Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114168 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #450 : 11.Oct.2017, 10:13:13 p.m. »
  Hai ca mai aveti putin si de la(scut) diferential treceti la ...cardan ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jante.otel

« Răspuns #451 : 12.Oct.2017, 07:11:53 p.m. »
Si iacata scutul foarte orizontal. Am vaga impresie ca pe spate trebuia infipt in alte suruburi.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline Lerua07

« Răspuns #452 : 12.Oct.2017, 07:56:59 p.m. »
Eu am senzatia ca nu prea este necesar !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: yeti

Offline CornelT

« Răspuns #453 : 12.Oct.2017, 08:09:24 p.m. »
Si iacata scutul foarte orizontal. Am vaga impresie ca pe spate trebuia infipt in alte suruburi.

Nu pare ok, imi amintesc ca si pe al meu cand l-au montat arata cam la fel, le-am atras atentia pe loc si l-au montat bine. Sunt 2 randuri de suruburi, trebuie prins de primul rand. Fa o poza din spate daca poti... sa vedem daca arata asa:  http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7321.msg225590#msg225590
  • Suzuki S-CROSS 1,4 MT Passion

Offline enicky

« Răspuns #454 : 12.Oct.2017, 10:35:13 p.m. »
Si iacata scutul foarte orizontal.
              Zici tu, da' nu-i orizontal deloc ! Sau oricum, este o pozitie nefireasca, scutul trebuind sa fie "lipit" de grup. In foto de la @CornelT sub capetele suruburilor mai sunt 2 gauri si cred ca al tau este montat gresit. Ar trebui sa te uiti si tu din spate(de jos), poate iti dai mai bine seama.(daca poti!) Ar mai putea fi si varianta sa fie nevoie sa intoarca scutul la 1800dar nu cred. Oricum pozitia mi se pare ciudata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jante.otel

« Răspuns #455 : 17.Oct.2017, 08:08:55 p.m. »
Gata!!!! Am scutul "lipit" de grup. Mi-a mutat mecanicul prinderea in suruburile de sus in loc de cele de jos - iacata poza.
Acum pot sa merg pe... Strategica, de jos in sus :D
Sunt curios daca la urmatorul drum (mai degraba lung decat scurt) o sa-mi mai semnalizeze cineva ca-mi atarna la masina...
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Offline enicky

« Răspuns #456 : 17.Oct.2017, 08:54:40 p.m. »
Gata!!!! Am scutul "lipit" de grup. Mi-a mutat mecanicul prinderea in suruburile de sus in loc de cele de jos - iacata poza.
  Alt prostovan !!! ( @jante.otel sper ca nu ti-e amic !)
  Ti-am spus eu, exact aceeasi poveste ca si la mine : al meu si-a intrebat un coleg, cu toate ca mie mi se pare absolut intuitiv. Bine ca s-a rezolvat, dar cred ca in ceva au fortat suruburile, probabil in scut.

Offline jante.otel

« Răspuns #457 : 17.Oct.2017, 09:07:56 p.m. »
@enicky , stii replica ai din Buzduganul cu 3 peceti: "O fi bou, da' e bou' meu". Dupa ani de zile, intr-un oras mic de provincie suntem toti cunoscuti, prieteni, sau... nu. Cu mecanicul asta sunt un pic amic si el a avut chiar si-o logica impartasita mie azi: "ti-l pun mai departat de grup ca in caz de lovitura sa loveasca in scut, altfel socul se transmite in diferential si ce rost mai are scutul?".

In noua pozitie scutul s-a asezat absolut perfect - suruburile alea de jos (marcate de mine in poza cu X-uri rosi) sunt copiate cum trebuie...
Meserie!!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Offline toma

« Răspuns #458 : 17.Oct.2017, 10:11:56 p.m. »
Pai logica e cat se poate de buna. Daca scutul sta presat/lipit ce rost mai are? (probabil protejeaza cand asezi masina pe burta foarte lin si in cazul unei tarari pe burta, la impact insa se duce socul in ce-ar trebui protejat)

Stie cineva ce distanta este intre scut si diferential? La fel, ce distanta este intre scutul de motor si baia de ulei?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #459 : 17.Oct.2017, 11:16:15 p.m. »
.... "ti-l pun mai departat de grup ca in caz de lovitura sa loveasca in scut, altfel socul se transmite in diferential si ce rost mai are scutul?".
Meserie!!
       De asta ma temeam, ca poate ai mers la un amic, dar, sa ma ierte Dumnezeu : acest scut, a nu se confunda cu o ...casca de protectie ! (1)
       Acest scut n-a fost conceput de ...cizmarul din cartier, ci de o echipa care numai asta face : scuturi auto ! Ei stiu f.bine la ce socuri este posinil sa fie supus acest scut de grup, spre deosebire de cel de motor.(2)
      Grosimea tablei din care este realizat : eu l-am avut in mana si este dur, nici vorba sa flambeze supus unei forte manuale(3).
    Un posibil raspuns la intrebarea legata de distanta dintre scut si "diferential" : sa ne inchipuim ca ne calca pe picior cineva, odata cand suntem incaltati cu slapi si odata cu bacanci. La ochiometru asa, ar putea sa fie vreo 10mm.
      Distanta chiar nu mai conteaza ! Parerea mea...