Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114144 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #160 : 18.Mar.2016, 11:48:02 a.m. »
Nu cred ca se baga nimeni sub masina sa masoare scutul. Daca erai din buc iti puneam la dispozitie mazina sa ii iei dimensiunile.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #161 : 18.Mar.2016, 11:58:27 a.m. »
     Ca sa poti lua dimensiunile trebuie sa urci masina pe rampa ! https://www.autolux.ro/scut-motor-suzuki/http://www.scutmotor.co/scut-motor-suzuki-vitara-dupa-2015http://www.scutmotor.org/804~scut-motor-metalic-suzuki-vitara-dupa-2015.html
     Ti-am dat cateva firme de unde poti procura/afla dimensiuni, sau astepti sa iei masina, prietenul isi arunca o privire , intocmeste o schita cu cote f. corecte si se apuca de treaba. Un scut de inox e f. bun. Dar, dupa cum le-am vazut eu, cel de diferential e simplu, dar cel de motor e mai delicat.
      Si daca, presupunand prin absurd, ca s-ar baga sub/ridica pe rampa masina cineva si ti-ar da cotele, tot n-ar fii ok, operatiunea de luat cote ar trebui facuta cu simt de raspundere si eventual chiar de cel care il va fabrica.
« Ultima Modificare: 18.Mar.2016, 12:08:43 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: canuck

Offline canuck

« Răspuns #162 : 18.Mar.2016, 12:11:28 p.m. »
e clar, nici nu ma gindeam sa va bagati sub masina pt asta :D
np, credeam ca aveti vreo schita de la producator cu cote.
voi incerca sa discut cu dealer-ul local, poate obtin de la el cotele.
multumesc pt promptitudine - vad ca forumul e des frecventat  :clap:
drumuri bune la toti!
  • vitara passion 1.6 vvt/mt 4wd (2016)

Offline canuck

« Răspuns #163 : 24.Mar.2016, 09:42:59 a.m. »
salut!
am fost la dealer si l-am intrebat de scuturi. zicea ca din toate vitarele 2015 livrate de el/CJ, nimeni nu si-a montat scuturi?! aici, cu Apusenii la 2 pasi..
in fine, textul e ca producatorul nu recomanda sa se monteze scuturi, cica ar influenta consumul  :-O ciudat, parca e vorba de modificari structurale. sau aerul care intra pe sub motor ar contribui la scaderea cx-ului  :-j
in final a ramas ca orice se poate monta pe masina, dar pe riscul meu  :-?
cei care v-ati montat scuturi, ati avut asemenea "experiente"? sa fie mai inflexibili pe relatia delear-service, ca le-ar da mecanicilor citeva suruburi de manevrat in +?

Offline Cosmin09

« Răspuns #164 : 24.Mar.2016, 10:07:37 a.m. »
La mine nu au fost probleme (cu Autonet-ul din Bucuresti). Achizitionarea si montarea scuturilor fata si spate au fost parte din negocierea de la cumpararea Vitarei. Masina mi-a fost livrata cu aceste scuturi de tabla montate.

Acum m-ai pus pe ganduri cu cresterea consumului...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline shpeedy

« Răspuns #165 : 24.Mar.2016, 10:16:35 a.m. »
am fost la dealer si l-am intrebat de scuturi. zicea ca din toate vitarele 2015 livrate de el/CJ, nimeni nu si-a montat scuturi?! aici, cu Apusenii la 2 pasi..

Asta nu inseamna ca nu s-au montat la alti dealeri/alte service-uri, mai ieftine...

in fine, textul e ca producatorul nu recomanda sa se monteze scuturi, cica ar influenta consumul  :-O ciudat, parca e vorba de modificari structurale. sau aerul care intra pe sub motor ar contribui la scaderea cx-ului  :-j
in final a ramas ca orice se poate monta pe masina, dar pe riscul meu  :-?
cei care v-ati montat scuturi, ati avut asemenea "experiente"? sa fie mai inflexibili pe relatia delear-service, ca le-ar da mecanicilor citeva suruburi de manevrat in +?

Consumul este influentat de orice chestie care cantareste ceva kg si o cari dupa tine tot timpul (iar scutul de otel de la motor are ceva kg). Aerodinamica ar trebui chiar sa se imbunatateasca cu montarea scuturilor, suprafata devenind relativ plana (mai usor pentru aer sa treaca pe sub masina). Din ce stiu, scuturile nu sunt tocmai recomandate din perspectiva sigurantei masinei - in caz de impact serios frontal, ansamblul motor este impiedicat de scut sa alunece usor sub masina fara a afecta membrele inferioare (picioarele) ocupantilor. Nu stiu daca acest aspect l-a avut in vedere dealerul cand ti-a spus ca nu sunt recomandate scuturile...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline AT

« Răspuns #166 : 24.Mar.2016, 10:34:29 a.m. »
Si eu am montat anul trecut scut de metal sub motor si diferential chiar la achizitia masinii.
Din pacate New Vitara nu vine din fabrica cu scut sub motor (indiferent de versiune).
Daca deschizi capota si privesti pe langa motor vezi direct asfaltul/gresia din showroom.

Motivele pentru care am montat scutul metalic sub motor au fost:
-protectie baie ulei impotriva potentialelor pietre la circulatia pe drumuri altele decat cele asfaltate;
-protectie motor si anexe motor la: apa, noroi, mizerie. Cum ar arata motorul in lipsa acestui scut,
 puteti vedea in filmulet la minutul 21:35 .  Dupa parerea mea, producatorul ar fi trebuit sa monteze
 sub motor macar un scut de plastic, pentru protectie apa, noroi, mizerie.

« Ultima Modificare: 24.Mar.2016, 10:36:48 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #167 : 24.Mar.2016, 10:39:32 a.m. »
salut!
.......textul e ca producatorul nu recomanda sa se monteze scuturi, cica ar influenta consumul  :
                  Ma bag in vorba pt. ca am ambele scuturi : cum sa recomande el scut, daca noi il vrem gratis  :-)) !
     Aici ar fii putut sa ma avertizeze si pe mine cand am luat masina, ca n-o sa am consumul dat de producator intru-cat am ceva kg. in plus, nu ?
     N-asculta la vrajelilor lor si urmeaza-ti interesul !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline migabi

« Răspuns #168 : 24.Mar.2016, 10:54:24 a.m. »
Iarna, scutul iti scade consumul fiindca se incalzeste motorul mai repede.  >:)
SX4 SE m16a awd 2011

Offline canuck

« Răspuns #169 : 24.Mar.2016, 12:31:40 p.m. »
din comentariile postate, deduc ca producatorul nu a montat scut metalic din fabrica pt a reduce posibilitatea ranirii serioase a soferului/pasagerului. nici macar nu se gaseste pe lista de optionale...
@shpeedy: "in caz de impact serios frontal, ansamblul motor este impiedicat de scut sa alunece usor sub masina fara a afecta membrele inferioare (picioarele) ocupantilor" corect, am vazut urmarile (norocoase) ale unui asemenea impact -  motor impins sub masina, sofer scapat doar cu citeva zgarieturi  #:-S
dar, ar fi fost binevenit macar un scut din plastic care sa protejeze motorul la pietre, noroi etc, cum zicea @AT - btw, oribil arata motorul din prezentare. dai de inevitabilele gropi cu balti si l-ai umplut de mizerie.
in final, e alegerea fiecaruia daca-si pune sau nu scuturi. eu as inclina sa fiu pentru, totusi.