Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114140 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sabin

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #140 : 27.Ian.2016, 11:35:43 p.m. »
Doar ca dupa 2 drumuri mai prin zapezile de zilele trecute am realizat ca: aram cu el, prinde zapada in "dinti" adica intre spoiler si scut, se umple astfel cu zapada si ce e f grav, scade considerabil garda la sol. Adica il auzi cum se loveste de damburi pe care nu le feresti nici cu loganu.
Concluzia mea, daca nu pot modifica ceva la el, il dau jos pana ajung pe la unguri sa le zic cum sta treaba cu proiectarea.
Cred ca si la consum afecteaza, stricand mult aerodinamica pe dedesubt.
Cel din spate, de la diferential este ok insa.

The following users thanked this post: kellogs, Dan Vitara

Offline aleksanders

« Răspuns #141 : 29.Ian.2016, 09:32:49 p.m. »
Cum prinde zapada?
Al meu nu are vreun spatiu intre spoiler si scut. Si prefer harjait pe scut decat pe baie.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #142 : 29.Ian.2016, 10:18:58 p.m. »
Asa am patit si eu cu scutul, are o buza in fata care ia zapada inainte. Cu prima ocazie il dau jos si poate reusesc sa elimin buza.

Baia de ulei, din cate am vazut, e la distanta mare de scutul de metal, iar scutul de plastic nici macar nu ajunge in dreptul baii.

Doar cu scutul de plastic nu cred ca ai sanse sa lovesti baia, poate doar o piatra sa sara.

Cat despre atins cu scutul...pe uscat conteaza si cum abordezi obstacolul, iar pe zapada e irelevant, pana la urma de asta il pun, ca sa protejeze, nu il dau cu ceara.

Cel mai mare castig la scut este ca tine motorul curat.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: kellogs

Offline enicky

« Răspuns #143 : 30.Ian.2016, 10:27:29 p.m. »
   Intr-adevar tine motorul curat, dar eu m-am urcat pe un maldar de zapada (vreo 75cm cred) sa vad daca mai cobor, si a lasat urma pe zapada exact cum e scutul, iar tractiunea-spate si-a facut treaba si am coborat. Merita banii (mai ales cand e cadou dela Radacini).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smadalin

• Sr. Member
« Răspuns #144 : 30.Ian.2016, 10:47:10 p.m. »
Sunt curios daca mai ieseai fara scut, fara sa alunece pe scut.
Apropo..ce ai facut cu bara fata?

Offline enicky

« Răspuns #145 : 31.Ian.2016, 02:36:50 a.m. »
    N-am facut nimic, ce trebuia sa fac? e pe ...fata de cand am cump. masina ! :D  Mai nene, asta-i masina serioasa, nu-i facuta pe genunchi !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smadalin

• Sr. Member
« Răspuns #146 : 31.Ian.2016, 08:49:52 a.m. »
Stiu ma ca nu e facuta pe genunchi, robotii nu au genunchi.
Dar bara fata, nu ai agatat-o cand ai dat sa iesi din cei 75cm de zapada?

Offline shpeedy

« Răspuns #147 : 31.Ian.2016, 09:07:16 a.m. »
Concluzia mea, daca nu pot modifica ceva la el, il dau jos pana ajung pe la unguri sa le zic cum sta treaba cu proiectarea.
Cred ca si la consum afecteaza, stricand mult aerodinamica pe dedesubt.
Cel din spate, de la diferential este ok insa.

La care unguri faci referire? Ca nici cei de la Suzuki n-au vreo treaba cu scutul aftermarket de ti l-ai pus, nici cei de le comercializeaza nu au treaba ca le aduc din Ucraina, parca.

Cu referire la aerodinamica, teoretic asta s-ar imbunatati, dedesubtul masinii devenind aproape suprafata plana multumita scutului...

@enicky: chiar 75cm (30in) de zapada?! Vorbim de Hummer H1 aici?

« Ultima Modificare: 31.Ian.2016, 09:13:47 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Catalln

« Răspuns #148 : 31.Ian.2016, 01:07:59 p.m. »
Cred ca voia sa spuna 7,5 maxim 25 :).
E de inteles,  când se fac aproximări întotdeauna se exagereaza funcţie  de cum pică  bine.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2016, 01:09:49 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #149 : 01.Feb.2016, 01:37:17 a.m. »
      In parcare, toti care am dat zapada, am aruncat-o in fata unor porti neutilizate iarna ale curtii unei gradinite. Se mai intarise si masina s-a urcat pe ea. Evident ca de greutate s-a lasat pe morman, dar rotile din spate erau libere si au tras. Ca inaltime ajungea aproape de mijloc, cureaua dela pantaloni. Asa am apreciat eu, poate e mai putin, n-am pus ruleta sa vad. Dar oricum n-am facut ce facea Hummer-ul. >:D<.Am facut un experiment...