Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114182 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AnCh

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #360 : 23.Dec.2016, 01:00:16 p.m. »
      Prima lui calitate este ca nu rugineste, avand astfel longevitate. Dar interesanta este si  greutatea pana la urma, cu toate ca 2-3 kg in plus nu cred ca afecteaza mult consumul.

Din punctul meu de vedere, greutatea chiar nu conteaza. Scutul ala il poti tine relativ usor in brate iar de ruginit, nu stiu ce sa spun decat ca eu am avut pe Accentul de dinainte, timp de 10 ani, un scut metalic care se tinea foarte bine si cand am vandut-o. Practic era ruginit pe la colturi si in locurile unde il lovisem/zgariasem. Mai tinea lejer si fara probleme inca 5-6 ani. Singura diferenta era de grosime pentru ca avea 3mm in loc de 2mm cat are acesta de pe Vitara.

Deci, ca longevitate, nu putem spune ca este mai bun cel de Aluminiu si nici diferenta de greutate nu poate sa fie considerata un factor important pentru ca nu este masina de curse.

Diferenta de pret cred ca este mai mare, totusi, pentru in pretul de 630 de lei, la scutul de odorhei, intra si scutul de pe diferential.
Iar ca aspect, singura data cand il vezi este cand este ridicata pe elevator.

Cam acestea au fost argumentele cand m-am decis pentru un scut.

My 2 cents (cum ar spune un filozov in viata)
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline NicNic

« Răspuns #361 : 23.Dec.2016, 01:17:35 p.m. »
La SUVI al meu am pus scut metalic de Odorhei.
Si-a facut treaba cu prisosinta. Marturie sunt urmele de pe el.
Daca as fi avut bani mai multi (asa, la modul general vorbind), cred ca as fi luat de aluminiu.
In primul rand pentru estetica. Apoi, pentru ca nu rugineste si fiindca e mai usor.
Ruginirea poate deveni o problema dupa mult timp de utilizare.
Dar greutatea ar fi numai un moft.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #362 : 23.Dec.2016, 01:23:32 p.m. »
     Sunt intru-totul de acord cu tine(@AnCh), mai ales ca eu am scuturi si fata si spate, le stiu pretul, doar ca incerc sa nu influentez opiniile/optiunile colegilor dupa modul meu de a gandi. Cand va ajunge la casat acea Vitara, scutul de Al va fi probabil singura piesa ok dupa masina. :)
     Oricum, pretul mi se pare nejustificat de mare.
      Nic 1700lei nu se justifica.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #363 : 23.Dec.2016, 02:11:57 p.m. »
@enicky: Se justifica orice.
Altfel nu s-ar justifica nici Vitara. De ce nu o masina de 7-8000 EUR?

Fiecare stie mai bine ce poate justifica.  ;)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #364 : 23.Dec.2016, 02:38:00 p.m. »
Fiecare stie mai bine ce poate justifica.  ;)
             Asa este, ai dreptate, era un punct de vedere personal.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dan M

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
  • KEEP CALM AND DRIVE SUZUKI
    • Timisoara
« Răspuns #365 : 09.Feb.2017, 11:13:32 p.m. »
Salutare,

Eu am primit scut de protectie metalica 3mm grosime de la dealer ( bonus din cauza intarzierii livrarii ).

Este foarte OK deoarece acopera atat motorul cat si cutia de viteze.

L-am lovit la munte cand am trecut peste un bolovan de gheata. A rasunat parca am batut clopotele.
Daca nu il aveam cred ca lasam ceva pe drum.
M-am uitat ulterior daca l-am indoit, nici o urma, are nervuri de ranforsare care ii maresc rezistenta la indoire.

Recomand sa va luati deoarece o fi Suzi inalta dar te fura in cazul in care esti incarcat de exemplu.

• Suzuki Vitara 2015 / LY / 4x2 / MT / Benzina / Cool

Offline emil_greus

« Răspuns #366 : 13.Mar.2017, 04:00:07 p.m. »
Multumesc shpeedy

Deci cu filtrul ala imi apare asa: 

Scut / Scuturi disponibile:

Material: aluminiu 4 mm, protejeaza motor + cutie viteze, cod 2333.5511.1, pret 176.9 EUR+TVA
 Material: aluminiu 4 mm, protejeaza rezervor (2 plates), cod 2333.5513.1, pret 157.6 EUR+TVA
 Material: otel 2 mm, protejeaza motor + cutie viteze , cod 2111.5511.1, pret 122 EUR+TVA
 Material: otel 2 mm, protejeaza rezervor (2pcs.), cod 2111.5513.1, pret 107.8 EUR+TVA

sau

Material: aluminiu 4 mm, protejeaza full kit (3 pcs), cod 23333.5511.1-0, pret 317.8 EUR+TVA

Pana la urma e necesar si scut rezervor? Chiar nu este protejat? Imi vine greu sa cred  :-?  Care e parerea voastra?

Din cate inteleg eu pentru Vitara sunt necesare 3 tipuri de scuturi:
1. motor si cutie
2. diferential
3. rezervor  (???)

Aveti cumva niste poze clare de sub masina? Asa cum vine ea din fabrica. Sunt ceteva postate aici, dar sunt din diverse unghiuri si nu imi pot da seama exact ce si cum.

Online aleksanders

« Răspuns #367 : 13.Mar.2017, 05:56:53 p.m. »
rezervorul nu este expus, eu zic ca nu merita un scut;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #368 : 13.Mar.2017, 07:18:00 p.m. »
poate doar sa nu-l stropesti cu noroi... de atins nu ai cum sa atingi cu rezervorul, poate doar sa sara o piatra in el dar nu cred ca e nevoie de un scut pentru rezervor...

Offline emil_greus

« Răspuns #369 : 13.Mar.2017, 07:38:19 p.m. »
Mulțumesc pentru poze.
Treaba e clara - daca ajunge sa lovească/avarieze rezervorul, în mod sigur pagubele sunt mult mai grave în alte direcții...

Doar scutul motor/cutie o sa rămână pe lista pentru mine.