Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114147 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline canuck

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #180 : 25.Mar.2016, 11:36:19 a.m. »
n-am studiat dinamica la impact:

dar ma bucur ca la ncap vitara are 5*.
poate si pt lipsa scutului metalic? nu stim, si nici nu vrem sa testam :)

in orice caz, nu cred ca a fost intentia lor sa se abtina de la a adauga pe lista de optionale un scut original, daca pt o cotiera cer 200 eur ;)
« Ultima Modificare: 25.Mar.2016, 11:41:44 a.m. de canuck »
  • vitara passion 1.6 vvt/mt 4wd (2016)

Offline AT

« Răspuns #181 : 25.Mar.2016, 12:25:19 p.m. »
Din cat am observat, pe lista de optionale originale Suzuki nu exista scut motor sau scut diferential nici pentru alte modele.

Apropo de testele Euro NCAP, testul de impact frontal se efectueaza standard la o viteza de doar 50 km/h . Rezultatul impactului este in general
major daca privim diverse filme cu teste NCAP. Uunele masini reusesc sa obtina doar 3 stele...altele obtin 5 stele insemnand un plus de protectie.
Insa in realitate, multe din cazurile de impact frontal au loc la viteze peste 50 km/h , rezultatul impactului fiind peste ce vedem in testele NCAP.
Sa nu mai discutam de impacturile frontale dintre doua autovehicule...  Deci sa luam doar ca referinta testele NCAP si sa conducem prudent.
« Ultima Modificare: 25.Mar.2016, 12:58:38 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline hugbear

« Răspuns #182 : 25.Mar.2016, 05:37:13 p.m. »
Conteaza si in ce anume te izbesti:

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline manson

« Răspuns #183 : 29.Mar.2016, 02:54:53 p.m. »
http://www.pieseauto.ro/scut-motor-metalic/suzuki/vitara/scut-metalic-motor-suzuki-vitara-fabricat-306786212.html, am comandat aici scut motor+diferential 605 roni si au si unde sa-l montezi cu 50 roni dar am optat pentru service suzuki deoarece masina este in garantie si pentru 50 roni in plus cred ca este bine asa.La reprezentanta in jur de 1100 roni cu tot cu montaj

« Ultima Modificare: 29.Mar.2016, 03:11:31 p.m. de manson »
  • Suzuki Vitara

Offline enicky

« Răspuns #184 : 29.Mar.2016, 03:48:42 p.m. »
.... dar am optat pentru service suzuki deoarece masina este in garantie....
            .....garantie care nu e afectata de montajul a doua table sub masina. Din proprie experienta iti recomand sa stai langa mecanici cand ti le monteaza. S-ar putea sa ramai cu amintiri.... am mai povestit in alta postare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ecodrive

« Răspuns #185 : 29.Mar.2016, 08:17:48 p.m. »
Atentie deosebita la montarea scutului la diferential, unde, pentru montarea lui trebuiesc desfacute 4 suruburi de fixare a diferentialului(doua pe lateral si doua in spatele acestuia)  Ele se desfac pe rand si se strang imediat dupa montarea sistemului de fixare scut.
Solicita strangerea lor cu cheie dinamometrica.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline aleksanders

« Răspuns #186 : 29.Mar.2016, 08:22:42 p.m. »
De ce dinamometrica? Si daca strange cu dinamometrica.... ai scris in cartea masinii la ce forta trebuie strans?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ecodrive

« Răspuns #187 : 29.Mar.2016, 09:12:01 p.m. »
Trebuie sa scrie in manualul de service al Vitarei.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline aleksanders

« Răspuns #188 : 29.Mar.2016, 09:41:26 p.m. »
O sa studiez manualul sa stiu la cat sa cer strangerea prezoanelor......
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #189 : 29.Mar.2016, 09:56:59 p.m. »
Atentie deosebita la montarea scutului la diferential, unde, pentru montarea lui trebuiesc desfacute 4 suruburi de fixare a diferentialului(doua pe lateral si doua in spatele acestuia) 
             Ei, aici e problema, aici a fost momentul comic la montarea scutului la mine : in spate sunt 4 suruburi(doua mai sus si doua mai jos), pe care le desfacem? sa punem scutul inclinat sau sa-l punem orizontal ??!(to be or not to be?) asta e intrebarea ! Dar momentul comic a trecut repede, m-am enervat (dar m-am abtinut!) si am plecat de langa masina ! Era evident ca se pune orizontal, dar....  ramaneti mai bine langa masina ! :)
                   P.S. La final a fost pus  ...orizontal ! Totul e bine cand se termina cu bine !

O sa studiez manualul sa stiu la cat sa cer strangerea prezoanelor
             Lasa-l d....ui de manual, tu deja vorbesti de inginerie aici ! Noi aveam o problema muuuult mai......simpla :-)) Poate te-alearga vreo cheie p-acolo prin service ! :-))
« Ultima Modificare: 29.Mar.2016, 10:07:27 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip