Autor Subiect: omologare autoutilitara-autoturism  (Citit de 21283 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aditm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
omologare autoutilitara-autoturism
« : 16.Feb.2015, 07:52:56 p.m. »
Salutare la toata lumea.

A mea GV este autoutilitara adusa din Danemarca,acuma o luna am inmatriculat-o.
Am luat-o asa fiindca de la peste 2000 la 180 de euro taxa e o diferenta..Si nu de alta ca daca as stii ca se fac ceva drumuri de banii aia poate i-as plati dar stim bine cu totii care e realitatea..

Intrebare?Ati mai facut careva asa ceva?adica sa o omologati la RAR dupa inmatriculare?
Intreb fiindca cei de la RAR au zis ca trebuie sa le aduc o hartie de la service Suzuki! nu orice service,numai Suzuki cum ca mi-au montat corespunzator centurile..

Oare cat costa hartia aceea si daca cei de la Suzuki nu vor s-o dea??

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 449
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
Re: omologare autoutilitara-autoturism
« Răspuns #1 : 16.Feb.2015, 08:05:36 p.m. »
Salut,

Presupun ca faci referire la certificatrul de conformitate (parca asa era denumirea) , acesta costa, din ce am intrebat eu, cam 150 Euro.

Offline macmat

« Răspuns #2 : 16.Feb.2015, 09:03:45 p.m. »
Salutare la toata lumea.

A mea GV este autoutilitara adusa din Danemarca,acuma o luna am inmatriculat-o.........
Oare cat costa hartia aceea si daca cei de la Suzuki nu vor s-o dea??
Pai,nu ar fi bine mai intai sa intrebi la o reprezentanta Suzuki si sa te sperii dupa aceea??? N-ar fi rau daca ar aminti in hartie ca ti-au montat si bancheta spate.... P.s Nu e vorba de certificatul de conformitate .

Offline MariusMKV

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #3 : 17.Feb.2015, 09:03:56 a.m. »
Daca rezolvi ceva in privinta asta te rog sa postezi si aici ca sunt si eu interesat..
Multumesc anticipat
PS : de ce nu incerci si in alta localitate poate sunt mai "ingatuitori"
« Ultima Modificare: 17.Feb.2015, 09:05:37 a.m. de MariusMKV »

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 17.Feb.2015, 09:07:42 a.m. »
Recunosc ca eu n-am inteles ce doreste sa faca initiatorul topicului...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline macmat

« Răspuns #5 : 17.Feb.2015, 07:44:50 p.m. »
Prin modificari ,anumite autovehicule pot fi transformate din autoturism in autoutilitara si invers. La timbrul de mediu e rentabila plata pentru  o autoutilitara (180 euro) fata de autoturism(2000 euro,acelasi vehicul) dupa cum spune initiatorul. Ulterior,pentru mentinerea in circulatie in RO (taxa de drum,impozit,asigurare) situatia se inverseaza. Asa ca................

Offline aditm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #6 : 17.Feb.2015, 08:20:07 p.m. »
Seara buna,

Merci de reactii,poate ca eu n-am fost foarte clar,la mine in cap eram.. :D

Vreau sa merg la RAR cu bancheta din spate montata si cu centurile aferente si ei sa-mi omologheze masinuta ca si autoturism
cu 5 locuri pe scaune.
Stiu sigur ca e legal si ca se poate face fiindca am vazut o carte de identitate la un domn de la care am vrut sa iau o GV si avea chestia asta facuta.
Problema e ca cei de la RAR  mi-au zis (neoficial)ca,fiindca tot mai multa lume face chestia asta au bagat o regula cum ca trebuie sa le prezinti o hartie de la un service in care sa fie specificat ca au fost montate corespunzator centurile mai ales..
Si aici apare problema:Tot datorita faptului ca de fapt este o portita de a evita anumite taxe,ei-RAR-spun ca hartia buclucasa trebuie sa fie emisa de reprezentanta Suzuki!
Asta incerc eu sa aflu,daca sunt obligat sa merg la dealer-ul zonal Suzuki sau pot sa le duc o hartie de la orice service autorizat sa monteze centuri/banchete etc...?

Fiindca daca cumva sunt obligat sa apelez la dealer-ul Suzuki practic sunt la mana lor,se chiama monopol si nu mi se pare ok..

In rest numai de bine..o sa va tin la curent,masina e superba,am trecut de la Volvo cu garda la sol 2mm si tractiune fata la
chestia asta :D si face toti banii..!

Offline shpeedy

« Răspuns #7 : 18.Feb.2015, 09:13:52 a.m. »
Fiindca daca cumva sunt obligat sa apelez la dealer-ul Suzuki practic sunt la mana lor,se chiama monopol si nu mi se pare ok..

Interesanta 'optica' - este acceptabil sa incerci sa 'fentezi' statul prin achizitia unei autoutilitare cu taxe mai mici, dar este inacceptabil ca statul sa impuna niste masuri pentru limitarea fenomenului...  :-/

Departe de mine sa ma lansez in polemici pe acest subiect, faceam doar o constatare...  :pardon:

Si ca sa nu fiu off-topic pe subiectul de fata, se pare ca statul si-a dat seama de respectivul fenomen (inmatriculare autoutilitara N1/N1G -> transformare in turism M1/M1G) prin 2013, schimband reglementarea incepand cu Oct-2013. Poate ca o intrebare la RAR ar clarifica lucrurile.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
  • my gv
« Răspuns #8 : 04.Mar.2015, 01:50:10 p.m. »
fii foarte atent,
sa transformi un autoturism in autoutilitara este Imposibil, daca el nu a fost costruit sau omologat din fabrica ca fiind autoutilitara....s-ar putea sa fie valabila reciproca!!!!....aceasta lege este in vigoare de aproximatin 1-2 ani.....
m-am interesat pt o Toyota LC 200 motor 4.5 euro 4 care avea o taxa de vreo 8000euro.....nu s-a putut desi exista modele construite din fabrica ca fiind autoutilitare...pt VIN-ul meu nu s-a putut.....
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP

Offline roby_ursu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #9 : 05.Mar.2015, 12:10:22 a.m. »
Salut, eu am facut o operatiune similara acum un an si jumatate, merge daca masina e autoutilitara in acte, montezi banchetele si centurile la service autorizat (de preferat sa fie de aceeasi culoare ca si scaunele, daca nu puneti husa), obti un document de la reprezentanta precum ca auto a fost fabricat in doua variante constructive (fapt ce atesta ca nu te-ai trezit tu sa faci autoturism din autoutilitara) pentru care pretul variaza de la un judet la altul, eu am dat 150 lei in Brasov. Ulterior dupa ce ai montate banchetele si ai toate actele te prezinti la RAR si asta era tot. Costul total este destul de mare - 1500 lei banchete plus montat, intre 150-300 lei adeverinta de la reprezentanta si la final 750 reomologare (daca nu s-a schimbat intre timp).
Spor la treaba.