Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30193 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #90 : 27.Feb.2022, 08:01:20 p.m. »
Cine știe vreo ceva de tehnica de lupta ruseasca - rachete? Rusii spun ca Ucrainenii au lovit blocul, aceasta este o captura a rachetei, știți cum ce tip este si daca o au in dotarea armatei ambele tari ?
« Ultima Modificare: 27.Feb.2022, 08:26:43 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline VictorN

« Răspuns #91 : 27.Feb.2022, 08:02:10 p.m. »
Era clar dinainte de invazie că Ucraina nu poate adera la NATO din cauza celor doi provincii separatiste. Putin nu avea nevoie de nicio garanție de la nimeni.
Pe lângă asta, chiar daca Ucraina ar fi intrat în NATO, atât aceasta cat și Rusia au ambele capabilități nucleare. Niciuna dintre ele nu ar risca un război cu cealaltă. Dacă ar face o, ar fi sfârșitul nostru al tuturor.

Daca aceasta e temerea lui Putin înseamnă că e paranoic. Paranoicul Putin cu putere nucleară.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #92 : 27.Feb.2022, 08:49:28 p.m. »
E mult mai complicat jocul.

Din punctul meu de vedere tot ce vedeți se datorează ascensiunii fara precedent in istorie a Chinei. De 10 ori s-a întâmplat in istorie ca o tara sa se dezvolte mult într-un timp scurt si de 8 ori s-a lăsat cu Război. Nu știți dar puterea militara a Chinei se dublează la fiecare 3 ani. Are 2 portavioane si construiește încă 3, de concepție chineza de aceasta data. Are submarine nucleare iar de cate focoase dispune, nu știe nimeni din afara. China nu face parte din nici un tratat  si nu da socoteala nimănui pentru ce si cum.
Japonezii au ocupat Manciuria si l-au pus pe ultimul împărat marioneta acolo. In 1945 Stalin a declarat război Japoniei (cu care nu are  tratat de pace pentru ca Japonia nu a acceptat niciodată ca insulele Kurile sa fie rusești!) si a ocupat Manciuria dar după capitularea Japoniei o suprafață cat România a rămas la rusi. Stalin a spus ca a luat-o de la japonezi si ca oricum chinezii spun ca aia din Manciuria nu sunt chinezi. Copii chinezi învață la scoală ca Stalin le-a furat teritoriul. 1 milion de chinezi lucrează in acea zona din Rusia care este aproape nepopulata (are Vladivostok-ul si cam atât). In 1963 parca pe Amur au inceput lupte între rusi si chinezi, o săptămână de lupte grele pentru o insula cu peste 100 de morți in total (am găsit unii care spun ca Criza cubaneza a fost inventata de Hrușciov, ca sa abata atenția lumii de la războiul comunisto-comunist de pe Amur. Anecdotic, in 1991 Președintele Eltin a dat insula buclucașă Chinei ca semn de buna prietenie!)  Așa ca da, Rusia are ce pierde... si de aceea are nevoie permanenta de un dușman care latră si nu musca - NATO - ca sa mențină in fata poporului rus necesitatea  un nivel incomparabil al cheltuielilor militare fata de cele civile si de infrastructura, de exemplu.
Dar... o lege a lui Murphy spune ca "Mai bine taci din gura si te crede lumea prost, decât sa o deschizi si sa înlături orice bănuială!
Eu cred ca Putin a fost ori lucrat din interior, ori păcălit de suportul pro-rus din Ucraina. Avansul militar nu este cel prezis, suportul local din Ucraina este invizibil si a picat prost in fata aliatului Chinez, care chiar daca îl sprijină, nu a recunoscut nici măcar anexarea Crimeei...
De aceea Putin este cam cu spatele la zid...
Si va spun un lucru: cel mai periculos este animalul hăituit si exasperat...Cu  cat se lungește acest război, cu atât poziția lui devine mai fragila si va acționa mai dur. Probabil ca vrea cel puțin tot sudul Ucrainei ca sa lege Rusia de Transnistria direct si eventual de Gurile Dunării (cum spune de peste 15 ani Băsescu si așa cum a lăsat in testament Petru cel Mare). Observați ca armata a -14-a, care e socotita forță de menținere a păcii, este non implicata, pentru ca daca face altfel, statutul ei devine altul si Transnistria ca enclava devine fragila. Si ar mai fi si alte lucruri de amintit dar gândiți-va la aceste aspecte înainte de a face o părere solida despre ce ii mana in lupta pe unii si pe alții. Pe ucrainienii occidentali ii înțeleg: statistica arata ca din tot blocul răsăritean sovietic Rusia are nivelul de trai cel mai scăzut. Ucrainienii vor si ei sa trăiască o viata mai buna, polonezii sunt de 10 ori peste ei. Cum ne curgeau noua balele după nivelul de trai din Iugoslavia lui Tito (care si-a lăsat cetățenii liberi, toți se duceau la munca in Germania si își făceau vile in Iugoslavia)...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #93 : 27.Feb.2022, 08:56:33 p.m. »
Respiră te rog adânc și fă o pauză.
Sunt convins că nu vrei să faci flame și ceea ce spui chiar crezi, dar nu e locul potrivit.

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #94 : 27.Feb.2022, 09:00:51 p.m. »
Flame la ce? E doar o analiza, nici nu ma dau rotund ca așa ar fi, ci doar prezint un punct de vedere care poate fi adevărat sau fals. L-am prezentat pentru ca nu vad de ce ar fi fals, de ce aceste lucruri nu ar fi reale. Si ele sunt zi de zi  in politica internațională. Faptele sunt unele, concluziile le trage fiecare, dar cu cat știi mai multe variante, cu atât șansele sa ratezi Adevărul sunt mai mici. Nu ca ar conta prea mult pentru cei ca noi...așa, sa știm ca nu suntem chiar idioți...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #95 : 27.Feb.2022, 09:06:17 p.m. »
Astazi, Antonov An-225 Mriya (Vis) a aterizat pentru prima data in Romania.
Este cel mai mare avion cargo din lume, proiectat pentru a transporta naveta spatiala ruseasca Buran (Viscol) si construit intr-un singur exemplar. A avut primul zbor pe 21 decembrie 1988. Dupa ce a incheiat misiunile in epoca soviectica a stat depozitat 8 ani. A urmat un proces de restaurare si acum este operat comercial de catre Antonov Airlines (Ucraina).
Poate transporta o incarcatura de pana la 250 de tone si poate decola cu o masa totala de 600 de tone.

O adevarata bestie zburatoare.

Un fleac. L-au ciuruit😪
« Ultima Modificare: 27.Feb.2022, 09:32:40 p.m. de toma »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #96 : 27.Feb.2022, 09:09:11 p.m. »
Flame la ce?

Poate flame nu e tocmai cuvântul potrivit, dar sper să înțelegi ceea ce am vrut să transmit

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #97 : 27.Feb.2022, 09:19:40 p.m. »
Da, dar ma gândeam ca explicația oficiala ca ucrainienii fasciști distrug rusii in est nu prea o crede nimeni...așa ca m-am gândit de ce ar intra Putin in Ucraina...iar ce e pe net nu ma convins. Am făcut si eu o încercare, ca este ca atunci când bați șaua ca sa priceapă iapa...
Nu ca ucrainienii ar fi ușă de biserica, n-am uitat ca au interzis limba romana in scoli...dar nu are legătură cu subiectul Putin-război asta. Ca nici ala nu înghite România, lui Renault i s-a interzis sa vândă DACIA in Rusia...

Offline toma

« Răspuns #98 : 27.Feb.2022, 09:30:29 p.m. »
@Costique vezi filmuletul pus de @hugbear. Mi se pare ca explica foarte bine motivele invadarii Ucrainei. Am crezut ca e nebun insa dupa ce am vazut filmuletul nu mai sunt asa sigur. Pare mai degraba ca e: do or die. Si faptul ca devine incoltit si are un buton rosu face lucrurile extrem de periculoase si imprevizibile pentru toata planeta.

Nu credeam ca se va ajunge aici iar UE (mai exact tarile care au profitat economic de relatia cu Rusia) are din pacate un rol important in aceasta stare de fapt.

Cum vom iesi din ea? Sper din toata inima sa fie o solutie cu cat mai putine victime.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #99 : 27.Feb.2022, 09:53:45 p.m. »
Am vazut declaratia halucinanta a cretinului ca scoate la aer armele nucleare.
Si din tot clipul respectiv mi-a ramas pe retina expresia de consternare a ministrului apararii la auzul ultimei nebunii.
Parerea mea e ca în maxim doua saptamâni Putin va sfârsi dramatic.

Deja doi oligarhi si-au manifestat public dezacordul cu ceea ce face el, iar pe masura ce zerourile averilor dispar din conturile celor din jurul lui acesta se va trezi tradat si împins în santul istoriei, acolo unde este locul cretinilor ca el.

Sa speram ca nu sunt fake news, dar stirile de non-combat continua sa apara.

PS: Putin a calculat gresit un singur lucru; ani de zile si-a creat o mass-media aservita si probabil a ajuns ca mai toti dictatorii sa se creada invincibil, iar visurile sale de preamarire sa fie doar fantezii bolnave la care nu achieseaza nimeni.
Poporul e rupt demult de nazuintele lui, iar acuma pur si simplu îi va întoarce spatele.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2022, 10:18:39 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού