Autor Subiect: Pregatiri de sezon  (Citit de 6071 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Pregatiri de sezon
« Răspuns #10 : 04.Apr.2015, 02:54:57 p.m. »
@Laurentiu, dilema mea nu era cum sa ajung sub masina, ci daca am voie sa dau cu jetul sau stric ceva.
Singurul lucru pe care-l spun celor de la spalatorie (asta cind merg la ei in primavara), le spun sa NU bage jetul in fata la radiatoare. In rest ....... au mina libera.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #11 : 04.Apr.2015, 03:35:42 p.m. »
Mersi ! M-am gandit si eu ca aia ar fi o zona sensibila. :)

M-am uitat azi pe sub masina. Deja e ruginita pe-alocuri, inclusiv toba. Ce sa mai salvez eu cu o spalare amanuntita ? :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 04.Apr.2015, 04:17:20 p.m. »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline dpavel

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #13 : 06.Apr.2015, 02:42:23 p.m. »
Singurul lucru pe care-l spun celor de la spalatorie (asta cind merg la ei in primavara), le spun sa NU bage jetul in fata la radiatoare. In rest ....... au mina libera.
Ce se intampla daca da cu jet pe radiatoare???

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 07.Apr.2015, 10:29:01 a.m. »
Ce se intampla daca da cu jet pe radiatoare???
Presiunea mare a apei poate indoi aripioarele radiatoarelor opturind astfel trecerea aerului printre ele.
  • Suzuki SX4

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 07.Apr.2015, 10:38:42 a.m. »
Mie mecanicii de la un service de aer conditionat mi-au spus exact contrariul, respectiv sa-i rog pe cei de la spalatorie sa indrepte jetul spre grila de aer, pentru ca primul fata de grila este montat radiatorul de AC si astfel se curata mizeriile care obtureaza canalele de aerisire. Imi pare destul de greu de crezut ca jetul de apa are o putere atat de mare incat sa indoaie aripioarele de aluminiu.

Offline cristidav

« Răspuns #16 : 07.Apr.2015, 10:48:15 a.m. »
Imi pare destul de greu de crezut ca jetul de apa are o putere atat de mare incat sa indoaie aripioarele de aluminiu.

Mai ales daca dai cu jetul mai de la departare ;)  (cred ca Laurentiu se referea sa nu bagi capul pistolului in gura radiatorului)

Oricum, eu ma tem sa insist pe acolo sa nu ajunga cumva apa unde nu trebuie.

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 07.Apr.2015, 11:04:00 a.m. »
Imi pare destul de greu de crezut ca jetul de apa are o putere atat de mare incat sa indoaie aripioarele de aluminiu.
Daca mergi pe incredere e treaba ta. Puterea (presiunea) jetului e o marime variabila. Un jet la o presiune rezonabila poate curata insa un jet la o presiune mare de la turbojet, poate indoi aripioarele asa ca, spalarea radiatoarelor prin exterior (desfundarea lor), o fac eu acasa cu apa de la robinet sau cu aer comprimat de la pompa de cauciucuri.
  • Suzuki SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 07.Apr.2015, 11:26:18 a.m. »
Jetul de apa poate sparge si oglinda laterala, daca ma credeti...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #19 : 07.Apr.2015, 11:34:00 a.m. »
Referitor la radiator, daca e indoit de la niste gaze luate la viteza mare, un jet puternic il poate intr-adevar afecta :)