Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114166 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #260 : 04.Oct.2016, 09:55:13 a.m. »
... va sugerez sa aruncati un ochi la scuturile de la Radacini. Este simplu, au vandut multe masini, este imposibil sa nu gasiti macar una.

Nu toata lumea care isi Vitara este interesata de montarea scutului de otel...

Cum vad eu lucrurile pentru a incerca o schimbare: dintre colegii de pe forum ce si-au achizitionat Vitara de la Radacini, sa spuna daca si-au luat si scut de la ei. Eventual sa va intalniti, sa comparati daca toata lumea are acelasi model de scut, sa evaluati calitatea scutului comercializat (asta mi se pare destul de dificil) si sa demarati o actiune comuna pentru schimbarea scuturilor cu unele mai bune, pe cheltuiala celor de la Radacini.

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline migabi

« Răspuns #261 : 04.Oct.2016, 10:55:04 a.m. »
Scutul ala pus sub juma' de masina nu are nici un impact asupra aerodinamicii decat daca garda ar fi foarte joasa si .. viteza. Nu e nici un "ground effect" acolo, indiferent de forma.

Scopul lui e sa fie mai tare/rigid decat baia de ulei si ce mai e in zona. E ca un fel de prezervativ.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 10:57:25 a.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #262 : 04.Oct.2016, 10:59:34 a.m. »
Bineinteles ca am optat pentru montarea unui scut....
 Apoi intrebati-va care este posibilitatea ca o creasta de sleau sa intre in acel spatiu si liber si sa indoaie tabla, care este foarte moale plus faptul ca nu are suruburi de fixare frontale.
             Poate colegul @Dan T sa fie fondatorul clubului "scut-Radacini' dar nu stiu cine vor fi membri !
     Despre posibilitatea de care faci vorbire : 1. exista in anumite conditii enumerate mai inainte , viteza, pozitie(dar te-ai ferit sa vorbesti de ele)
 2. Exista si posibilitatea sa ramai suspendat ! Decat sa incaleci creasta, mai bine treci usor cu roata peste ea.
     De fapt, noi nu stim, doar tu stii in ce conditii sa-ntamplat accidentul, asa ca parerile noastre sunt subiective. (Mi-am dorit sa nu mai scriu aici dar cand vad poza cu scutul indoit, pur-si-simplu nu ma pot retine: e prea evident a cui este vina!) :pardon:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #263 : 04.Oct.2016, 11:08:01 a.m. »
@enicky: desi la prima vedere asa pare, atata vreme cat nu am fost de fata si nu stim care au fost pe de-a intregul circumstantele producerii evenimentului, mi se pare deplasat sa tragem concluzii categorice de genul celei trase de tine. Nu crezi?

LE: Exista si posibilitatea unei culpe comune: scutul sa fie si de proasta calitate si/sau sa fi fost prost instalat, in paralel cu fortarea masinii pe cai de rulare ne-adecvate...

Sincer la nici un producator nu veti mai gasi scuturi metalice pentru masinile de serie.

La producatorii de off-roadere/pick-up-uri se mai gasesc, dar ca accesorii...  ;)
« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 11:20:48 a.m. de shpeedy »

Offline enicky

« Răspuns #264 : 04.Oct.2016, 11:27:30 a.m. »

De fapt, noi nu stim, doar tu stii in ce conditii sa-ntamplat accidentul, asa ca parerile noastre sunt subiective. (Mi-am dorit sa nu mai scriu aici dar cand vad poza cu scutul indoit, pur-si-simplu nu ma pot retine: e prea evident a cui este vina!) :pardon:

Asta era concluzia trasa de mine(subliniat) ! :) Fraza din paranteza se poate interpreta si citand un clasic in viata : O poza face cat o mie de cuvinte !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #265 : 04.Oct.2016, 11:40:59 a.m. »
@enicky: multumita tie si re-activarii topicului, am aflat o chestie interesanta referitor la scuturile de la Odorheiu Secuiesc - ca le produc ei (nu le aduc din spatiul ex-sovietic, cum stiam)!

Oare ce mai pot produce din otel?! O sa le adresez o intrebare... >:) 

Offline Dan T

« Răspuns #266 : 04.Oct.2016, 11:41:15 a.m. »
                Despre posibilitatea de care faci vorbire : 1. exista in anumite conditii enumerate mai inainte , viteza, pozitie(dar te-ai ferit sa vorbesti de ele)
 2. Exista si posibilitatea sa ramai suspendat ! Decat sa incaleci creasta, mai bine treci usor cu roata peste ea.

Inainte de orice precizez ca am facut in cei 30 de ani de cand conduc peste 1,5 milioane km. Pe tot felul de drumuri sau pe langa drumuri. Sfaturi nu accept decat de la careva cu mai multa experienta. Fara suparare
Conditiile au fost urmatoarele: drum de pamant, uscat, tasat de utilaje agricole, fara pietre sau lemne. In unele locuri sunt formate sleauri care, normal, le-am incalecat. Trebuie sa fii imbecil sa mergi prin santuri. Viteza de deplasare in zonele cu sleauri 20-30 km/h. Intre sleauri am dat peste o creasta mai inalta, mai bine zis, un bulgare de pamant mai inalt. NU am lovit in lungul crestei !!! Doar acea excrescenta.

Rezultatul produsului de proasta calitate s-a vazut.
Prea multe discutii aiurea pentru un FAPT.
Ideea principala era aveti grija ce scuturi montati.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 11:47:16 a.m. de Dan T »
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

The following users thanked this post: kellogs

Offline aleksanders

« Răspuns #267 : 04.Oct.2016, 11:50:53 a.m. »
ai o poza cu scutul inainte de incident - seamana cu asta - ca sa lamurim problema calitatii si a producatorului

al meu a fost montat de cei de la autonet - sursa ma gandesc ca e cea de la odorhei
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Dan T

« Răspuns #268 : 04.Oct.2016, 12:00:28 p.m. »
ai o poza cu scutul inainte de incident - seamana cu asta - ca sa lamurim problema calitatii si a producatorului

al meu a fost montat de cei de la autonet - sursa ma gandesc ca e cea de la odorhei

NU.
O sa fac o poza scutului dar greu se mai intelege ceva. A fost indreptat.

Offline Dan T

« Răspuns #269 : 04.Oct.2016, 12:06:57 p.m. »
Asta este scutul.
Nu am reusit sa il indrept decat asa.
Am comandat un alt scut, oi vedea cat de bun este, cum se aseaza in pozitie.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 12:11:49 p.m. de Dan T »