Autor Subiect: recomandare ulei  (Citit de 20202 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: recomandare ulei
« Răspuns #20 : 02.Mar.2015, 08:58:43 a.m. »
Posibil sa nu existe ...
Nu e vorba daca sint sau nu sint de acord cu parerea ta despre calitatea filtrului; doream doar sa stiu precis daca sint filtre de ulei "dezbracate".
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #21 : 02.Mar.2015, 04:28:18 p.m. »
Raspunsul asta nu ti-l pot da eu, sorry. Poate alti colegi cu ceva mai multa experienta.  :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline BXXENL

« Răspuns #22 : 02.Mar.2015, 04:48:18 p.m. »
Pt a fi mai eco, unele filtre de ulei se fabrica astfel incat sa le inlocuiesti doar elementul filtrant.

De ex smart Fortwo
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 03.Mar.2015, 09:39:25 a.m. »
unele filtre de ulei se fabrica astfel incat sa le inlocuiesti doar elementul filtrant.
Esti absolut sigur ca e filtru de ulei si nu de combustibil ?
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline BXXENL

« Răspuns #24 : 03.Mar.2015, 10:04:09 a.m. »
Da, cauta codul de pe filtru ( A 160 184 02 25), si uite si de volvo http://www.ipdusa.com/products/4694/103882-mahle-oil-filter-cartridge.  Sunt cele pe care le-a pus shpeedy.

La urma urmei, de ce sa arunci atatea carcase de filtru de ulei, supape, si altele doar pt ca s-a murdarit hartia. E mai logic sa arunci doar hartia.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #25 : 03.Mar.2015, 09:01:47 p.m. »
Acum sint convins ca exista si cartuse de filtre de ulei. Mai ramine sa ma conving si de calitatea celor de la Mann. :)

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #26 : 25.Mar.2015, 09:00:26 p.m. »
Filtrele MANN sunt foarte bune - element filtrant serios, nu stiu cum isi pot da unii cu parerea doar vizual. Am asistat la un test al elementelor filtrante de la MANN si alti producatori si din prezentare, rezulta un factor de filtrare net superior.
Cat despre filtrele fara carcasa - exista, se introduc in carcasa filtrului, se pune  granitura pe capac si se infileteaza cu o cheie speciala

Offline noobsound

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #27 : 26.Mar.2015, 09:19:23 a.m. »

Offline Laurentiu

« Răspuns #28 : 26.Mar.2015, 09:26:07 a.m. »
http://www.chevroletinthenews.com/wp-content/uploads/2010/06/2011-chevrolet-cruze-cartridge-oil-filter-image.jpg    Asa arata sistemul cu " cartus"  pentru filtru de ulei.
Din pacate, in exemplul tau blocul motor e conceput special pt montarea unui cartus filtrant.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #29 : 26.Mar.2015, 09:55:51 p.m. »
Filtrele MANN sunt foarte bune - element filtrant serios, nu stiu cum isi pot da unii cu parerea doar vizual. Am asistat la un test al elementelor filtrante de la MANN si alti producatori si din prezentare, rezulta un factor de filtrare net superior.
Cat despre filtrele fara carcasa - exista, se introduc in carcasa filtrului, se pune  granitura pe capac si se infileteaza cu o cheie speciala
Multumim pentru pareri.
Care alti producatori? Prezentarea a fost sponsorizata si realizata de MANN? Factor de filtrare net superior sustinut si de analize sau cum?
Ne dai si un link catre astfel de teste sau catre documentatie si comparatiile facute (metode, rezultate etc.)?
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019