Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114133 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Zota_Dragos

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #640 : 09.Nov.2018, 12:28:13 p.m. »
De acord cu rzv, cred ca mai important e sa dai cu vaselina pe suruburi anual ca sa poti sa l scoti, nu rugina care este iminenta acolo...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

The following users thanked this post: gabineg

Offline kellogs

« Răspuns #641 : 09.Nov.2018, 01:55:08 p.m. »
DIn experienta-kelfos si alti inhibitori nu rezista....Kelfos face super treaba dar la exterior,de cate ori da de apa, face reactie, si iar, si iar... pana se spala.... in cazul scut , cam 3 luni de apa-iarna este ca si cum nu ar fi fost folosit sau vagi urme cu randament minim...am incercat si verificat pe doua masini in timp. la interior, reactie,uscat 3 zile si vopsea peste-este inca acolo fara probleme.

Pai da, pe sub masina nici vopseaua originala a scutului nu a tinut... singurul castig e ca te chinui mai putin cand il folosesti.

Altfel Kelfos e foarte bun la exterior. Il am asternut pe tabla acoperisului de la casa de 2-3 ani si nu a reaparut rugina.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Lerua07

« Răspuns #642 : 09.Nov.2018, 02:30:46 p.m. »
Acelasi lucru si la fel de bine ca Kelfos il face Deruginolul, dar... mai ieftin  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rzv

« Răspuns #643 : 09.Nov.2018, 03:15:15 p.m. »
domnilor, daca aveti kelfos , va rog cititi eticheta...L-am folosit prima oara acum 10 ani....pe el scria clar- dupa ce isi face pelicula de protectie/reactia- va fi acoperit cu vopsea, obligatoriu....si in timp am gasit explicatia si de ce.

ce nu spune producatorul ca nu are de ce,nefiind obligat , este ca produsul face pelicula si reactie cu rugina, NU elimina rugina.sub coaja aceea de rugina tratata cu kelfos, daca ajunge apa, rugina lucreaza de numa'.... dupa 2 ani, am jumulit stratul dat cu kelfos-coaja si sub ea am gasit rugina bucurie , lucrata maxim cu apa din belsug, protejata de coaja cu kelfos....
Adevarat ca era rugina adanca, dar sa nu credeti ca se face tinichigerie la masinile de epoca de exemplu, de fraieri cand exista kelfos....

asadar cautati si cititi eticheta.....nu ascultati de un nene ce da sfaturi on-line (eu) . studiati si intelegeti singuri.

http://kelfos.ro/#caracteristici

Kelfos si atat este frectie gratis.....munca pt triceps, cum zicea un amic.
Kelfos + munca descrisa de mine recomandata si ea de producator+ vopsea + apa de pe scut insemana un cost si o munca in plus
Sigur, este mai ok decat varianta curatat +vopsea mai destepata ,dar avand in vedere ca-i o operatie anuala.....

si inca ceva.
eu am bagat pensula in toata solutia, cu rugina...a doua zi era beton, facuse reactie, deci am cam aruncat primul flacon dupa 1/4 din munca...si randament a dat doar unde nu intra apa.
Spor la DIY .

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline kellogs

« Răspuns #644 : 09.Nov.2018, 05:01:16 p.m. »
Imi pare rau, Kelfos s'a terminat, acum am Kelfer :D

Altfel, nu scrie nicaieri ca elimina rugina, da, scrie ca face pelicula. Mai scrie si pe eticheta (la Kelfer), si pe situl pe care l'ai mentionat ca se da grosul ruginei jos, nu se aplica asa peste... in fine, fiecare citeste si intelege isntructiunile de utilizare in felul lui.

Dar deviem in offtopic - pentru a scuti din munca (o data pe an zicea cineva) la intretinerea scuturilor e numai bun convertorul asta de rugina. Ba mai bine cum zice @Lerua07 cu orice alta astfel de substanta convertoare de rugina. Toate fac acelasi lucru.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Mihai_07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Deva
« Răspuns #645 : 13.Nov.2018, 11:16:16 a.m. »
Am un suzuki Vitara 1.6 passion din 2017, are montat un scut de metal de 2 mm la motor, iar de aproximativ 2 săptămâni a început să se audă un zgomot la trecerea peste denivelari, am fost în reprezentanță la Deva si după numeroase verificări problema e scutul de metal care vibrează deoarece e prins doar în 4 șuruburi (2 în față 2 în spate). Intrebarea mea e există alt model de scut de metal care sa nu aiba această problemă?
  • Suzuki Vitara Passion

Offline ...

« Răspuns #646 : 13.Nov.2018, 11:21:09 a.m. »
Scutul meu (de Odorhei) are tot 4 suruburi de prindere, dar poate la tine nu mai calca cum trebuie (deformare de la vreo lovitura, poate chiar si rugina) si trebuie introdusa vreo garnitura de cauciuc. Nu cred ca modelul are o problema.

Online Catalln

« Răspuns #647 : 13.Nov.2018, 12:47:00 p.m. »
Patru șuruburi au toate.
Vezi sa nu fi sărit unul din tampoanele de cauciuc.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Mihai_07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Deva
« Răspuns #648 : 13.Nov.2018, 11:13:47 p.m. »
Eu nu am vazut tampoane de cauciuc la scutul meu. Scutul meu vibreaza in partea de mijloc
  • Suzuki Vitara Passion

Online Catalln

« Răspuns #649 : 14.Nov.2018, 01:34:36 a.m. »
Asa e al meu.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la