Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Imbunatatiri NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Scut metalic motor-diferential
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
67
68
69
70
71
[
72
]
73
74
75
76
77
78
Mergi Jos
Autor
Subiect: Scut metalic motor-diferential (Citit de 114122 ori)
0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
shpeedy
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
Re: Scut metalic motor-diferential
«
Răspuns #710 :
28.Ian.2021, 10:18:05 a.m. »
Mai e un aspect la montarea scuturilor de care ar trebui tinut cont - mai grav decat posibilitatea supra-incalzirii motorului, consider eu: posibilitatea de a bloca caderea libera/eliberarea usoara a motorului in caz de impact, functionalitate gandita a asigura integritatea pasagerilor la nivelul picioarelor...
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
Myhay
Hero Member
Mesaje postate: 903
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #711 :
28.Ian.2021, 05:35:33 p.m. »
Prima data cand i am spus dealer ului de scuturi asta a si invocat. In caz de accident exista riscul ca scutul metalic sa ajunga in habitaclu si implicit sa aduca atingere integritatii fizice sau chiar vietii ocupantilor. Dupa a schimbat placa vazand ca insist si ii aduc contra-argumente.
Eu totusi stiam ca Vitara vine cu scut motor din plastic corect? Cel putin Baleno a venit cu de asta din plastic macar. Daca vine fara scut motor atunci e nasol o sa l fac pe dracu in patru si o sa i montez.
memorat
Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic
Jurnal de bord
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Mesaje postate: 381
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #712 :
28.Ian.2021, 05:55:09 p.m. »
La cat de greu e blocul motor, daca e sa pice, uite fix suruburile si grosimea scutului o sa-l impiedice sa cada, fie el plastic sau metal.
Parerile sunt impartite, cu privire la utilitate e cam asa : cu scut ai o protectie la tot felul, fara scut, n-ai nimic. Nu am auzit de probleme nici de la cei cu scut si nici de la cei fara. Singurul lucru observat de mine la o masina mai veche, fara scut, era super mult praf sub capota motor, adica ce era pe acolo... daca schimbai un bec puteai sa spui ca ai fost in mina.
Am avut de plastic si la prima iarna s-a agatat in zapada cu gheata si a facut poc, trosc si cam aia a fost.
Mie mi-au pus in reprezentanta scutul, din metal, nu au zis nimic, totul ok, garantia ok, se intampla in 2015.
memorat
New Vitara 1.6 ddis, Luxus
boga81
Hero Member
Mesaje postate: 2277
Gen:
«
Răspuns #713 :
28.Ian.2021, 08:15:58 p.m. »
Mama nene, ce aberatii... Cand am pus la sx4, Autonet a fost incantat. Era aproape dublu decat daca il luam separat, din Mures.
Acum, la Prafuitor, am toate acuturile la accesorii. Cum le vreau, de tabla sau dural. Pe alese...
Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk
memorat
Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
enicky
Hero Member
Mesaje postate: 12742
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #714 :
28.Ian.2021, 09:55:58 p.m. »
Mda, cand am cumparat S-Cross-ul am adus vorba de scuturi, dar mi-au spus ca nu-mi recomanda, ca nu e ok, si alte bla-bla-uri.
Parerea mea este alta si anume ca ii doare undeva de protectia noastra, cat de incalzirea excesiva, nici vorba(am pe Vitara de 5 ani), dar, stiu ca posesorul de Suzuzuki 4x4 nu se va abtine si va iesi in afara asfaltului, chiar si in zone accesibile unui turism si aici, in off road, este foarte simplu sa iei o piatra in baia de ulei sau in grupul(diferential) de pe spate, construit dintr-un aliaj casant, si gata, s-a spart. Cine plateste? Evident, propietarul! Ca doar n-o fi pe garantie! Daca ne gandim la numarul de masini/an vandute, este aproape imposibil sa nu se intample cuiva. Si nu cred ca baia sau grupul costa cat scutul.
Vitara avea un "scut" de plastic de vreo 30cm, absolut inutil dupa parerea mea si hai sa admit ca poate o coliziune frontala ar avea efecte nefaste cauzate si de prezenta scutului, dar care sunt mai mari, sansele sa ai un accident sau sa-ti spargi baia c-o piatra ? Poate n-ati vazut cu ce viteza este aruncata o piatra calcata(unde trebuie) de-o roata, nici cu mana n-o arunci cu atata forta !
Si astfel ei se elibereaza de orice vina, iar propietarul este bun de plata in orice situatie, simplu.
memorat
Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
Jurnal de bord
frenzy
Newbie
Mesaje postate: 40
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #715 :
28.Ian.2021, 10:10:52 p.m. »
Intre timp au pus si cei de la Sumo Suzuki Romania un scut metalic la ei pe site (din ce stiu eu, sunt un intermediar pentru Sumo Suzuki din Ungaria, nu au vreun site sau ceva, doar pe facebook). Arata destul de aerisit modelul lor, dar, din pacate nu dau prea multe detalii :
https://www.facebook.com/sumosuzuki1987/photos/a.108729640971505/160182412492894/
Eu am scuturile (motor + diferential) tot de la cei din Odorhei.
memorat
Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019
The following users thanked this post:
enicky
Myhay
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #716 :
29.Ian.2021, 04:13:28 p.m. »
I am cerut dealerului documentul in prealabil sa l semnez si sa comande scuturile. Il aveti atasat. Totusi , pretul este unul foarte bun : 112 euro cu tot cu montaj pentru ambele scuturi. Cred ca in final doar le cumpar de la ei si ma duc la alta reprezentanta Suzuki sa le montez unde nu imi cer sa semnez ce e in atasament.
memorat
Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic
Jurnal de bord
dthem
Hero Member
Mesaje postate: 904
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #717 :
29.Ian.2021, 05:21:24 p.m. »
Nu se deschide fișierul, poți să îl reîncarci sau să ne zici tu ce scrie?
memorat
Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
Myhay
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #718 :
29.Ian.2021, 05:45:27 p.m. »
Informare privind montajul scutului de motor
Potrivit informarii verbale din discutia telefonica, este necesar sa va exprimati prin semnatura si in scris, faptul ca ati luat la cunostinta de cele comunicate, inainte de a monta scutul de la motor pe masina.
Acest accesoriu este un element de siguranta care acopera catalizatorul si cutia de viteze in vederea protectiei de lovituri din cauza drumurilor, a factorilor externi etc. insa va transmitem si riscurile care pot aparea pe parcurs:
1. Nu este accesoriu original si nu este omologat.
2. Exista riscul supraincalzirii componentelor in special a catalizatorului si a filtrului de particule.
3. Nu stim cum se comporta in cazul unui accident.
4. Exista posibilitatea pierderii garantiei.
Va rog sa semnati si totodata, va rog sa specificati ca ati inteles ceea ce v-am comunicat in scris mai sus,
pentru a putea face demersurile in vederea montajului pentru autoturismului Suzuki Vitara AllGrip 1.4 Boosterjet Hybrid Spirit MT, culoare....., avand serie de sasiu ..... si serie de motor ...... .
VANZATOR, CUMPARATOR,
.......... ..............
memorat
Jurnal de bord
Sefer Jesirah
Sr. Member
Mesaje postate: 498
Gen:
Mogosoaia
«
Răspuns #719 :
29.Ian.2021, 05:47:52 p.m. »
Cumpara scuturile direct de pe site de la Odorhei sau Emag, si le montezi la orice mecanic! Asa am facut. 50 de ron montajul scuturilor. Era un amic, dar nu cred ca dai cu mult peste la orice atelier. Rampa sa fie si niste chei, se monteaza foarte usor! Si nu mi-au spus nimic, la nicio revizie! Doar doamna de la vanzari, cu care ma inteleg in continuare foarte bine (singura din reprezentanta, de altfel), mi-a spus sa desfac si samai curat din cand in cand, scutul de la diferential, ca se strange mizerie.
memorat
Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle
Tipărire
Pagini:
1
...
67
68
69
70
71
[