Autor Subiect: Filme  (Citit de 153056 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Filme
« Răspuns #1070 : 14.Oct.2020, 02:36:29 p.m. »
@Christian 1, daca-mi permiti o observatie...  :pardon:. Nu avem timp sa vedem atatea filme cat ne recomanzi  :D :D. Nu avem timp nici sa vedem toate trailer-ele si/sau sa cautam ceva informatii despre ele. Sau poate unii au  :fluier:

Pe topicul asta de obicei mai postam cand si cand despre cate un film care ne-a placut in mod special si despre care credem ca ar putea fi util/placut de vazut si pentru ceilalti. Asta presupune ceva comentarii despre film, in special de ce ar trebui vazut si de catre ceilalti. Astfel, putem fi convinsi sa le vedem.

Altfel, putem pune fiecare cate 50 de link-uri pe zi. Are balta peste... de vreo 100 de ani incoace  :D.

Moderator: Christian are acum propriul topic sa se desfasoare

On topic. Manat de curiozitate m-am pus sa vad serialul rusesc despre care s-a discutat recent. Ala cu epidemia. Am remarcat din start ca in poza trailer-ului apare Kiril Karo, un actor rus-estonian bun, pe care l-am mai vazut in cateva seriale rusesti bune (despre care am discutat la momentul respectiv).
Foarte bun filmul pana acum (episodul 3). N-are nici o treaba cu virusul, care e doar un pretext bombastic pentru constructia si devenirea personajelor, radiografierea psihicului si socialului rus si alte cateva leit-motive tipice filmelor rusesti. Jocul actoricesc e bun, suspansul e bun, Rusia iarna e  =)) frumoasa... deci una peste alta, foarte privibil.
« Ultima Modificare: 19.Oct.2020, 10:41:17 a.m. de toma »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #1071 : 14.Oct.2020, 11:52:01 p.m. »
Hint: într-unul din episoade din cauza lipsei unui tratament se recurge la o procedura testata în epoca covid - pacientul primeste o doza de .... dar mai bine nu divulg.

Chiar daca par fortate, anumite similitudini cu ce vedem acum live mi se par mai mult decât coincidente.
Cei care au scris scenariul au avut consultanta de specialitate serioasa.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1072 : 17.Oct.2020, 04:27:39 p.m. »
https://www.netflix.com/title/81043755?s=a&trkid=13747225&t=cp
Un film despre o peroadă(😂😂) trista dar de actualitate (pt România)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

« Răspuns #1073 : 19.Oct.2020, 10:59:21 a.m. »
Zilele trecute am descoperit intamplator "Dark", un serial SF nemtesc produs de Netflix, cu scor de 8.8 pe IMDB. La vederea scorului si dupa citirea a cateva review-uri elogioase, n-am mai stat pe ganduri si m-am pus sa-l vad.

Povestea filmului e o provocare intelectuala deosebita, iar cinematografia si performanta actoriceasca sunt exceptionale.

Intr-adevar, asa cum remarcau cativa din review-eri, filmul ridica stacheta genului la un nivel foarte greu de atins.

Nu-l ratati, mai ales ca sezonul 3 se lanseaza pe 27 iunie.

Am terminat de vizionat Dark, toate cele 3 sezoane (sezonul 3 fiind si ultimul). Bine facut, calitatea se pastreaza aproape neschimbata pe intreaga lungime, spre deosebire de alte seriale a caror calitate variaza mult de la sezon la sezon. Sezonul 3 e chiar mai "condensat" ca primele doua, cred ca ar fi meritat cel putin doua, trei episoade in plus care sa pot digera mai bine ideile si personajele.

Un alt mare plus este ca au reusit sa-l incheie bine, fara sa-si rupa gatul, asta fiind un lucru important prin prisma modului in care s-au incheiat multe alte seriale foarte bine cotate. Mai multe nu spun ca nu vreau sa stric placerea celor care inca nu l-au vazut.

Si pentru cei care, ca si mine, pe parcursul serialului au avut momente in care increngatura de personaje si linii temporale i-a zapacit: http://davidklein.de/dark/
« Ultima Modificare: 19.Oct.2020, 01:18:13 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: dthem

Offline Leutz

« Răspuns #1074 : 19.Oct.2020, 02:58:06 p.m. »
L-am terminat si eu acum ceva timp, dar n-am avut timp sa postez. Subscriu la postarea lui @toma, cu ceva amendamente, subiective, evident. Eu l-as fi vrut mai mai condensat. Cred ca 2 sezoane ar facut din el o explozie a simturilor si unul din cele mai complexe si adanci filme (nu neaparat seriale) facute vreodata. Au fost totusi momente in care au tras de el.

Sezonul 1 a fost fabulos, cu exceptia ultimelor minute din ultimul epidsod, cand s-au panicat pentru a gasi subiect pentru umatorul sezon. Sezonul 2, desi foarte bun si el, mi-a aratat actorii ceva mai putin implicati. Sezonul 2 este si cel care a tras de subiect un pic cam mult, ducand filmul pe alocuri prea mult catre fantasy (un gen pe care nu-l agreez foarte tare). Sezonul 3 a fost din nou mai compact si mai logic, iar actorii parca si-au revenit la forma din primul sezon; in plus subiectul s-a continuat mai bine din sezonul 2. Banuiesc ca in sezonul 2 au stiut mai din timp ca va mai fi un sezon si acela va fi ultimul, deci per total s-a legat mai bine filmul peste sezoane. La sezonul 1 probabil au aflat tarziu ca se poate continua proiectul si l-au dat de pereti la sfarsit ca sa poata face trecerea catre urmatorul sezon. Probabil nici actorii n-au gustat prea bine directia si s-au detasat un pic in sezonul 2.

Una peste alta, in ciuda carcotelilor de mai sus, filmul ramane un exponent al genului. Asa cum au remarcat multi dintre review-eri, dupa Twin Peaks, care a fost intemeietorul genului si a ramas THE ONE peste decenii, Dark este primul care reuseste sa-i faca competitie reala si... in opinia mea, sa-l depaseasca in multe privinte.

Pentru cei care inca nu l-au vazut... bagati mare  :popcorn: :cheers:.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1075 : 19.Oct.2020, 04:29:17 p.m. »
Multam , trecut in lista...!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Leutz

« Răspuns #1076 : 23.Nov.2020, 03:30:14 p.m. »
Intre timp am terminat serialul rusesc "To the lake" - cel cu virusul, care ne-a fost adus in atentie de colegul @ntire2000.
Imi mentin parerea de aici, in care laudam filmul; si ii multumesc colegului pentru pont.

De atunci am mai vazut un serial australian cu... spioni. Se cheama "Pine gap" si e din 2018. Filmul speculeaza mult, dar propune si aspecte plauzibile. Filmul trebuie vazut dintr-o multime de motive; insa lucrul cel mai interesant mi se pare a fi "statement"-ul foare curajos pe care il face despre pozitia Australiei intre SUA si China, atat de curajos incat e oarecum clar de ce nu a mai urmat si alt sezon  :D  :baston:  :baston:.
Una peste alta, il recomand. E o "lectura" frumoasa si scurta; n-are decat cateva episoade. Basca, se simte si parfumul de Australia destul de bine, deci merita privit pentru cineva care vrea sa se obisnuiasca un pic cu... ideea  ;) ;) ;).

Offline ntire2000

« Răspuns #1077 : 23.Nov.2020, 03:33:07 p.m. »
Hai sa-ti mai recomand un serial.
Fargo, ajuns la sezonul 4.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #1078 : 23.Nov.2020, 03:52:55 p.m. »
Pe asta il stiu; l-am investigat un pic la momentul respectiv, dar nu m-a atras.

Acum ma uit la un alt serial australian: "Secret city". Asta e tot cu ceva intrigi geopolitice; si tot cam cu acelasi "statement" ca si in "Pine gap". Asta surprinde insa ce se intampla la centru, la Canberra. "Pine gap" surprinde viata la Alice Springs (the field work, cum s-ar zice). Si "Secret city" merita privit, desi e un pic mai insipid... la fel ca viata in Canberra de altfel  :D. Aviz amatorilor.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1079 : 23.Nov.2020, 03:57:00 p.m. »
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz