Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114181 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #380 : 14.Mar.2017, 02:16:00 p.m. »
Se poate atinge cu scutul diferentialului de pietre, bolovani, etc.
La SUVI l-am gasit indoit (suportul scutului era deformat).
Si SX4 are 19 cm garda la sol.

Am atasat si o poza cu un drum pe care scutul a atins de cateva ori.
Nu stiu sigur daca tot acolo am atins si cu scutul de diferential.
Mai degraba cred ca diferentialul este expus cand merg pe drum de pamant cu sleauri mari. La un moment dat, cand spatele cade in sleau, scutul din spate mai atinge "asfaltul" ...
« Ultima Modificare: 14.Mar.2017, 02:26:43 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline wolfin

« Răspuns #381 : 14.Mar.2017, 02:33:12 p.m. »
@wolfin daca scutul spate este lovit si zgariat dupa un drum de piatra inseamna ca ai mers cu viteza prea mare. Avand in vedere garda la sol de 18,5 cm ca sa lovesti diferentialul spate ar trebui sa mergi pe un drum cu foarte multi bolovani cu diametrul peste 15-16 cm, ceea ce nu prea gasesti nici macar pe drumurile forestiere !  :-?

Am mers chiar incet....drumul...l am facut ca sa scurtez vro 50km ....de ex asa gropi si bolovani de am ramas si suspendat cu roata fata ....traiasca esp aka diferential blocabil.

@emil..nu am lovit rezervorul...dar...sincer..conductele de benzina sunt expuse dpv al meu. Oricand le poti agata. In fine....of road doar pregatita...si nu cum e acum...poate doar soft.

Drumul ala l am facut si cu clio...din 20 in 20 m scoteam pasagerii din masina...iar la espace am desfacut toba din catalizator. Anu trecut...drumul daca poate fi numit drum....cu suzi...no problem...dar tot am atins scuturile. Ps drumul semana ca o albie de rau..de genu...super misto...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: emil_greus

Offline NicNic

« Răspuns #382 : 14.Mar.2017, 02:45:18 p.m. »
Mai pun si o poza din unghiul opus.
Am lasat masina in 3 roti si m-am dat jos sa ii fac poze.  Era ca un balansoar.
In afara acelui loc, drumul respectiv a avea si zone de bolovani mari de piatra. Mari si cu muchii ascutite. Unii erau ca niste borduri inalte. Am trecut cu roata fata peste unul de acest gen si cand a coborat masina, am lovit cu capul de prag (a cazut pe pietroi). Aparatoarea fata de noroi s-a indoit ca o carpa. Noroc ca e dintr-un material plastic foarte flexibil.

Cine are mila de masina lui, in mod sigur nu are nevoie de scuturi. Dar altfel, le recomand cu toata increderea ..
Desteapta-te romane!

Offline emil_greus

« Răspuns #383 : 14.Mar.2017, 02:45:34 p.m. »
Totusi, cred ca ne-ar ajuta mult daca cineva are reusi sa faca niste poze detaliate cu masina cocotata pe un elevator ca sa ne dam seama ce si cum in fiecare zona ( sa facem o "analiza pe text"). Cel mai bine are fi o Vitara echipata original de fabrica.

Am incercat sa caut poze pe net, dar nu am gasit, iar pozele de pe forum nu sunt clare - sunt doar cateva facute din diverse unghiuri, si doar partial pe sub masina, de mutle ori dupa montarea scutului, deci acoperind zona respectiva.

Masina pe care o astept inca nu s-a fabricat   :fluier: , dar daca o sa mai fie necesare poze in iunie (cand ar trebui sa fie livrarea), promit ca o sa fac eu  :)  ... si asa vreau ca in prima saptamana dupa livrare sa ii montez scutul motor.

Offline wolfin

« Răspuns #384 : 14.Mar.2017, 03:01:38 p.m. »

Cine  NU ARE  mila de masina lui, in mod sigur nu are nevoie de scuturi. Dar altfel, le recomand cu toata increderea ..

O rectificare.

In bucuresti scuturile is un must
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline toma

« Răspuns #385 : 14.Mar.2017, 03:13:59 p.m. »
In bucuresti scuturile is un must

de ce? serios intreb... eu de aproape doi ani nu reusesc sa ma hotarasc in a-i pune sau nu scut.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #386 : 14.Mar.2017, 03:23:14 p.m. »
Un exempu cel mai des intalnit in trafic.

Bordurile puse de videanu is foarte inalte. Vad ca si negoita a continuat la s3.
 Im toamna ..corect din neatentie/graba dar nu exclude...am scos masina dintr  un loc pe parcare cu plata unde inainte era trotuar. Bordura inalta...masina intre 2 copaci...am iesit cu spatele repede ca ma grabeam....poc cu scutul in bordura. (Eram la scoala la fimea...de s au uitat toate mamicile la mine)
Cand au facut parcarea spic la unirii...am ramas suspendat pe scut cu clio intr un sant....p**#..era cu apa si m a furat. In tinereti pe colentina am dat cu scutul intr-un pietroi....ce cuta acolo nu stiu..ca era noapte si l am vazut prea tarziu. Masina a fost casata cu scutul stramb.

Iarna o poti folosi ca plug etc :)

Continui? Cum spunea un coleg..o data e necesar....nu de mai multe ori.

Si am uitat...mai opreste din mizerie :):):)
« Ultima Modificare: 14.Mar.2017, 03:34:09 p.m. de wolfin »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #387 : 14.Mar.2017, 03:33:10 p.m. »
@wolfin: Am scris exact ce am gandit. Daca ai mila de masina, adica esti atent pe unde mergi si nu te bagi decat pe drum curat, chiar nu ai nevoie de scut.
Desteapta-te romane!

Offline wolfin

« Răspuns #388 : 14.Mar.2017, 03:37:51 p.m. »
@NicNic...sa inteleg ca te uiti numai la drum.
Lasa ca vine acum vara... :D :D :D :x :x :x

LE.
Am inteles ce ai zis dar azi ma simt mai catolic decat Papa.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #389 : 14.Mar.2017, 04:00:23 p.m. »
Cateva poze cu SX4 pe rampa. Si scuturile montate.
Nu cred sa fie mare diferenta fata de Vitara.
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: emil_greus