Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114170 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #320 : 22.Oct.2016, 10:21:08 a.m. »
@laurentiu: Nu e nevoie de suruburi mai "tari", ci doar de unele potrivite mediului in care sunt folosite (apa, noroi, diferente de temperatura, tot felul de agenti chimici de pe calea de rulare, etc.).
Imi pare rau ca ai intimpinat greutati la scoaterea lor. Eu folosesc metoda (invechita) ungerii cu vaselina inainte de montaj a filetului surubului indiferent din ce fel de material este si nu am avut probleme la desfacerea lor.
Daca nu te deranjeaza, poti incerca si tu. Nu te costa nimic. Putina unsoare (vaselina) cred ca ai prin vreo cutiuta.  :)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #321 : 22.Oct.2016, 01:20:02 p.m. »
In plus, recomand persoana care se ocupa cu producerea scuturilor la Odorhei...... Jos palaria pentru atitudinea producatorului!
      De acord cu tine, mai ales ca l-am cunoscut personal pe patron, e drept ca am schimbat doar cateva cuvinte intr-o romana nu tocmai perfecta, acum 4-5 ani cand am cump. scutul pt. Ford si el a fost de acord sa mi-l si monteze la un service din vecini. La cum arata, inalt, plin de muschi, cu o privire patrunzatoare.
       Pe vremuri suruburile se cadmiau sau se pasivizau.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #322 : 22.Oct.2016, 01:27:56 p.m. »
Cadmiul, deși util, este, din păcate, cam toxic. Tot ”vasilica”-i de bază! Și e și ”cost-effective”!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline NicNic

« Răspuns #323 : 22.Oct.2016, 07:39:20 p.m. »
La toate suruburile de scut la care am umblat pana acum, le naclaiam in vaselina si apoi le montam.
Am invatat asta de la un mecanic batran (experimentat). El era si mai exagerat: dupa ce ungea surubul, il monta, apoi lua vaselina cu mana si punea pe ("tencuia") fiecare capat de surub ce se vedea pe sub masina.

Din pacate, la SUVI nu am mai facut eu toate operatiile astea, ci cei din service. Unii mecanici fac asa, altii nu.
Este tot problema lor daca surubul nu se desface!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline aleksanders

« Răspuns #324 : 22.Oct.2016, 07:52:54 p.m. »
teoretic e tot problema lor... dar cand il rup devine problema ta  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline migabi

« Răspuns #325 : 22.Oct.2016, 08:38:58 p.m. »
Suruburile se bazeaza pe forta de frecare ce apare pe filet petru a ramane stranse. Nu e chiar indicat sa fie unse.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Laurentiu

« Răspuns #326 : 23.Oct.2016, 12:41:16 a.m. »
Suruburile se bazeaza pe forta de frecare ... Nu e chiar indicat sa fie unse.
Pentru siguranra exista saiba grower.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #327 : 23.Oct.2016, 08:44:08 a.m. »
Dacă iei mașina cu scuturile gata montate și mergi după un an la prima revizie, posibil  să le găsești ruginite că nu știi cum le-au montat. Apoi ăia care se chinuie să le dea jos o să fie mai atenți la cum fac operațiunea că tot ei se chinuie și a doua oară
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Laurentiu

« Răspuns #328 : 23.Oct.2016, 09:29:19 a.m. »
Apoi ăia care se chinuie să le dea jos o să fie mai atenți la cum fac operațiunea că tot ei se chinuie și a doua oară
In ziua de azi e mult si peste o ora dar peste un an de zile.

Offline kellogs

« Răspuns #329 : 09.Nov.2016, 06:46:01 p.m. »
Inca doua poze cu scutul Rival - cel de la autoranger.eu de pe ebay, care nu aduna zapada (decat la mers in marsarier :)). Mi l'au trimis oamenii cu UPS dupa ce DPD l'a intors la expeditor de doua ori, fara nici o explicatie concreta (eroare de sistem au zis).
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/