Autor Subiect: Navigatie DVD SX4  (Citit de 22882 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ccris

Re: Navigatie DVD SX4
« Răspuns #10 : 23.Mar.2015, 06:32:11 p.m. »
Comenzile de pe volan n-or sa mearga doar cu mufa asta, e necesara o interfata, posibil sa fie inclusa in pachet cu unele Head-Unit-uri sau sa poata fi cumparata separat.

Daca e adaptorul corect, mufa mai mare, albastra probabil, se conecteaza la mufa care intra in unitatea CD originala iar celelalte 2 mufe ISO intra in DVD-ul nou.

Din ce vad pe net modelul ales de tine nu stie sa redea alte formate video in afara de DVD standard (adica nu AVI, MP4) si cardul poate fi folosit doar pentru navigatie. Vezi daca merge sistemul de navigatie pe el...am vazut o oferta pe net in care se spunea ca navigatia se activeaza cu un cod suplimentar - http://www.bigdogaudio.de/navigation-multimedia/phonocar-vm-032-7-zoll-touch-screen-monitor-mit.html

Offline Mako

« Răspuns #11 : 23.Mar.2015, 08:36:43 p.m. »
Ma gandeam eu ca mai trebuie o interfata separata pt volan dar nu e urgent, nu imi este greu sa intind mana >:D< O sa o iau poate altadata.Ideea este sa mearga muzica si navigatia asa cum trebuie.O sa vad maine dupa ce iau adaptorul, testez navigatia.Jucaria a fost folosita de cineva 2luni deci sper sa fie ok.
Pe cutie scrie ca dvdul suporta divx,xvid,wma,mpeg4,mp3 :-? N-ar trebui sa stie si avi? Eu zic ca merge...mare paguba nu este ca la cate filme o sa vad eu in masina  (:|
Sa vad ce rezolv maine si revin cu detalii...

Offline Mako

« Răspuns #12 : 08.Mai.2015, 02:49:06 p.m. »
Cu interziere mare revin cu o poza...eu zic ca a iesit bine, in cele din urma a trebuit sa mai iau si o rama care sa "inghita" frumos aparatul...mai ramane sa vad cum fac rost de adaptorul pt volan, momentan nu am comenzi pe volan functionale dar nu e urgenta, ajung usor la butoane plus ca are si telecomanda...

Offline Leutz

« Răspuns #13 : 25.Oct.2015, 01:54:56 a.m. »
Intre timp m-am hotarat si eu sa pun o unitate cu GPS pe SX4. Unitatile candidate sunt cele facute pentru SX4, in speranta ca vor merge fara batai de cap comenzile de pe volan.

Cerintele de baza ar fi ... evident: sa mearga bine navigatia, muzica (de pe SD-card/USB si streaming prin Bluetooth) si radio-ul.
Cerintele suplimentare ar fi: wifi si browser, ecran 8".

Intrebarea deci ... ar fi doua sau chiar trei.
1) Merita sa iau cu Android (si optiuni gen: 1024X600, dual-core, 1Gb RAM etc.) sau sa iau unul slabut dar onest cu WinCE (800X480, procesor clasic maxim 800MHz, max 512 RAM ... etc.)?
2) Unitatile astea asa-zis "facute pentru" SX4 sunt de fapt tot unitati universale, dar cu fata pentru SX4. Comenzile pe volan chiar merg fara efort? Sau e tot loterie, la fel ca la cele universale.
3) Merita luat de pe Aliexpress? Eu de obicei iau de pe Ebay, dar unitatile astea pentru SX4 sunt semnificativ mai scumpe decat pe Aliexpress. De exemplu, cel mai ieftin WinCE e ~400AUD, cel mai ieftin Android ~700Aud. Pe aliexpress Android-ele sunt pe la 450 in variante bune si pe la 400 in variante mai slabute.

Orientativ, cele de mai jos m-ar aranja, toate cu upgrade la varianta cu rezolutie 1024x600.
Varianta 1
Varianta 2
Varianta 3

O alta intrebare ar fi ... care e faza cu CANBUS-ul? Unele ofera optiunea asta. Este cumva legata de cmenzile de pe volan? Sau e pentru alte chestiuni, cum ar fi posibilitatea de a instala aplicatii pentru citirea erorilor ... s.a.m.d. Nu ma intereseaza aspectele astea.Vreau doar sa mearga butoanele de pe volan.

« Ultima Modificare: 25.Oct.2015, 02:26:21 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 25.Oct.2015, 06:33:54 a.m. »
Ca sa-ti faci o idee de preț,  uite și varianta livrabila de o firma din tara. Sursa a fost precizată de colegul @sirsefu, care si-a instalat una similara la S-cross.

Intre timp l-am găsit mai ieftin. Aici sunt date și toate specificațiile.

Trimis cu Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Oct.2015, 06:40:12 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ccris

« Răspuns #15 : 25.Oct.2015, 11:53:00 a.m. »
Cred ca ar trebui in primul rand sa te gandesti ce soft de GPS vei folosi. Din punctul meu de vedere pe Android gasesti softuri si harti actuale cu instalare usoara, pe wince igo nu cred ca a mai fost actualizat, garmin nici atat. Ziceai ceva si de browser,  pe CE nu cred ca exista vreo versiune actuala.

Gesendet von meinem D6603 mit Tapatalk

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 25.Oct.2015, 05:34:42 p.m. »
...pe CE nu cred ca exista vreo versiune actuala.
Pentru Romania, nu cred ca e o mare problema actualizarea.  ;)  :)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 25.Oct.2015, 05:55:00 p.m. »
Sa le luam pe rand:
- desi poate mai ieftine, modelele cu WinCE sunt limitate la aplicatiile de le au instalate si - in general - nu au WiFi sau browser; ca navigatie au iGo, putand adauga ce versiuni de harti vrei tu.
-  avantajul la cele cu Android e ca iti permit o evolutie in timp si multitudinea de aplicatii disponibile, dar e bine sa fii atent la platforma HW utilizata - cele in jurul carora s-a format o adevarata comunitate de entuziasti sunt cele bazate pe chipset Rockchip - mai precis RK3066 (dual-core la 1.6GHz) sau RK3188 (quad-core la 1.6GHz).
- exista 3 implementari ale solutiilor cu chipset RK: Huifei (cum e prima din cele vizate de tine, de celelalte as uita), Joying si Newsmy Carpad.

Huifei - sunt versiuni facute pentru fiecare model de masina in parte; sunt dotate cu display 800x480 sau 1024x600, vin atat cu RK3066, cat si cu RK3188, au in general doar 1Gb RAM.

Joying - sunt unitati 2DIN universale ce vin cu rama specifica modelului de masina sau unitati dedicate fiecarui model; vin cu ambele rezolutii de display, cu RK3188 si cu 1 sau 2Gb RAM. Ce-mi place la astia de la Joying e ca au un canal de youtube cu multe detalii privind produsele.

Newsmy Carpad - unitati 2DIN universale (necesita rama); vin cu rezolutie de 1024x600, RK3188 si 1/2Gb RAM. Necesita ceva 'artificii' pentru comenzile pe volan. Au Android stock/pur.

Referitor la CAN-BUS, posibil sa fie o confuzie - nu au asa ceva; avand Bluetooth, exista posibilitatea conectarii unei interfete OBD2 ELM327, si de aici tot ce poti face cu o asemenea interfata, dar cam atat.

Cam asta am gasit eu despre HU-urile astea chinezesti (inca studiez subiectul in eventualitatea unei achizitii).

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #18 : 10.Nov.2015, 05:25:32 a.m. »
Multumesc pentru detalii. Pana la urma m-am hotarat sa grabesc ahizitia, pentru ca preturile tot cresc ... si se apropie vertiginous si concediul  :D, pentru care am planuri mari.

Am redus lista la doua: Unul de 7" si unul de 8".

Ambele au Android (cu toate optiunile care este) si rezolutie 1024*600. Diferenta intre ele e de 50 de AUD. Intrebarea ar fi ... merita? Mai demult am avut o unitate simpla, de 6.2" si era sufficient de mare. Sa ma calicesc la 8"??

Cea de 7" are argintiul ala care nu-mi place. Plus  :-)) ... inscriptia "MEIDA" pe capacul microSD-ului, in loc de MEDIA.
Cea de 8" e mai discreta, toata in negru.

Ambele ... nu au buton fizic pentru 'mute'. Cele care au sunt peste 550AUD  :(.
Ambele au butoanele fizice ramase de la unitatile vechi cu CE. Cele cu butoane adaptate android-ului iarasi ... sunt simtitor mai scumpe.

Grea decizie  :D
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ccris

« Răspuns #19 : 10.Nov.2015, 08:00:40 a.m. »
Mute-ul de pe volan ar trebui sa fie suficient,  daca o recunoaste unitatea comenzile de pe volan. Părerea mea ar fi ca la aceeasi rezolutie, pe 8" butoanele software ale aplicațiilor vor fi mai ușor de nimerit...ar trebui sa fie un pic mai mari.

Gesendet von meinem D6603 mit Tapatalk