Aveam si eu pe lista "The teachers' lounge" zilele astea, dar n-am apucat sa-l vad, pentru ca ne-am oprit la altul, foarte bun:
"The professor and the madman".
Prestatia lui Sean Penn este absolut exceptionala, iar Mel Gibson este si el tot pe-acolo, desi rolul lui, in ciuda faptului ca e principal, e mai putin spectaculos. La fel sunt si prestatiile celor doua actrite din rolurile principale feminine. Chia si rolurile secundare sunt jucate impecabil. Nu sunt actori renumiti; nici nu m-am uitat sa vad cine sunt si de pe unde vin, insa nu sunt genul Holywood. Par sa fie mai mult actori de teatru. Filmul in sine pare o piesa de teatru ecranizata. Cu talentul actoricesc corespunzator teatrului, nu filmului.
Una peste alta, am fost surprins sa vad ca un film ca asta zace prafuit prin lista Netflix, in loc sa fie aplaudat la scena deschisa.
Dupa ceva cautari am vazut ca au fost probleme la realizarea lui, companiile producatoare si-au dat la geoale, s-au judecat, filmul a stat in sertar, nu s-au inteles cum trebuie sa arate si de ce, apoi a fost lansat fara ca toti implicati sa fie de acord; s-au judecat iar. O parte din actori, regizori s-au distantat si nu au recunoscut filmul s.a.m.d. Un circ care pana la urma a dat publicului un film nu tocmai terminat asa cum trebuia.
Si totusi, in ciuda celor de mai sus, filmul inca impresioneaza. Chiar il recomand.