Autor Subiect: Arcuri Fata  (Citit de 13535 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

Re: Arcuri Fata
« Răspuns #60 : 20.Dec.2022, 09:47:17 a.m. »
Au ajuns. Nu sunt 2 piese cum reiesea din poze. Cel puțin în kitul cumpărat de mine sunt 3 piese pe fiecare parte. . Vezi imaginea atașată. Și la mine când trec peste limitatoarele de viteză face un zgomot de cauciuc strivit. Sunt curios dacă dispare după înlocuire. .
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline enicky

« Răspuns #61 : 20.Dec.2022, 10:00:30 a.m. »
  Da, interesant, deci  pozele nu corespund. Le-am comandat si eu, sa vad cand vin. Ar trebui sa dispara zgomotul ala.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #62 : 20.Dec.2022, 10:03:44 a.m. »
Am schimbat si eu recent arcurile si kitul cu rulmetul de presiune de la amortizioare.
Ambele Kayaba, cumparate de la diferite magazine si perioade diferite. Kitul cu rulmentul de presiune era Made in China
Probabil arcurile fiind noi si mai rigide am o troncaneala pe fata de zici ca am unul sub capota si bate cu ciocanul prin sasiu.
E posibil sa fie tot de la etriere. Dar o las pt la primavara
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline MariusMGP

« Răspuns #63 : 20.Dec.2022, 11:35:54 a.m. »
În 2019, la revizia de 10 ani (cca 125000 km) am schimbat și eu arcurile cu Killen (suedeze) și setul de reparație Kyb, tot fabricat in China. În toamna asta mi s-a spus că ar fi deja uzate flanșa și rulmentul...  :dknw:

Offline enicky

« Răspuns #64 : 20.Dec.2022, 01:10:34 p.m. »
Probabil arcurile fiind noi si mai rigide am o troncaneala pe fata de zici ca am unul sub capota si bate cu ciocanul prin sasiu.
   Mai e bieleta antiruliu, pivot, bucsi... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline MOTANUL

« Răspuns #65 : 21.Dec.2022, 10:02:00 a.m. »
Hai ca revin cu detalii.
Pe scurt
Bieletele de la bara stabilizatoare au fost distruse la demontare (erau deja rotunjite de primul mecanic care a lucrat la arcuri - acum au fost taiate cu flexul dupa ce au fost incalzite cu foc   :-t
Rulmentul si flansa nu aveau aproape nimic (rulmentul nu avea pic de joc, flansa arata foarte bine).
E clar ca bataia care aparea la mers pe pietris era din rotula basculei - am schimbat bascula cu totul.
Scartaitul enervant (de cauciuc) care m-a facut sa suspectez flansele era din bucsele de la bara stabilizatoare.  :dknw:
Cand a dat jos bascula a avut nevoie sa mute bara stabilizatoare de 2-3 ori sus/jos si mi-am dat seama ca exact ala e zgomotul.

Masina nu mai bate deloc - dar cand trec peste limitatoare de viteza inalte scartaie in continuare. (mult mai putin ca a dat cu spray pe bucsele de la bara stabilizatoare). Oricum e o imbunatarire semnificativa.

fabricata 2011 si 124.000 km
« Ultima Modificare: 21.Dec.2022, 10:30:06 a.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #66 : 28.Dec.2022, 09:51:48 p.m. »
Revin cu detalii despre zgomotul aparut dupa schimbarea arcurilor,  flanselor de cauciuc si a rulmentilor de la amortizor.
Dupa vreo 800 km prin frumoasa Bucovina am mers la mecanic sa vad de unde era acel zgomot(bataie) metalic. Dupa verificarea articulatiilor de pe fata totul teapan am trecut la acele flanse. Pe partea soferului am gasit cele doua piulite nu slabe ci foarte slabe de se balanganea acel taler care vine prins pe sasiu. Cel de pe dreapta era si el slabit dar foarte putin.
Nu pot sa imi dau seama ce a dus la slabirea lor, eu fiind de fata cand sau schimbat si 99% ca au fost stranse. Acum le-a bagat niste Locktit pt siguranta.

SX4 1.5 glx gri metal

Offline ntire2000

« Răspuns #67 : 28.Dec.2022, 10:46:15 p.m. »
Si data viitoare le dai jos cu flexul?
Nu luai mai bine niste piulite cu autoblocare?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #68 : 29.Dec.2022, 09:16:30 a.m. »
Asa era mai  elegant, dar nu  am crezut ca acele piulite o sa cedeze dupa o luna de la montaj. Totusi cred ca acele flanse de cauciuc si rulmentul de presiune TRW(made in China) pot avea o defectiune din fabricatie. Din cite stiu(e posibil sa ma însel) cind se vireaza axul amortizolului se misca si el. E posibil ca acele cote ale rulmentului sa nu fie conform celor originale
SX4 1.5 glx gri metal

Offline enicky

« Răspuns #69 : 29.Dec.2022, 09:53:38 a.m. »
Din cite stiu(e posibil sa ma însel) cind se vireaza axul amortizolului se misca si el. E posibil ca acele cote ale rulmentului sa nu fie conform celor originale
   Loctite-ul este destinat asigurarii si etansarii asamblarilor filetate care necesita  demontarea normala cu scule obisnuite, deci nu cred ca va fi o problema si nu te-nseli, rulmentul isi face treaba, dar posibil sa fii fortat in suruburi si sa le miste in final.
  Mi-au venit si mie flansele si rulmentii de la Radacini, dupa sarbatori le atac.