Autor Subiect: recomandare ulei  (Citit de 20206 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: recomandare ulei
« Răspuns #10 : 26.Feb.2015, 07:42:57 p.m. »
punand un filtru MANN langa unul Mahle, se vede diferenta cu ochiul liber.
Adica ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #11 : 26.Feb.2015, 08:45:21 p.m. »
 :) Am mai primit intrebarea asta, imi pare rau ca nu am facut o poza atunci, dar promit ca voi face asta cu prima ocazie. Filtrul MANN parea facut dintr-o hartie reciclata scamosata, mie nu mi-a inspirat deloc incredere.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline serban.mihai

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
« Răspuns #12 : 27.Feb.2015, 08:44:00 a.m. »
si eu care credeam ca tipii de la MANN sunt oameni seriosi..
  • sss

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 27.Feb.2015, 09:25:47 a.m. »
Filtrul MANN parea facut dintr-o hartie reciclata scamosata...
Asa trebuie sa arate o hirtie de filtru -> scamoshata (ca o hirtie de sugativa daca ai vazut asa ceva prin librarii). Daca ar fi velina, crezi ca ar mai filtra ceva ? Daca ai avea un alt criteriu de comparatie, m-as bucura insa ceea ce spui tu nu e concludent.

Pisla, de la filtrele de motorina, nu arata tot "scamoshata" ?
« Ultima Modificare: 27.Feb.2015, 09:27:24 a.m. de Laurentiu »
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

« Răspuns #14 : 27.Feb.2015, 09:32:15 a.m. »
Nu sunt neaparat de Suzuki (ci de Volvo), dar poate ajuta la discutie:

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ff_2004_06

« Răspuns #15 : 27.Feb.2015, 12:27:28 p.m. »
Asa trebuie sa arate o hirtie de filtru -> scamoshata (ca o hirtie de sugativa daca ai vazut asa ceva prin librarii). Daca ar fi velina, crezi ca ar mai filtra ceva ? Daca ai avea un alt criteriu de comparatie, m-as bucura insa ceea ce spui tu nu e concludent.

Pisla, de la filtrele de motorina, nu arata tot "scamoshata" ?
Stiu cum trebuie sa arate filtrele, nu am vazut nici unul din hartie velina. :) Am sa fac o poza data viitoare si poate atunci ai sa ma crezi. :)
Sau poti cere la un magazin de piese sa puna un filtru MANN langa unul, de exemplu, Mahle/Knecht si te convingi singur. ;)

Multumim shpeedy. Cele pe care le-am comparat eu aratau ceva mai diferit decat ce vad in poza pusa de tine.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2015, 12:29:00 p.m. de ff_2004_06 »

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 27.Feb.2015, 02:54:23 p.m. »
Sau poti cere la un magazin de piese sa puna un filtru MANN langa unul, de exemplu, Mahle/Knecht si te convingi singur. ;)
Exista filtre de ULEI "dezbracate" de camasa metalica ? Eu, sincer sa fiu nu am vazut pina acum asa ceva. Poate le confunzi cu cele de combustibil. Daca benzina are de regula aceeasi densitate si filtrele sint la fel nu acelasi lucru este si cu motorina; motorina este de vara,  mai viscoasa decit cea de iarna (subtiata) si de iarna iar filtrele (cartusele), ca densitate difera si ele.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2015, 02:57:50 p.m. de Laurentiu »

Offline ff_2004_06

« Răspuns #17 : 27.Feb.2015, 04:01:47 p.m. »
Da, exista, dar poate nu la Suzuki. Nu am mentionat ca e vorba de alta marca dar ma indoiesc , ca ar varia calitatea MANN in functie de ea.

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 27.Feb.2015, 06:03:20 p.m. »
Da, exista...
Indiferent de marca autovehiculului, nu am vazut filtre de ulei "dezbracte".

Offline ff_2004_06

« Răspuns #19 : 01.Mar.2015, 01:22:18 p.m. »
Posibil sa nu existe, insa daca filtrul (de combustibil de exmplu) e vizibil mai prost la MANN, eu unul sunt convins ca si cel de ulei e la fel de prost. Dar asta e doar parerea mea si scopul nu e sa conving pe cineva, e ok sa nu fii de acord. :)