Autor Subiect: Arcuri Fata  (Citit de 13533 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Arcuri Fata
« Răspuns #40 : 19.Feb.2019, 04:15:56 p.m. »
Dupa 185.000 km a inceput sa cloncane ceva pe fata la ultima verificare am schimbat bieletele antiruliu, restul de piese auvea cauciucul imbatrinit dar nu avea joc(pivot, bucse brat inferior, etc..)acum am o cloncaneala ceva mai sus, amortizoare fata nu sunt scurse. Am luat preventiv sa vedem ce apare la verificare
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Online cristidav

« Răspuns #41 : 09.Iul.2019, 10:57:32 a.m. »
In excursia pe Transfagarasan am constatat ca amortizorul arcul stanga fata e rupt. Si e bine mancat de rugina, ceea ce inseamna ca merg asa cu el de cel putin un an... :(

Am reusit sa identific arcurile necesare Suzei mele, dar mai am ceva nelamuriri. Mai trebuie sa schimb si altceva ? Ce ar fi indicat ? Toata flansa sau doar rulmentul de sarcina ? Altceva ?
Cu amortizoarene nu stiu ce sa fac, daca sa cheltui sau nu pe schimbarea lor. Nu stiu ce fac cu masina peste 2-3 ani, si de aici nedumerirea.
« Ultima Modificare: 09.Iul.2019, 01:10:13 p.m. de yeti »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #42 : 09.Iul.2019, 10:22:33 p.m. »
   Piesele pe care le schimbi nu pot rezista numai 2-3 ani, asa ca eu zic sa te gandesti mai mult la siguranta si confortul tau si mai putin la faptul ca o vei vinde cu niste piese ...inca noi. Ca exemplu pot sa ma dau pe mine, care prin mai-iunie am schimbat placutele fata si la final de august am dat masina. Si nu era planificata schimbarea... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #43 : 09.Iul.2019, 11:17:32 p.m. »
Si eu tot sfatul lui @enicky as recomanda.
E mai importanta siguranta decat o eventuala economie de bani.

Gandeste ca atunci cand vei vinde masina (daca vei face asta curand) vei vinde ceva bun, functional.
Si cred sa fie mai usor si mai banos de vandut, ceva bun decat ceva stricat.

Dar, fiecare isi dramuieste cum stie el ca e mai bine, tot ce are.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online cristidav

« Răspuns #44 : 12.Iul.2019, 04:30:05 p.m. »
Am reusit sa identific arcurile necesare Suzei mele, dar mai am ceva nelamuriri. Mai trebuie sa schimb si altceva ? Ce ar fi indicat ? Toata flansa sau doar rulmentul de sarcina ? Altceva ?

Bune sfaturile, multumesc, dar mai la subiectul intrebarilor, nimeni ? :(

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 12.Iul.2019, 04:50:23 p.m. »
@cristidav, e greu sa dai sfaturi pe banii altuia! Eu as inlocui arcurile si flansele si apoi as face un test de amortizoare.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline fireburn

« Răspuns #46 : 12.Iul.2019, 05:12:04 p.m. »
Eu am schimbat doar arcuri acum 1-2 ani.
Flansele erau ok. Intreaba si mecanicul.

Spor.

Online cristidav

« Răspuns #47 : 12.Iul.2019, 05:41:30 p.m. »
Pai, la amortizoare mi-e clar cand si daca vor trebui schimbate. Mi-e neclar daca schimb toata flansa sau doar rulmentul de sarcina din flansa... Caci e o diferenta frumusica de pret, cam tripla, pe roata.

Offline enicky

« Răspuns #48 : 13.Iul.2019, 12:15:23 a.m. »
   Cred ca rulmentul se uzeaza mai mult decat o flansa si as zice sa-l schimbi si pe el.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #49 : 13.Iul.2019, 01:33:42 p.m. »
Pai, la amortizoare mi-e clar cand si daca vor trebui schimbate. Mi-e neclar daca schimb toata flansa sau doar rulmentul de sarcina din flansa... Caci e o diferenta frumusica de pret, cam tripla, pe roata.

Daca se aud mici zgomote, "cloncaneli" specifice mersului pe drum pietruit cu flanse "obosite", atunci trebuie schimbate flansele.
Daca simti directia greoaie sau ca merge sacadat, atunci schimba rulmentii.

Eu cred ca primele care cedeaza sunt flansele (piesele de cauciuc din ele), din cauza denivelarilor din drumurile patriei. Plus ca orice cauciuc "imbatraneste".
Rulmentii cedeaza repede doar daca mergi cu masina mult pe drumuri cu praf si intra mizerie la rulmenti.

Parerea mea ar fi sa nu schimbi nimic daca nu simti/gasesti probleme la aceste piese.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!