Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114159 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MariusS

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #230 : 29.Aug.2016, 12:31:31 p.m. »
Multumesc
  • Vitara 1.6 DDIS Spirit ALLGRIP

Offline Dan T

Scut motor New Vitara
« Răspuns #231 : 03.Oct.2016, 11:26:39 a.m. »
Sfatuiesc viitorii cumparatori de Vitara sa renunte la scutul de protectie al motorului iar cei care deja il au, sa fie foarte atenti.
Acest scut nu este produs de Suzuki, este un aftermarket, adaptat de la alt model de masina.
Este un fier "mort", plat, fara alte nervuri (motiv pentru care vibreaza), fixat in patru suruburi, cate doua pe fiecare latura. In partea frontala nu are nici un fel de fixare, este drept (plan) si nu urmeaza curbura constructiva a masinii. Drept urmare exista un luft, un spatiu ce variaza de la 2 cm la 0,5 cm. Aceasta distanta de la scut la transversala masinii, lipsa unei fixari ferme si lipsa unei curburi va provoca indoirea scutului cu o multime de alte posibile avarii.
Din poza veti constata cum se indoaie. Am trecut peste un sleau de pamant, atins in partea superioara, pe creasta. Pamintul a intrat in acel spatiu, scutul s-a comportat ca un plug si fiind un fier de o calitate inferioara s-a indoit, o bucata de pamant a urmat traseul "plugului", a spart scutul de plastic si s-a oprit in ventilator.
Reactia vanzatorului a fost cea asteptata. NU este acoperit de garantie. Trebuia sa circul numai pe asfalt. New Vitara este un SUV off road de asfalt... NO COMMENT !!!!
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline aleksanders

« Răspuns #232 : 03.Oct.2016, 11:36:02 a.m. »
ai agatat o stanca (piatra mai mare) - pamantul nu da deformarile ce le ai tu pe muchea scutului - este un eveniment nefericit  - vezi ca este cineva pe forum care si-a pus scut metalic de origine
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Dan T

« Răspuns #233 : 03.Oct.2016, 11:40:10 a.m. »
Am agatat pamant. Poza este facuta pe drum de piatra, dupa ce am mai dat de 2-3 ori cu "barba" scutului in pietre.
Suzuki susutine ca nu exista scut de origine...
Din pacate nu se vede foarte bine in poza dar prin crapatura scutului de plastic iesise o bucata de pamant...
« Ultima Modificare: 03.Oct.2016, 11:45:24 a.m. de Dan T »

Offline shpeedy

« Răspuns #234 : 03.Oct.2016, 11:43:13 a.m. »
@Dan T: Ti-am mutat post-ul unde era deja deschis subiectul scuturilor pentru New Vitara.

Inteleg ca e vorba de scutul de otel pe care ti l-ai montat ulterior achizitiei, nu scutul de plastic cu care vine masina (si peste care l-ai montat pe cel de otel).

Nu stiu ce fel de scut de otel ai luat tu sau ce sleau de pamant ai atacat cu el, dar al meu - tot aftermarket, ceva rusesc - a rezistat la cateva lovituri mai dure pe piatra, gheata samd. Chiar daca este oarecum de unica folosinta (supus unei lovituri puternice se va indoi fara prea mari sanse de indreptare), macar iti va proteja baia de ulei si ce mai ai pe dedesubt...

LE: nu exista scut metalic de origine. Toate sunt aftermarket, produse de terti care nu au nici o legatura cu Suzuki. La modul oficial, Suzuki nici macar nu ar fi de acord cu aceste scuturi de otel, avand oareshce efecte asupra caracteristicilor de rulare si de siguranta ale masinilor...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Dan T

Offline aleksanders

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Dan T

« Răspuns #236 : 03.Oct.2016, 11:46:31 a.m. »
@Dan T: Ti-am mutat post-ul unde era deja deschis subiectul scuturilor pentru New Vitara.

Inteleg ca e vorba de scutul de otel pe care ti l-ai montat ulterior achizitiei, nu scutul de plastic cu care vine masina (si peste care l-ai montat pe cel de otel).

Nu stiu ce fel de scut de otel ai luat tu sau ce sleau de pamant ai atacat cu el, dar al meu - tot aftermarket, ceva rusesc - a rezistat la cateva lovituri mai dure pe piatra, gheata samd. Chiar daca este oarecum de unica folosinta (supus unei lovituri puternice se va indoi fara prea mari sanse de indreptare), macar iti va proteja baia de ulei si ce mai ai pe dedesubt...

LE: nu exista scut metalic de origine. Toate sunt aftermarket, produse de terti care nu au nici o legatura cu Suzuki. La modul oficial, Suzuki nici macar nu ar fi de acord cu aceste scuturi de otel, avand oareshce efecte asupra caracteristicilor de rulare si de siguranta ale masinilor...

Este scutul de metal montat de Radacini, inainte de ridicarea masinii. Platit  :)
Problema sta in acel spatiu intre placa de fier (scut) si transversala masinii. Verifica la altele si ai sa vezi aceeasi problema. Astazi la Radacini Otopeni am verificat inca 2 Vitara. Identic...
« Ultima Modificare: 03.Oct.2016, 11:48:12 a.m. de Dan T »

Offline shpeedy

« Răspuns #237 : 03.Oct.2016, 11:56:16 a.m. »
Faptul ca e montat de dealer nu-l face cu nimic special...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dan T

« Răspuns #238 : 03.Oct.2016, 11:59:28 a.m. »
Faptul ca e montat de dealer nu-l face cu nimic special...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Asa este, faptul ca acest scut este jalnic si nefolositor, care mai si costa, neacoperit de garantie, nu il face cu nimic mai special.

Offline aleksanders

« Răspuns #239 : 03.Oct.2016, 12:24:21 p.m. »
cred totusi ca este o problema cu montatul celor de la radacini - poate ca nu au aceeasi sursa ca si autonet.
- dupa cum se vede, nu exista spatiu intre prindere si scutul vechi de plastic (loc cu care sa agate) - ma gandesc ca tu ai dat bine de tot cu botul masinii in maldarul de pamant pana a deformat bara si scutul de plastic astfel incat sa patrunda pamantul intre cele doua scuturi - pentru ca mai este si unghiul de atac al scutului care este destul de accentuat - poate ca o poza cu ce ai lasat in urma aratului era mult mai elocventa pentru cele intamplate.