Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30195 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #60 : 25.Feb.2022, 02:57:35 p.m. »
Propaganda este o arma ascutita impotriva celor care nu se pot opune. Cititi si comentariile. :w
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #61 : 25.Feb.2022, 03:18:51 p.m. »
Propaganda este o arma ascutita impotriva celor care nu se pot opune. Cititi si comentariile. :w

Intr-adevar, alta propaganda pentru "idiotii utili", pe care sa o colporteze, ajutati de mintile lor incremenite.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #62 : 25.Feb.2022, 03:26:19 p.m. »
Te rog sa ma crezi ca am primit-o pe wathsapp de la colegii mei de lucru, care se uita la A3.
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #63 : 25.Feb.2022, 03:53:37 p.m. »
Am avut proiecte comune in ultimii 15 ani cu partenerii de la Kiev (bilaterala de cercetare, participare la conferinte internationale aici si acolo, carte publicata in Springer) si i-am tratat si am fost tratati in spirit colegial, pastrand legaturile.  Am fost de trei ori la Kiev si ei au venit de trei ori la noi.

Ceea ce nu se poate spune despre colegii vecini cu pozitionare diametral opusa pe harta, la care am fost prezenti de doua ori la conferinte si al caror nationalism exarcerbat ne-a produs disconfort psihic si material.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: hugbear, FritzVonSpritz

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #64 : 25.Feb.2022, 03:57:59 p.m. »

Mi se pare neacceptabil sa-i gasesti vreo justificare lui Putin pentru ce face in Ukraina.

Nu am cautat justificare pentru politica Rusiei si a conducatorului lor, doar v-am invitat sa cititi ce zic unii.......
V-am aruncat pastila, ca sa o spun asa.......
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline gabi males

« Răspuns #65 : 25.Feb.2022, 04:19:06 p.m. »
Pana la urma...nu cred ca este important subiectul din punct de vedere politic. Politicienii isi fac,oricum, jocul. Din pacate...este vorba despre OAMENI care mor,isi parasesc casele cu mai nimic in bagaje.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: gabineg, toma, FritzVonSpritz

Offline NicNic

« Răspuns #66 : 25.Feb.2022, 08:50:56 p.m. »

Mi se pare neacceptabil sa-i gasesti vreo justificare lui Putin pentru ce face in Ukraina.

Nu am cautat justificare pentru politica Rusiei si a conducatorului lor, doar v-am invitat sa cititi ce zic unii.......
V-am aruncat pastila, ca sa o spun asa.......

Florin, de astfel de propagare a ideilor profita propagandistii rusi. Am explicat in postul anterior.
Nu are cum sa fie interesant.
Daca scriai ca ne dai sa citim ceva "nesimtit" sau "bolnav" sau orice alt adjectiv care sa defineasca corect acel mesaj, era altceva.

Cred ca a fost doar o exprimare nefericita din partea ta.
Insa sunt si foarte multi care gandesc altceva, care cred ca ar fi adevarat ce scriu dementii aia putinofili.
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: toma

Offline NicNic

« Răspuns #67 : 25.Feb.2022, 09:02:55 p.m. »
Exista o persona cu functii oficiale in stat, ce sustine teorii halucinante despre ce se intampla in Ucraina.

Ma intreb cat e prostie, cat e rautate si cat e interes in ceea ce declara.
Desteapta-te romane!

Offline enicky

« Răspuns #68 : 25.Feb.2022, 09:39:43 p.m. »
... Din pacate...este vorba despre OAMENI care mor,isi parasesc casele cu mai nimic in bagaje.
Da, pana la urma asta e problema ! Cetatenii simpli, care isi castiga cu greu existenta sunt de fapt victimile !
Victime colaterale de fapt.
 Pentru ca statul vecin aflat in razboi acum si pentru urmatoarele cateva zile, n-as spune ca a fost vreodata stat-prieten pentru noi. Faptul ca exista acum legaturi economice si ca exista in Ro n firme ucrainiene, sau sovietice, asta e ceva normal, dar istoria nu se uita!
   Pana la urma vecina noastra este un stat ologarhic, unde cativa cetateni detin puterea economica, iar acestia isi aduc periodic la putere oamenii lor. La fel este si cu actorul de acum.
  Ca in aceste zone de timp(razboi, pandemie, crize economice, catastrofe naturale, etc.) apar manipulari, apar oratori, apar prezicatori, in fapt manipulatori, asta ar trebui sa stim toti, dar, referitor la articolul publicat de @gabineg , asta o stiam si eu(si altii) :
"În mod arbitrar, Ucraina deține următoarele teritorii românești: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținuturile Apsei de Sus si de Jos, Barjavei, Izvoarele Tisei), nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Albă), Insula Șerpilor, cu toate dăruite lor de foștii sovietici."
  Ca fiul noului prezident isi ia 50k de coco de la gazprom si p-asta o stiam.
Cu celelalte afirmatii imi permit sa fiu circumspect, n-am confirmari din alte surse, dar eu cred ca e bine sa citim "propaganda" din ambele parti, pentru ca de regula, pentru veridicitate, sunt strecurate si adevaruri, doar sa reusim sa le identificam.
  Si articolul se incheie tot in nota de "veridicitate" :
"Dragilor..selectați informațiile care ni se dau în mod ,,official” pentru că nu este decât un război informational împotriva noastră..."
Da, asa este .

Dar cum am spus si la inceput, grav este ca mor oameni nevinovati, care, culmea, acum au fost si inarmati cu pistol-mitraliera, deci sunt practic tinte vii-civile, dar nevinovate !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vali22

Offline VictorN

« Răspuns #69 : 25.Feb.2022, 10:13:09 p.m. »
Faptul că avem un trecut cu Ucraina nu schimba cu nimic datele problemei. Categoric nu cred că așa ar trebui sa abordăm problema.

Ucraina e o țară care încearcă să își așeze un parcurs european, pe care nu demult ni-l așezăm și noi, iar care acum este invadata pentru asta.

Și Moldova e pe același drum, UE+NATO, și Moldova are o regiune separatistă, și Moldova a fost parte din URSS. Ce va face România daca Moldova e invadată? Ce vom face noi?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: toma, saureign