Autor Subiect: Filme  (Citit de 153029 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Filme
« Răspuns #1190 : 01.Mai.2023, 01:31:10 p.m. »
Și noi am vizionat 8 episoade din culisele puterilor nord-atlantice în acest weekend de Armindeni

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: sfichiu

Offline Leutz

« Răspuns #1191 : 04.Mai.2023, 09:56:57 a.m. »
Remarcasem si eu "The Diplomat". Tot aparea pe prima pagina la Netflix; si pana la urma m-am pus sa-l vad, manat de postarea lui @gabineg. Interesant pana acum (episodul 3).

Altfel, tot m-am caznit de ceva vreme sa semnalez un serial interesant (tot pe Netflix): The silent sea.
E un SF Korean, foarte bun. Merita vazut.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: gabineg, NicNic, Costique

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1192 : 19.Mai.2023, 08:48:19 a.m. »
O mini serie care totusi nu cred ca este inspirata din fapte reale, intr-o tara democrata( nu este Romania)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1193 : 11.Iul.2023, 03:39:27 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro

Offline ntire2000

« Răspuns #1194 : 22.Oct.2023, 02:40:32 p.m. »
Ca tot belesc ochii la televizor (fiind tras pe dreapta inca o luna), tocmai am terminat de urmarit serialul de pe netflix Corpuri.
Vi-l recomand si voua, merita.

Si daca aveti posibilitatea sa luati de pe torrente Fundatia lui Asimov, alt serial execeptional.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #1195 : 22.Oct.2023, 04:42:10 p.m. »
M-ai facut curios cu serialul Fundatia. M-am tot ferit sa-l privesc pentru a evita discomfortul (fizic as zice  :)); pentru ca intreaga opera a lui Asimov este unanim recunoscuta ca fiind "unfilmable". Iar seria Fundation cu ata mai mult; este coloana vertebrala a viziunii lui asupra umanitatii si a universului.
Asimov nu scrie vizual. Opera lui e de o simplitate vizuala fantastica; se citeste in joaca si pe nerasuflate pentru ca [,] cortexul vizual nu face efort. Pare scrisa pentru copii de pana-n 3 ani (metaforic vorbind, evdent). In realiate, este kinestetica si propriceptiva. Este, "embodied" cum s-ar zice. Conceptele sunt livrate direct in cerebel. Practic, citind cartile Fundatiei, simti vastitatea spatiala si temporala in buricul degetelor, in pozitia picior-peste-picior si in gustul ceaiului de tei pe care-l bei. Esti timpul, spatiul si ideile care sunt evocate in carte. Si pe cat de usoara si naturala este citirea propriu zisa, pe atat de intens si de lunga-durata este "after-taste"-ul. Citirea Fundatiei in special, dar si a operei lui Asimov in general este si o experienta extraordiar de personala, fiziologica aproape, greu de redus la un numitor comun "cu de toate" care sa fie proiectat pe un ecran. (Poate intr-un viitor in care "filmele" se vor injecta in vena  :D. Asteptam scriitori priceputi care sa descrie acest viitor in cartile lor.)

Citind cateva review-uri de curiozitate, am gasit descris in mod mai putin plastic cam aceleasi lucruri pe care le-am prepuspus si eu. Le reproduc mai jos, cu mentiunea ca cei care le-au lasat au dat scor bun pentru film. Deci probabil merita vazut ca film, dar nu ca "Fundatie". O sa incerc sa ma uit. Sunt curios.

"As an adaptation, this is poor. It strays from the source in dramatic and jarring ways and invents whole new plots that don't exist in the original books. There have been much more faithful adaptations of books in other series and films.
However, if one has never read the books and judged in isolation, this is a decent, albeit slightly cliched sci-fi epic space opera that is vast in scale and has a compelling story to tell.
"

"So far it has very little to do with its source material... It is barely "inspired" by Asimov novels, definitely not based on them. It has ambition to be a new Game of Thrones in space, but it is not as epic nor as intelligent. Good production value but it focuses on random stuff. A shame..."

"It's simple. Foundation was the last Grand Master Saga that I haven't read. I decided that I will read the book first and then I will watch the series. OMG, the books (I read Foundation + Foundation and Empire in one breath. So beautiful, so philosophical, so complex and also so simple at the same time, books that will never EVER EVER get old, not in 12000 years... and then I watched the series. And I am sorry, I always want to find the good things in whatever I watch, but in this case it's just "NO". This series give the books a bad name, it downgrades Asimov's intelligence so much it's just blasphemy."

« Ultima Modificare: 22.Oct.2023, 04:59:51 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #1196 : 22.Oct.2023, 07:47:43 p.m. »
Acum zeci de ani cand am citit opera lui Asimov eram de aceeasi parere - ca este imposibil de ecranizat.
In continuare, raman la aceeasi parere.  :D

Cu toate astea, filmul este bine facut si intr-o mica masura reuseste totusi sa puncteze niste idei de baza ale operei.
Este un film facut pentru cei care inca nu s-au hotarat sa citeasca cartea, sau pur si simplu n-au avut habar de existenta ei.
Daca un sfert din cei care vad filmul pun mana si pe cartea lui Asimov, omenirea nu are decat de castigat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1197 : 28.Oct.2023, 02:02:27 p.m. »
După micul dejun, fiind home alone, m-a pus Aghiuță sa "zapez" pe canalele TV din dotare. Și am dat peste "Once upon a time in America".
Deși l-am văzut de multe ori, m-am lipit de canapea, vrăjit de Robert de Niro, James Woods, Sergio Leone și mai ales Ennio Morricone si ceilalți protagoniști. Pentru mine e cel mai bun film pe care l-am văzut vreodată.🥲
  • SX4 by Giugiaro

Offline blogul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • multan
« Răspuns #1198 : 10.Nov.2023, 11:03:54 p.m. »
Wow very interesting. I am watching a popular korean series draga domnule sihastru in these days. If want to watch then follow https://blogulluiatanase.net/seriale/draga-domnule-sihastru-2023/
  • Alto

Offline ariciul

« Răspuns #1199 : 13.Nov.2023, 12:35:16 p.m. »
Blogul are un mesaj, cel de mai sus, care miroase rau, mai ales ca la ce face el reclama nu-i serial coreean ci chinezesc.

In alta ordine de idei daca tot suntem la coreene:
Altfel, tot m-am caznit de ceva vreme sa semnalez un serial interesant (tot pe Netflix): The silent sea.
E un SF Korean, foarte bun. Merita vazut.

Am sa incerc sa-l vizionez desi regula mea e "nu celor sub nota 7 pe imdb" dar daca au recomandari mai incalc regula din cand in cand.
Alte recomandari coreene:
Daily dose of sunshine  - despre o sora medicala la o sectie de nebuni.
Our blues - despre viata mai multor personaje din insula Jeju
Behind your touch - o comedie politista destul de buna

si cam atat ca ma luati la rost (dar am scuza ca scriu rar  :)  )

• Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip