Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30194 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #70 : 25.Feb.2022, 11:54:13 p.m. »
Ce va face România daca Moldova e invadată? Ce vom face noi?

Ce sa facem? Vom da din gura ca altceva n-avem cu ce sa dam.
Am platit zeci de miliarde pentru armament care e doar pe factura.

Si ne rugam sa ne apere NATO.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #71 : 26.Feb.2022, 12:29:07 a.m. »
1.Faptul că avem un trecut cu Ucraina nu schimba cu nimic datele problemei. Categoric nu cred că așa ar trebui sa abordăm problema.
 2.Ce va face România daca Moldova e invadată? Ce vom face noi?
   Fiecare pune problema in felul lui, unul realist, unul sentimental, altul...
1.Asta este echivalent cu "a uita de unde am plecat"! Cine considera ca e bine sa uiti de unde am plecat, atunci iti da dreptate, cu mentiunea ca in general, istoria se repeta !
2.Ce ti-ai dori sa facem? Sa luam arma in mana si sa mergem in Moldova?!
Da, am ajutat Moldova daca va amintiti si cu bani si cu medicamente(vaccin), dar mai mult nu putem, iar aceste ajutoare le-am dat in conditiile in care bolnavii din spitalele noastre vin cu medicamente d-acasa, chiar si cu mancarea de acasa, in conditiile in care inca mai avem pensionari care au pensii sub 100de lei, si etc. s.a.m.d.
   Conducerea Ucrainei avea cel putin doua alternative de a rezolva problema, una pasnica si una sangeroasa!
 A ales sa-si sacrifice cetatenii nevinovati, copii si batranii.
  Asta nu inteleg si nu-mi place, ca mor oameni nevinovati, ca se destrama familii, ca fug din calea frontului. Eu asa abordez problema!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #72 : 26.Feb.2022, 06:00:49 a.m. »
[...]
   Conducerea Ucrainei avea cel putin doua alternative de a rezolva problema, una pasnica si una sangeroasa!
 A ales sa-si sacrifice cetatenii nevinovati, copii si batranii.
  Asta nu inteleg si nu-mi place, ca mor oameni nevinovati, ca se destrama familii, ca fug din calea frontului. Eu asa abordez problema!

Si cum ar fi aratat solutia pasnica? Sa devina precum Bielorusia?

Practic, sa devina anexa a Rusiei, iar Ucraina sa nu indrazneasca sa isi depasesca conditia de stat semisuveran?
Ori sa nu indrazneasca sa ajunga la un nivel de trai mai bun decat al rusilor? Adica ucrainenii sa moara de foame?

De ce crezi ca si-ar dori asa ceva?

Sper ca ai auzit despre Holodomor. Crezi ca nu s-ar putea repeta asa ceva, daca rusii devin stapani peste Ucraina?

Apoi , problemele noastre cu ucrainenii sunt binecunsocute. Aceleasi probleme le au si alte state.
Dar daca Ucraina va fi rusificata in mod oficial, ce sanse crezi ca vom mai avea, candva, in istoria viitoare, sa mai rezolvam problemele respective?
« Ultima Modificare: 26.Feb.2022, 06:11:40 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline VictorN

« Răspuns #73 : 26.Feb.2022, 07:49:00 a.m. »
Noi așa am fi făcut? Ne-am fi plecat la picioarele rușilor? Nu cred.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #74 : 26.Feb.2022, 12:38:29 p.m. »
Eu n-am crezut pana in ultimul moment ca se va declansa acest razboi !

Mi-am adus aminte de bunicul meu care ne povestea din al IIlea razboi cum veneau soldatii si cereau : "davai ceas, davai palton"!

Nu suntem noi in masura sa decidem ce e mai bine pentru ei, mai ales ca la acest moment, am inteles ca si rusii si ucrainienii, ca nivel de trai sunt sub noi.
Mai grav este ca acum am vazut ca nu se mai trage in obiective militare, ci in blocuri de locuinte si civili.
   Deci mor oameni nevinovati !
Exodul populatiei a inceput si noi ii vom ajuta pe refugiati cum putem.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline CyborgSky00

« Răspuns #75 : 26.Feb.2022, 02:56:29 p.m. »
Noi așa am fi făcut? Ne-am fi plecat la picioarele rușilor? Nu cred.

Cred ca da, la mutulicii ce-i avem noi votati, si cu fatalaii pensati, tatuati si dusi la sala sa faca poze in oglinda, si diaspora fugita si care pune pe cai ramasj sa le apere ogorul plin de maracini, exzct asa!

• Suzy

Offline VictorN

« Răspuns #76 : 26.Feb.2022, 03:02:17 p.m. »
Sunt multe lucruri care nu ne plac la tara asta, dar majoritatea nu cred că am ezita sa o apărăm.

Și în Moldova sunt tot români.

The following users thanked this post: gabineg, toma, saureign

Offline toma

« Răspuns #77 : 26.Feb.2022, 03:38:42 p.m. »
@enicky ti-am mai spus: poti scoate oamenii din comunism dar nu poti scoate comunismul din oameni. Cu fiecare postare pe acest topic imi intaresti convingerea asta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: costin_bad, saureign

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #78 : 26.Feb.2022, 04:40:17 p.m. »
"Una peste alta"-e o vorbă: Rușii nu au nicio justificare să omoare atâția oameni. O viață poate fi la fel de importantă ca o lume întreagă..
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: saureign

Offline enicky

« Răspuns #79 : 26.Feb.2022, 08:13:06 p.m. »
.... Cu fiecare postare pe acest topic imi intaresti convingerea asta.
  Ca de obicei incerci sa faci afirmatii teatrale, in fraze demagogice, nu te dezminti, incercand sa imi/ne arati o maturitate, falsa de altfel, ba chiar mi-ai demontat impresia frumosa de baiat cu bun simt si educat pe care mi-ai lasat-o dupa ce te-ai interesat in privat de starea sanatatii mele(cand am avut covid) !

Daca afirmatia asta :
 "Dar cum am spus si la inceput, grav este ca mor oameni nevinovati, care, culmea, acum au fost si inarmati cu pistol-mitraliera, deci sunt practic tinte vii-civile, dar nevinovate !"
Sau asta :
 "Asta nu inteleg si nu-mi place, ca mor oameni nevinovati, ca se destrama familii, ca fug din calea frontului."
pentru tine sunt "comuniste", inseamna ca nu stii ce a fost/este comunismul.
De fapt, daca stii doar dupa facebook, ....asta e, atata poti, e scuzabil !

Faptul ca esti moderator nu-ti da dreptul sa jignesti pe nimeni, chiar asa subtil, cum o faci tu !
Controleaza-te, abtine-te si citeste de doua ori o postare inainte de a da enter!
  Si daca tot esti interesat de subiectul de fata, incearca sa separi afirmatiile mele legate de conducerea ucrainei, pe de-o parte,  si poporul care moare nevinovat, pe de alta parte !