Autor Subiect: Scut metalic motor-diferential  (Citit de 114141 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Scut metalic motor-diferential
« Răspuns #130 : 17.Nov.2015, 11:19:29 p.m. »
Modelele enumerate au garda la sol comparabila cu Vitara, pe niste masini ce pot ajunge sa fie si de doua ori mai grele decat Vitara...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #131 : 17.Nov.2015, 11:22:35 p.m. »
Diferenta este ca acele masini isi pot dubla garda la sol....in fine, off-topic . Masinile nu au nici o vina.
Go Terios!!!:)

Offline enicky

« Răspuns #132 : 18.Nov.2015, 02:50:55 p.m. »
Si uite asa ne iau malaiul.... cu tot felul de accesorii, care de care mai putin necesare sau utile  =)) , in loc sa-i dam pe benzina  >:) si sa ne plimbam prin tara  :prty:. Cat despre scuturile metalice.... la cat de capabile sunt suzele  :x noastre in off-road.... chiar nu le vad necesitatea. :dknw:
  Corect, nu sunt obligatorii, mai bine pastrezi banii pt. baia de ulei, diferential, etc.(dac-o fii nevoie!)
            Iar ne chinuim sa demonstram altora ca nu e util daca nu vrem noi, sau  nu ne place noua. Toti trebuie sa "traiasca" : ori Atila din Harghita (cu scuturile) ori service Suzuki. Sau cu putin noroc, niciunul. :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #133 : 18.Nov.2015, 02:57:26 p.m. »
Sau cu putin noroc, niciunul. :D

La care as aduga o doza de prudenta (precautiune)   :-S
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #134 : 18.Nov.2015, 03:32:37 p.m. »
  De acord cu tine, dar la cealalta masina mi-a fugit o pisica in fata, si cu toata frana mea (ca tin mult ca pisici si catei !) tot am tavalit-o, ea a fugit  mai departe si eu am ramas cu 2 urechi rupte la scutul de plastic. Scut pe care l-am inlocuit apoi cu unul de..... metal. Iar scutul de metal a luat si  el harjaitura dela o piatra neobservata la timp. Asa ca in Bucuresti e no comment !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #135 : 18.Nov.2015, 04:10:56 p.m. »
Oricum trebuie precizat foarte clar ca la New Vitara,  scutul din plastic cu care vine din fabrica
este de fapt un pseudo scut care acopera doar o mica portiune situata spre bara protectie fata,
neprotejand de fapt toata zona motorului, acesta fiind expus stropirii cu apa si mai ales noroi.

Scutul metalic aftermarket care poate fi montat acopera insa toata zona motorului protejandu-l
eficient atat impotriva loviturilor accidentale (pietre, bolovani)  dar si impotriva apei sau noroiului.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: RCCS

Offline Laurentiu

« Răspuns #136 : 18.Nov.2015, 08:36:34 p.m. »
...trebuie precizat foarte clar ca la New Vitara,  scutul din plastic cu care vine din fabrica
este de fapt un pseudo scut ...
Precizarea nu este numai pt Vitara ci in general pentru toate masinile de generatie noua echipate cu pachet "drumuri usoare".
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #137 : 18.Nov.2015, 09:59:05 p.m. »
        Mai fratilor, despre care "scut de plastic" vorbiti voi , ca eu nu inteleg??? exista niste "protectii" de plastic situate imediat dupa bara de protectie, dar care nu se pot numi scut !! Eu cand am vazut prima data masina in showroom, am ridicat capota si am vazut placile de gresie de pe podea pe langa motor, si  am intrebat daca are scut : " nu are dar se poate pune" a fost raspunsul. Si am pus scut !

Si mai inainte de postarea asta am  pus si niste poze cu scutul fata si diferential.

Offline ecodrive

« Răspuns #138 : 16.Ian.2016, 02:18:28 p.m. »
Saptamana trecuta am comandat si eu cele doua scuturi (motor si diferential) de pe site-ul:

https://www.scutauto.ro/scut-auto-suzuki-vitara-dupa-2015

Au venit in doua zile de la comanda si azi, in sfarsit am reusit sa le montez. A fost chiar mai usor decat ma asteptam. Am avut nevoie doar de 3 chei tubulare de 17, 14 si 13. Restul vine frumos impachetat.

Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline enicky

« Răspuns #139 : 16.Ian.2016, 03:52:45 p.m. »
      Foarte tare ! sa le stapanesti sanatos ! cred ca toata lumea ia dela ei. Intamplator acum 3 ani am ajuns si pe la ei(venind dela Sovata).

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu