. Si nu-s prea multi cu modelul 2022 inca.
   Multzam fain Cristi , deja am contactat Bacaul si astept un raspuns pt. pret , o zi buna in continuare
  • Suzuki SX 4 S-Cross

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #758 : 21.Iul.2022, 05:45:28 p.m. »
 Salut, cel mai bine suna direct la ei (scut motor Odorhei) si povestesti cu ei ce problema ai. Oamenii is faini si nu se codesc de la munca! Am luat un scut pentru Renegade, modelul fiind nou, nu se pupa cu scutul la prinderi. Sunat, vorbit, mers la ei, modificat pe loc, revopsit in camp electrostatic, montat si plecat cu niste cadouri de la ei! Mai fac si altceva in afara de scuturi.  ;)
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

The following users thanked this post: cristidav, enicky, frenzy, spiro

Offline spiro

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #759 : 22.Iul.2022, 07:12:29 a.m. »
Salut, cel mai bine suna direct la ei (scut motor Odorhei) si povestesti cu ei ce problema ai. Oamenii is faini si nu se codesc de la munca! Am luat un scut pentru Renegade, modelul fiind nou, nu se pupa cu scutul la prinderi. Sunat, vorbit, mers la ei, modificat pe loc, revopsit in camp electrostatic, montat si plecat cu niste cadouri de la ei! Mai fac si altceva in afara de scuturi.  ;)
Multzam fain Sefer , iau in calcul si varianta asta .
  • Suzuki SX 4 S-Cross