Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114123 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #50 : 14.Sep.2015, 10:31:28 p.m. »
Vezi ce spunea @gabineg cu un post înaintea ta :)

Offline boga81

« Răspuns #51 : 15.Sep.2015, 11:04:28 a.m. »
Eu am luat ptr sx4 de la www.scutmotor.org
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Laurentiu

« Răspuns #52 : 15.Sep.2015, 04:27:36 p.m. »
Cine are posibilitatea de a-si confectiona asa ceva dupa un model original, poate lua material de la Dedeman: http://www.dedeman.ro/iasi1/catalogsearch/result/?q=tabla+striata+aluminiu
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #53 : 15.Sep.2015, 07:04:11 p.m. »
...si daca are? Se descurca sau ajuta. D-aia este forum.
Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #54 : 15.Sep.2015, 07:22:35 p.m. »
Ideea propusa de Laurentiu era: cine gaseste un sablon cu dimensiunile scutului si are scule/indemanare pentr a-si construi singur scutul poate gasi tabla si presupun ca si prezoanele la Hypermarket-ul de constructii. Mi se pare o idee ... contructiva.
« Ultima Modificare: 15.Sep.2015, 07:32:08 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #55 : 15.Sep.2015, 10:02:52 p.m. »
Unora le trebuiesc explicatii MULT mai detailate (detaliate) pt a intelege un sfat sau o idee simpla.

Suruburi ori prezoane de O ("fi") 6mm (duritate de 6.8) se gasesc tot la Dedeman. Modelul e problema pt cei interesati si cu posibilitati. Cu un scut home made se poate iesi mai ieftin si chiar mai bun calitativ decit cel din comert. Cam asta era ideea de baza.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #56 : 17.Sep.2015, 11:29:06 p.m. »
Sunt de parere ca scutul din plastic prevazut de producator este suficient si prezinta mai multe avantaje decat scutul metalic. Singurul avantaj al scutului metalic este cel precizat si de Nic Nic, adica rezista mai bine in cazul in care esti neatent si treci peste pietre mari sau borduri mult prea inalte (vezi cazul lui dragos 1970, care de azi incolo sigur nu va mai avea aceasta problema fiindca va fi mai atent). In rest scutul metalic are numai dezavantaje fata de cel din plastic :
- este mai greu
- poate prezenta vibratii daca nu este foarte bine fixat si poate amplifica zgomotul motorului
- in cazul unui impact frontal poate provoca mai multe prejudicii asupra trenului de rulare si a modului in care vor fi preluate deformatiile
- daca nu este confectionat identic cu cel original din plastic poate influenta racirea motorului si circulatia aerului (am vazut scuturi metalice care nu mai aveau aceleasi decupari cu cele din plastic).
TOATE argumentele tale cad in fata unui scut metallic !! Ele sunt de fapt scuze ca nu vrei sa-ti montezi unul! Iti doresc sa nu ti se sparga baia niciodata !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #57 : 17.Sep.2015, 11:41:38 p.m. »
 Mergeti la Radacini ca au si pt motor si pt. diferential !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline danyepz

« Răspuns #58 : 18.Sep.2015, 02:06:45 a.m. »
Depinde de fiecare utilizator in parte...am avut masina cu garda la sol de 11 cm avea anvelope 205 45 17 si nu am atins nici o data si nu am spart/taiat vreo anvelopa in 45.000 km.
18,5 cm sunt mai mult decât suficienti pt mine.
Pentru mine un scut nu are decat dezavantaje si cele de mai sus sunt adevarate pentru mine...masina nu o sa vada nici o data off road
  • Swift 1.2 2019

Offline newah

« Răspuns #59 : 18.Sep.2015, 06:19:36 a.m. »
la o skoda cu scut metalic a intrat o piatra intre el si baia de ulei si la atingerea scutului a spart baia, probabil depinde si de forma scutului