Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114175 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #310 : 21.Oct.2016, 09:00:44 p.m. »
Doar n-o vrea sa tina scutul cat masina !

Exact asta am vrut să zic și eu, doar că am evitat să fiu așa direct. Scutul este și el un ”consumabil” până la urmă.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Online Catalln

« Răspuns #311 : 21.Oct.2016, 09:12:49 p.m. »
Eu am primit de la dealer scut cu alt model...

Este acelasi model de scut, doar ca este produs de diferiti „intreprinzatori”.
Forma este aceiasi, singurele „diferente” sunt la „incercarea” de ranforsare,
dar forma, croiala sau cum vreti sa ii spuneti este aceiasi.
Diferenta esentiala, este la grosimea tablei, acest lucru practic a dus la unele „accidente”, in exploatare mai „dura”, sa le spun asa.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #312 : 21.Oct.2016, 10:02:59 p.m. »
Nu cred ca reiese de undeva că aș vrea să țină scutul cât mașina. Eu prin ruginește înțeleg că e o porcărie de scut pe care poți să îl arunci după o iarnă în care dacă mai strângi și zăpadă în el plus umezeala, fleoscaiala etc. Poate nu m-am exprimat clar. Nu mă interesează dacă are urme de rugină pe alocuri după nu știu cât timp
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline aleksanders

« Răspuns #313 : 21.Oct.2016, 10:14:05 p.m. »
eu il am de un an jumate - singurele urme de rugina au aparut fix in zonele unde a fost zgariat si pe muchea din fata unde se pare ca s-a exfoliat foarte putin vopseaua - zapada nu are cum sa tina in el - temnperatura este destul de mare in acea zona incat sa topeasca zapada - de scurs are pe unde sa se scurga, pentru ca este drept (nu are vreun decros unde sa balteasca apa).
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #314 : 21.Oct.2016, 10:19:30 p.m. »
E limpede acum

Offline NicNic

« Răspuns #315 : 21.Oct.2016, 10:43:11 p.m. »
@bogdanzarnescu: Cel mai important la un scut este sa protejeze in mod eficient partea de dedesubt a masinii.

Cel montat de mine pe SUVI, (cel produs la Odorhei) este foarte potrivit in acest sens.
Nu pot sa il compar cu alte modele pentru ca nu cunosc cum sunt celelate scuturi.
Am spus ca are rugina in zonele pe unde a fost zgariat. Probabil ca ar  trebui sa il tin vreo 20 de ani pe masina ca sa devina o problema acea rugina.
Dar daca as putea gasi niste suruburi de calitate, sa le pot desface si reutiliza cu toata increderea dupa 2-3 ani, ar fi o imbunatatire semnificativa.

In plus, recomand persoana care se ocupa cu producerea scuturilor la Odorhei. Am avut nevoie la o alta masina de modificarea sistemului de prindere si mi-a trimis piesa modificata/adaptata conform spuselor mele, fara nici un cost suplimentar. Si toate astea s-au petrecut pentru un scut pe care il cumparasem de la alt vanzator, nu direct de la producator. Jos palaria pentru atitudinea producatorului!

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #316 : 21.Oct.2016, 10:51:57 p.m. »
daca as putea gasi niste suruburi de calitate, sa le pot desface si reutiliza cu toata increderea dupa 2-3 ani...
  :-O  Pai de asta se numesc suruburi - se pot desface si reutiliza. Daca nu ar indeplini conditiile astea, s-ar folosi nituri.

Ce inseamna suruburi de calitate? Scutul nu necesita suruburi speciale cu duritate mare.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dan_wolf

« Răspuns #317 : 21.Oct.2016, 11:47:59 p.m. »
Probabil se refera la tratament sau material, nu la duritate.

NicNic, sunt de cumparat suruburi din aluminiu, titan, inox etc. Poti incerca un surub de genul asta sa vezi cum se comporta pentru ce ai tu nevoie.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #318 : 21.Oct.2016, 11:51:57 p.m. »
Mă gândesc că au ruginit și s-au rupt la desfacere. Am văzut că se dau cu ceva spray înainte și se desfac fără probleme. Recunosc, nu mă pricep

Offline NicNic

« Răspuns #319 : 22.Oct.2016, 12:32:42 a.m. »
@laurentiu: Nu e nevoie de suruburi mai "tari", ci doar de unele potrivite mediului in care sunt folosite (apa, noroi, diferente de temperatura, tot felul de agenti chimici de pe calea de rulare, etc.).
Intr-adevar, dupa cum spune si @dan_wolf, e o problema de tratament, material, protectia anticoroziva de care dispune.
Din pacate, ca sa le inlocuiesc trebuie sa tin cont si de materialul piulitei. Altfel, chiar si cu suruburi de inox as avea rugina la piulita.

Spray-ul degripant e foarte util. Cand a trebuit demontat scutul (la inlocuirea ambreiajului), cei de la service au incercat cu acest spray, dar tot s-au rupt jumatate din suruburi. Asa ca a trebuit sa demonteze partea in care era piulita cu surub rupt in ea, au dat cu ff mult spray inca odata, apoi au incalzit bine cu lampa de gaz (era un fum inecacios tare de la sprayul ars) si abia asa au reusit sa scoata suruburile.

Toata operatia asta a durat vreo 4 ore. Nu mi-a convenit, dar nu aveam ce sa fac. Macar cei de la service nu m-au taxat pentru scoaterea suruburilor rupte ...

PS.: Aceasta problema nu am mai avut-o la nici o alta masina care avea scut montat din fabrica.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!