Revin cu doua review-uri in loc de unul
1. OFFSET
@deco ... nu cred ca merita efortul.
Eu unul cel putin m-am simtit chiar penibil, mai ales ca l-am vizionat impreuna cu niste ne-romani.
Incep sa cred ca aveau dreptate unii critici de film cand vorbeau despre noul (si maretul) val de tineri cineasti romani.
Se pare ca nu mai exista alta sursa de inspiratie decat mizeria (in absolut toate aspectele ei) romaneasca, iar "succesurile" cinematografiei romanesti din ultimii ani sunt bazate fix pe scormonirea acestui mare si maro ... si pe gadilarea acelor senzori care tin de grotesc, subuman, mizerie ... etc.
Deci, spre deosebire de vestitul 432 caruia ii putem ierta zugravirea mizeriei si a grotescului prin faptul ca trateaza epoca comunista (desi acea epoca a insemnat si altceva), filmul asta isi are actiunea in zilele noastre ~2006, dar surprinde Romania (Bucurestiul) tot in aceleasi culori; in cele mai gri aspecte posibil. Arata o tara mizerabila din toate punctele de vedere
Filmarile sunt numai in zone nasoale, culori sumbre si probabil procesate pentru a arata sterse si palide; arata o iarna bucuresteana cu zapada mocirlita pe strazi, gunoaie, familia romana din clasa de mijloc => ratati si grotesti. Mediul de afaceri prezentat si el intr-o zona aflata intre nebunie, cocalareala si absurd ... Si toate astea vazute prin ochii unor nemti care au contact cu cele mai sus amintite.
... bine ca cei pe care i-am invitat la film nu erau nemti
2. Karate Kid 2010
Oricum, a doua zi a venit randul meu sa fiu invitat la film; m-au scos chinezii la cinema la Karate Kid 2010.
Asta chiar mi-a placut. Desi subiectul e oarecum fumat, filmul reuseste sa fie placut, ba chiar funny. Oricum, dupa catastrofa vazuta cu o seara inainte, asta a fost ... extaz, ce mai
Pentru cei amatori de civilizatie chineza ... filmul contine, pe langa JackieChan&Co si o incursiune onesta in China de zi cu zi.
In concluzie, daca coproductia germano-...-romana convinge orice privitor in toate mintile sa nu calce vreodata in viata lui in Ro si sa ocoleasca orice roman la cel putin 1 km distanta, coproductia americano-chineza lasa o impresie ... nu exemplara, dar oricum nu neplacuta despre China, deci filmul invita ...
privitorul catre contactul cu civilizatia lor.