Am vazut recent doua filme:
1) "By the sea" cu Angelina Jolie si Brad Pitt, scris/regizat/produs de ei. Stiam cand m-am dus ca nu e un film din categoria mainstream si asteptam un film neobisnuit, in care actori plictitisiti de bani, succes si viata iau lumea filmului la misto cu diverse idei proprii mai mult sau mai putin nastrusnice (vanity projects, cum li se spune de obicei). In general ma atrag filmele 'neinteresante', in special cele europene, chiar si cele greu de privit si digerat, insa filmul asta e chiar slab si atenteaza fara success la ideea de film de arta. Am fost unul din putinii spectatori care-a rezistat pana la sfarsit; unii au plecat dupa primele 10 minute. Cei doi dau impresia ca au suferit o lobotomie recent; sau sunt niste impostori care se dau drept cei doi. Altfel nu-mi explic. Sau poate in filmul asta sunt in sfarsit ei insisi la reala valoare, ... lipsiti de fundatia care le-a construit succesul (scenarii, regizori si producatori buni, bugete mari, reclama agresiva, ... etc.).
2) "Secret in their eyes". Asta mi-a placut, fiind la randul lui un film 'neinteresant'. Judecand ideea filmului si prestatia actorilor, la iesirea de la cinema ma gandeam ca n-ar fi exclus sa-l vedem la anul pe la decernarea Oscar-urilor. Ulterior insa am citit review-urile si se pare ca filmul e un gen de remake al altui film (argentinian) care deja a luat Oscar. Desi bun, reviewer-ii zic ca prin comparatie cu originalul cel nou a destul de departe. Deci in mod clar nu va fi la Oscar. Tot in mod clar insa
, ... merita vazut.