Autor Subiect: ALLGRIP - "moft" sau "optiune utila si necesara sigurantei si confortului"  (Citit de 31656 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Eu as vrea sa aud ceva legat de "torque vectoring" de la Suzuki..
SX4 SE m16a awd 2011

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
Sistemul Allgrip foloseste torque vectoring pentru a transmite puterea catre rotile din spate.  Acest lucru se realizeaza diferentiat in functie de cele 4 moduri de lucru pe care le alege soferul. Probabil o sa se spuna ca nu este acelasi torque vectoring de la Audi sau alte marci la care cuplul este transmis diferentiat catre fiecare roata. Adevarat dar si acest "hybrid" este tot un toque vectoring comenzile fiind date electronic catre diferential pentru rotile din spate.

Offline migabi

Nah, ma gandesc la "Lateral Torque Vectoring Control - Active Differential" cel descris aici : http://torque-vectoring.belisso.com/
Ma tenteza faptul ca fiecare roata se inscrie pe traiectoria perfecta pt aderenta maxima si e deja in lista mea de "optionale necesare" pt indepartata viitoare achizitie.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline hugbear

Lămuriri suplimentare: http://www.globalsuzuki.com/allgrip/index.html (GOTO „Function” tab and watch the movies  :popcorn:)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline Silfax

Am crezut ca si All-Grip ' ul este tractiune vectorizata ca si la Nissan Juke.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline georgeek

Ce înseamnă transmisie vectorizata, ca unchiul G nu știe. Știe doar vectoriala dar ma duce la  avioane.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline hugbear

Înseamnă că e controlat cuplul individual pe fiecare roată. Juke are câte un ambreiaj pe fiecare planetară în timp ce ale noastre au unul singur, pe arborele cardanic.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline georgeek

Atunci în filmulețele în care arata cum repartizează puterea pe roti cate una,  cate doua, în funcție de teren,  condiții,  e doar marketing?  Sau e alt sistem?

Offline hugbear

La Vitara intervine ESP-ul și frânează selectiv roțile. Efectul e (oarecum) același.

Offline georgeek

Eu întrebam de tracțiunea diferentiata evidențiată în filmulețele de prezentare Allgrip unde arata (grafica animata) cum  se transmite puterea de tracțiune pe roti diferite. Ala nu e ESP și nu frânează ci accelerează. Deci?