Autor Subiect: Cort PE masina  (Citit de 10275 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Cort PE masina
« Răspuns #10 : 07.Apr.2015, 10:25:47 p.m. »
Stiu, Piatra Craiului, Bucegii si Baiului sunt problematici. Motiv pentru care am dormit in cabane/refugii pe-acolo. Dar in rest, sansa e extrem de mica. Ironic vorbind, mai repede iti cade o caramida desprinsa dintr-un bloc in cap.  >:)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline flip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Gen: Bărbat
  • SX4 1.6 GS 4WD
« Răspuns #11 : 08.Apr.2015, 10:08:18 a.m. »
1- masina se va conduce total diferit cu cele 60Kg deasupra - deci mare atentie (prudenta)
2- scrie in manualul masinii care este greutatea maxima suportata pe plafon ( si in mers si in stationare)

Sunt constient ca 60 kg vor inalta ceva centrul de greutate al masinii, voi fi atent :)
In manualul tau ai ambele valori trecute?

Motivul e exact ala intuit de gabineg. Pana acum am folosit cortul obisnuit fara probleme, dar recent am pus inelul pe deget si sotia are fobie de ursi, dupa un episod vechi de la munte. Oricum locurile ce le frecventam noi se intampla sa fie frecventate si de ursi, deci asta ii da putin apa la moara :)

Intr-adevar nu e ieftin, dar mai scump e sa trecem la un break 4x4 gen outback in care sa putem dormi. Totusi cred ca e nasol sa tii cortul pe masina non stop, si sa-l dai jos cand nu ai nevoie de el nu pare prea la indemana. Inca nu-mi dau seama daca merita pentru mine, mai studiez problema...

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 08.Apr.2015, 11:09:56 a.m. »
...sotia are fobie de ursi...
Ursilor le e rusine sau frica sa escaladeze un acoperis de masina ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #13 : 08.Apr.2015, 11:13:40 a.m. »
Se pare ca nu-s singurul sceptic din peisaj :-))

Bafta in alegere iti doresc ;)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline flip

• Newbie
  • *
  • SX4 1.6 GS 4WD
« Răspuns #14 : 08.Apr.2015, 11:18:02 a.m. »
Ursilor le e rusine sau frica sa escaladeze un acoperis de masina ?

Poate le e lene si prefera sa mearga la urmatorul cort :))

Offline >pexic<

« Răspuns #15 : 08.Apr.2015, 11:23:15 a.m. »
Salut

si eu il stiu pe mos martin din intalniri fata in fata dar nu asta e principalul motiv pentru folosirea unui cort pe masina, daca tii mancare in acel cort se va sui cu usurinta in el.

motivele care m-au determinat pe mine sa folosesc asa ceva:

-foarte confortabil , dormi ca intr-un pat, are saltea de 10cm, e altceva sa te trezesti odihnit :)
-am mers cu el prin Europa, stat in campinguri -> dormit in natura la bani mult mai putini, doar in vacanta din Dolomiti si-a scos jumatate din banii dati pe el :)
-se economiseste foarte mult timp (a se citi timp de vacanta- care e cel mai important fiind foarte rar ) se monteaza / demonteaza in max 30 secunde, la modelele ca cel din poza cu sx4 dureaza ceva mai mult. Ajung cocalari/manelisti pe langa tine - in 2 minute esti plecat.
- campezi oricunde poti duce masina, nu conteaza ca e/sunt  noroi, iarba mare, pietre mari, serpi, locul e in panta etc etc - pui masina sa fie la orizontala si aia e.

bafta!

p.s. - la remorca o sa mai lucrez in acest wk prelungit.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 08.Apr.2015, 11:28:50 a.m. »
Si eu am servit un urs in drum spre Piatra Arsa acum zeci de ani, ca m-a apucat pe mine camparea intr-un luminis. Mancarea tinuta in cort, cortul mancat, jucat prinselea cu Moshu toata noaptea, spaima mare. De atunci doar o noapte am mai dormit la cort. Am achizitionat recent un Quequa de 4 persoane, pe pamant, poate ma mai incumet. Si eu cred ca se suie mosu dupa tine fara mari probleme, avantajul poate fi ca da binete inainte, nu intra ca nepoftitul.

Offline flip

• Newbie
  • *
  • SX4 1.6 GS 4WD
« Răspuns #17 : 08.Apr.2015, 11:34:08 a.m. »
Merci de input >pexic<, good stuff!

Tu tii cortul pe masina tot timpul, chiar daca e o perioada mai lunga in care nu ai nevoie de el?

Daca nu, cat de greu e de dat jos?

Offline >pexic<

« Răspuns #18 : 08.Apr.2015, 12:04:56 p.m. »
nu, nu tin cortul tot timpul, il dau jos foarte usor dar DOAR in 4 oameni , altfel e aproape imposibil de dat jos ( daca nu folosesti o macara pusa pe un tavan de garaj ...)

daca nu ai curte/garaj - e foarte problematica depozitarea lui.

din cauza pusului si datului jos am plecat pe calea folosirii unei remorci de acest gen  :
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 17.Iul.2018, 05:26:26 p.m. »
Ca tot fusese discutia despre corturi de masina, mi-a aterizat in feed-ul de FB urmatorul anunt:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2282344115128947&id=189380861091960

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X