Autor Subiect: Bere - ce bere va place  (Citit de 120035 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Bere - ce bere va place
« Răspuns #440 : 07.Apr.2016, 10:28:58 p.m. »
    Adica berea de Abatie de la lidl. E super!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #441 : 07.Apr.2016, 10:47:32 p.m. »
Este multa bere buna pe piata, dar sincer sa fiu mie imi este dor de berea Pils , dar nu cea de pe la noi, ci aceea din Cehia !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #442 : 28.Mai.2016, 04:51:56 p.m. »

Hai noroc :)

« Ultima Modificare: 28.Mai.2016, 04:55:33 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #443 : 04.Iun.2016, 05:44:50 p.m. »
Hai!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #444 : 04.Iun.2016, 08:11:58 p.m. »
Ce de butoaie pe acolo  :dream:   :cheers:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #445 : 04.Iun.2016, 08:22:58 p.m. »
Paulaner (nefiltrata). E o locatie pe plaja la Nisipurile de aur unde dupa masa e Happy hour. Adica le dau tricouri la fiecare litru de cocktail si la nu stiu cate beri.In plus, era un fel de muzica etno nemteasca, care-i mobiliza pe multii cetateni germani aflati prin preajma. Eu am vrut doar sa gust licoarea, care, intr-adevar este foarte gustoasa.
« Ultima Modificare: 04.Iun.2016, 08:40:15 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #446 : 04.Iun.2016, 10:28:57 p.m. »
Astăzi am descoperit un gust al copilăriei - daca se poate spune asa ;-

Sent from my  6s plus
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cristidav

« Răspuns #447 : 23.Iun.2016, 02:57:11 p.m. »
Pfiu, am o intreaga istorie de spus, cum am trecut de la bere clasica (ciucas, ciuc, skol, etc) la gusturi mai rafinate.
Treaba a fost cam asa... N-am mancat nimic de la pranz, am bagat 5 pumni de cirese dupa-masa si seara am plecat in graba la biliard cu prietenii, unde am bagat 3 beri (ceea ce e limita mea chiar si cu stomacul plin si pe cursa lunga). Cred ca v-ati dat seama deja  :baston: Varsaturi seara, 1 zi intreaga nu m-am miscat din pat, 2 zile n-am fost bun de nimic si timp de doi ani n-am mai pus gura pe nicio picatura de bere. Cam asta e lunga istorisire :-))

Dupa 2 ani, manat de efortul pe bicicleta, caldura si voia buna, m-a tras iar sa gust un paharel de Newmarkt. Si ala pe jumatate, dar mi-a cazut bine. A fost singura bere pe care am suportat-o, fiindca e total diferita de celelalte clasice de care m-am imbatat (cele de mai sus si nunumai). Am mai savurat o bere la jumatate din cand in cant. Dar, dupa cateva luni, am avut ocazia sa beau Hosten Weizen la un local, moment in care m-am indragostit pe loc, din nou. Nici Newmarktul nu-mi mai cade bine, berile normale nu le beau nici acumd ecat in caz extrem si sub circumstante ciudate, in schimb Weizenul de la Holsten ma unge pe suflet :)

Daca mai stiti ceva asemanator, dar sa nu coste o avere totusi, mi-ar placea sa mai gust. Prefer un Hosten Weizen scumput, dar bun, o data pe saptamana,d ecat mult si prost.  :good:
Asadar:
1. nefiltrate mai bune ca Holsten ?
2. beri normale, dar care sa aiba gust de bere, nu de chimicale, si la un pret decent ? Cele de mai sus scrise de mine (si toata gama asemanatoare lor) mi se par a avea gust chimical.
« Ultima Modificare: 23.Iun.2016, 03:00:57 p.m. de cristidav »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ocoleanui

« Răspuns #448 : 23.Iun.2016, 03:09:49 p.m. »
@cristidav

Iti recomand ceva bun ,ceea ce beau eu regulat :

Nefiltrate  :

--Nenea Iancu nota 10
--Staropramen (asta este acceptabila ) nota 7
--Paulaner nota 10
--Edelweiss nota 10
--Valentins nota 10

Normale ,dar excelente :

--Dab nota 10
--Birra Moretti nota 10
--Mythos nota 10

Toate la sticla nu la pet sau bidon de 3 l .
« Ultima Modificare: 23.Iun.2016, 03:12:18 p.m. de ocoleanui »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline ocoleanui

« Răspuns #449 : 23.Iun.2016, 03:18:07 p.m. »
Legat de bere , vreau sa va dau un sfat (primit de la un berar ) .

Gradele Plato (sau Extract Primar) arată câtă concentraţie de produs fermentabil există în mustul de bere. La finalul fermentării, EP se reduce deoarece extractul scade din cauza transformării zahărului din must în alcool şi CO2. Ceea ce rămane nefermentat în bere se numeşte dextrină şi este percepută ca plinătatea, consistenţa băuturii. Altfel spus, o bere cu EP mic şi cu alcoolemie mare indică, practic, că acea bere are în ea doar apă, alcool şi aromă, nu şi substanţe hrănitoare. Alcoolul din bere este măsurat în procente şi nu în grade, deoarece indică un procent volumetric: câţi mililitri de alcool se găsesc în 100 mililitri de substanţă.   

O bere bună cu 5% alcool trebuie să aibă peste 11 grade Plato pentru a nu simţi gustul de băutură diluatăUnde veţi vedea, de exemplu, 8-10 grade Plato şi 5% alcool, să ştiţi că acolo este o problemă .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021