Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114173 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #420 : 11.Iul.2017, 03:30:53 p.m. »
La incursienea cu colegii la Valea lui Liman, în foarte mica porțiune de teren accidentat am lovit de două ori cu scutul din față într-un bolovan ieșit din pământ. M-am uitat atunci dar era prea mult praf și am uitat după aia să verific. Sigur e lovit/zgâriat.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: lllAlexlll

Offline ...

« Răspuns #421 : 11.Iul.2017, 03:32:17 p.m. »
Eu ma felicit ca i-am pus scut metalic la motor. La revizia de 1 an am vazut ca are cel putin o urma vizibila de impact puternic de la un bolovanas, precum si multiple zgarieturi profunde, care ar fi putut cauza "fatalitate".

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #422 : 11.Iul.2017, 03:36:11 p.m. »
Eu i-am pus pe fata, cand am comandat masina vorbisem si de fata si de diferential, cred ca m-au tras in piept. Eram prea entuziasmat atunci sa mai verific. Si eu sunt curios cum arata cel de la diferential. Eu, cand m-am uitat pe sub masina, arata bine. Dar nah, e de ajuns o clipa si apoi nu mai arata asa bine.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline AT

« Răspuns #423 : 11.Iul.2017, 04:57:53 p.m. »
Sa nu facem o confuzie.  Scutul pe fata la motor este absolut obligatoriu (parerea mea). Protejeaza in special baia de ulei dar si motorul impotriva noroiului. 
In discutie (daca este absolut necesar versus aspect) este scutul de pe spate, cel pentru diferential  (doar pentru cei care au model 4x4).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline Meltdown

« Răspuns #424 : 11.Iul.2017, 04:58:54 p.m. »
Uite aici gasesti poze cu ambelescuturi.

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7186.msg221883#msg221883

Am si pe fata si pe diferential.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

The following users thanked this post: SPIRIDUSHU

Offline kellogs

« Răspuns #425 : 11.Iul.2017, 07:57:51 p.m. »
Is curios daca vreunul din colegii care au montat aceste scuturi a fost "salvat" pana acum de ele... E cineva care poate incarca poze cu scuturi lovite/deformate sau macar zgariate care si-au indeplinit rolul de protectie?

TL/DR - sari jos!

Hmm, am avut'o de curand ridicata pe elevator dupa niste drumuri pe forestiere, nu m'am uitat la scutul spate. Cel fata arata OK. Insa ce vreau sa precizez aici - mergeam eu frumusel pe un drum forestier bun, asa cam cu vreo 40 la ora; dupa ceva km apare un mega gropan in urma caruia m'am emotionat cumplit. Cum parbrizul meu are vizibilitate redusa, la fel si ochelarii, la fel si efectul soare-umbra intalnit pe drumuri forestiere, etc., nu am vazut gropanul decat in ultimul moment. Nu cred ca am apucat sa franez. Mergind apoi ceva mai usurel,  cu vreo 25-30 la ora, la urmatoarele doua denivelari imi facea masina cate un mare trosc. De doua ori ma opresc, ma uit pe sub ea, bag mana sa vad daca s'o fi desprins scutul, nimic de genul asta; asadar am purces cu vreo 15 - 20 kmph pentru restul drumului si nu a mai facut. Dupa care am uitat de patanie. Ajuns acasa in Bucuresti imi amintesc, o urc pe doua elevatoare. Unul imi zice caseta de directie, indicind roata dreapta mai subreda (eu auzisem de cele doua ori bufnitura mai mult pe partea stanga) celalat elevator imi zice ca nu are nimic. Am mai si mers cu omul de la service-ul al doilea pe traseu, am dat cu ea in borduri, limitatoare de viteza... nimic. Bufniturile de le auzisem nu se mai repetau.

Imi zice omul la sfarsit ca s'a mai prezentat o masina nou-nouta cu o problema similara. Dupa ce au demontat tot au gasit pricina: o piatra prinsa intre nu stiu ce piese; atunci cand masina lua cu ambele roti un hartop producea zgomote de "rupere". Au scos piatra si aia a fost. La mine banuiesc sa fi fost tot asta problema, doar ca a iesit piatra singura. Si ca sa raspund la problematica scutului la diferential - daca intra pietricica mea pe la diferential ? :D
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline hugbear

« Răspuns #426 : 11.Iul.2017, 09:56:36 p.m. »
Singura lui mare problema este aspectul inestetic sub masina (am fost intrebat de cateva ori ce atarna sub masina, respectivii crezand ca am ceva desprins sub masina). Chiar daca nu neg posibilitatea protectiei in cazuri extreme exista o tendinta de a-l da jos de pe masina.
1. Ți-ai luat mașina pentru tine sau pentru alții?
2. Mașina o plătești cu banii tăi sau cu ai altora?
3. În caz de diferențial plesnit, costurile le suporți tu sau cei care au părerea că arată nașpa?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline NicNic

« Răspuns #427 : 12.Iul.2017, 10:10:52 a.m. »
Is curios daca vreunul din colegii care au montat aceste scuturi a fost "salvat" pana acum de ele... E cineva care poate incarca poze cu scuturi lovite/deformate sau macar zgariate care si-au indeplinit rolul de protectie?

[...]
La Vitara totusi nu am reusit inca sa ma dumiresc daca sa-i pun sau nu.

Da, la SUVI am montat ambele scuturi si tot ambele au suferit lovituri si zgarieturi care, altfel, ar fi deteriorat cu siguranta ceva pe sub masina.
Acum, trebuie sa recunosc ca, dupa ce am pus scuturile, am inceput sa nu mai fiu foarte atent la denivelari sau alte obstacole. Poate ca si asta e un motiv pentru care am urmele acelea pe scuturi ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline boga81

« Răspuns #428 : 12.Iul.2017, 02:29:39 p.m. »
Subscriu! Si eu am lovit de cateva ori cu scutul de diferential. Mai ales pe sleauri

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #429 : 12.Iul.2017, 08:38:42 p.m. »
.....
La Vitara totusi nu am reusit inca sa ma dumiresc daca sa-i pun sau nu.
   Intrebarea si concluzia citata mi se par de no comment !

Ce este mai ieftin, un scut sau o baie de ulei??!! Ce este mai ieftin , un diferential sau un scut??

« Ultima Modificare: 13.Iul.2017, 10:58:04 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip