Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114134 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline daktery

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #650 : 14.Nov.2018, 10:05:04 a.m. »
Si eu am luat scut lafel ca al tau Mihai_07 si pe partea interioara are 2 tampoane de cauciuc. Eu l-am cumparat acum o luna maxim. La mine inca nu bate si l-am montat eu.
  • Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT

Offline Dan T

« Răspuns #651 : 20.Nov.2018, 07:16:15 a.m. »
Am un suzuki Vitara 1.6 passion din 2017, are montat un scut de metal de 2 mm la motor, iar de aproximativ 2 săptămâni a început să se audă un zgomot la trecerea peste denivelari, am fost în reprezentanță la Deva si după numeroase verificări problema e scutul de metal care vibrează deoarece e prins doar în 4 șuruburi (2 în față 2 în spate). Intrebarea mea e există alt model de scut de metal care sa nu aiba această problemă?

Solutia este simpla. Doua distantiere din cauciuc, cate unul pe fiecare latura, in partea de mijloc. Intra fortat si stau bine. Nu mai vibreaza dar exista un mic dezavantaj. Coboara scutul cu cca. 2 cm in partea de mijloc.
Asa am procedat eu si nu sunt probleme.
Am cautat alte variante de scut dar nu am gasit.
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline Tatallor

« Răspuns #652 : 28.Dec.2018, 02:05:47 p.m. »
Mi-am comandat si eu scutul de pe emag. Intrebarea mea e daca cel de plastic trebuie dat jos in prealabil. (probabil pentru multi e retorica intrebarea-mi  :) )
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #653 : 28.Dec.2018, 02:23:57 p.m. »
Eu l-am montat peste cel de plastic
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Blitzu

« Răspuns #654 : 28.Dec.2018, 02:24:53 p.m. »
Mi-am comandat si eu scutul de pe emag. Intrebarea mea e daca cel de plastic trebuie dat jos in prealabil. (probabil pentru multi e retorica intrebarea-mi  :) )
Nu trebuie dat jos.
Ieri le-am montat si eu la Suzuki Cluj,motor +diferential. Cost manoperă 124 ron

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Tatallor

« Răspuns #655 : 28.Dec.2018, 02:41:27 p.m. »
Ai luat pachetul promo de la dealer  sa-nteleg?

Offline Blitzu

« Răspuns #656 : 28.Dec.2018, 03:34:47 p.m. »
Am luat de pe Emag

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Tatallor

« Răspuns #657 : 29.Dec.2018, 02:05:11 p.m. »
Mi-a ajuns deja scutul si ma gandesc sa-l montez eu in parcare. Oare ce-mi sugerati, sa o ridic cu doua cricuri pentru montaj sau e destul cu unul?

Offline hugbear

« Răspuns #658 : 29.Dec.2018, 02:38:29 p.m. »
Sugestia mea (ca unul care și-a montat singur scuturile) este să NU încerci sub nicio formă să montezi scuturile cu mașina pe cricuri! Nici pe unul,  nici pe două! Sunt EXTREM de instabile și-ți riști viața inutil. Cricurile sunt destinate EXCLUSIV lucrului pe lângă mașină, nu pe dedesubt.

Minimul acceptabil ar fi așezarea pe două capre, dar nici asta nu pot să zic că aș recomanda cu inima împăcată (presupune inclusiv asigurarea cu pene a roților spate, asigurarea că picioarele caprelor stau pe suprafață plană și SOLIDĂ etc). E imposibil să nu găsești undeva o rampă sau un garaj/atelier cu groapă.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma

Offline Tatallor

« Răspuns #659 : 29.Dec.2018, 03:45:10 p.m. »
Au disparut multe in ultimul timp insa am s-o iau la plimbare pana identific o rampa. Nu ma gandeam sa o las doar pe cricuri ci sa bag ulterior niste capre de lemn.
Ca si o lamurire, scutul e de 2 mm nu de 3 cum e specificat pe site si cantareste 13 kg.