Autor Subiect: ALLGRIP - "moft" sau "optiune utila si necesara sigurantei si confortului"  (Citit de 31653 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bobi

Pe voi cu Vitara si SX4 va inteleg, aveti alt tip de allgrip.

Offline shpeedy

Eu am experimentat "zambetul tamp" si zilele trecute cu Ignisu', pe uscat, cand am vazut cum se infige (la nivel de trafic de oras) odata ce-l apesi corespunzator...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline toma

@shpeedy, Allgrip Auto (Ignis si Swift) e descris asa:

Citat
ALLGRIP AUTO îți oferă relaxare tot timpul, în special atunci când conduci pe drumuri alunecoase sau pe suprafețe cu zăpadă. Beneficiind de racordul unui sistem cu tracțiune integrală, cuplul este distribuit automat pe roțile din spate, când detectează că roata din față pierde aderență pe drum.
Un vâsco-cuplaj (cuplaj hidraulic) poziționat în fața diferențialului din spate utilizează ulei cu vâscozitate ridicată pentru a transfera puterea de antrenare. Când se produc variații de rotație între pneurile din față și cele din spate, efectul de forfecare cauzat de rotirea roții încălzește uleiul și îl determină să se dilate. Presiunea rezultată din dilatatarea uleiului, este cuplarea unui ambreiaj cu mai multe discuri, care transferă cuplul catre roțile din spate.

Deci nu e un 4WD permanent, nu e nici "controlabil" manual, asa ca si eu ma intreb cat de util e sistemul in conditiile de exploatare normala a unei masini cum este Ignis-ul (cel nou). Te ajuta cand e alunecos pe jos si pierzi aderenta... dar in oras asta se intampla cateva zile pe an. Eu percep Ignis-ul ca pe o masina de oras, nu de dus pe drumuri forestiere, nu de mers pe autostrada... prin urmare si eu as fi in mare dilema daca sa dau banii pe Allgrip cand bine vorba despre Ignis.

Daca insa Ignis-ul ar fi singura masina in familie si as folosi-o pentru a ma deplasa si in afara orasului atunci probabil ca as lua cu Allgrip.  :dknw:

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: dthem, Bobi

Offline Bobi

Citez de mai sus " Când se produc variații de rotație între pneurile din față și cele din spate, efectul de forfecare cauzat de rotirea roții încălzește uleiul și îl determină să se dilate."
Pai ma intreb, pana se dilata uleiul am si derapat si intrat in stalp !
Vedeti voi, acest allgrip e gen efect placebo, esti psihic linistit atat.

Offline toma

@Bobi, ESP-ul de ajuta sa nu intri in stalp, Allgrip te ajuta sa pui putere la roata care nu derapeaza  ;)
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Bobi

Atunci e clar, NU este necesar pentru sosele si drumuri cu denivelari usoare.

Offline toma

Din descriere inteleg ca e util cand drumul e lunecos: fie polei/zapada, fie mazga/apa, fie poate nisip/pietris.

Cat valoreaza pentru fiecare este pana la urma o chestiune pur subiectiva.

Offline rexkrokiDAU

E și o chestie practică, există viață și în afara Bucureștiului. :)

Offline Bobi

Corect, completez cu faptul ca 30 de ani m-am descurcat si fara 4x4.
Acum e prima masina la care are optiunea de asa zisa tractiune integrala, de aceea imi trebuie multe argumente sa trec la ea.

Online teutzue

Nu cred ca trebuie multe argumente. Ia-o ca atare, vezi ce poate face, în ce condiții, dacă îți convin sau nu și alege. E clar ca tu nu-i vezi utilitatea dar în cazul asta de ce a mai fost făcut? E oare mai mult decât un 4x2 normal? Se justifică oare 4x4 în cazuri mai rare? Răspunsurile variază în funcție de persoana dar certitudinea e ca 4x4 de pe ignis e un pic mai sus decât 4x2.

Peace.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: Bobi