Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30179 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #400 : 02.Iun.2022, 11:52:45 p.m. »
E doar propaganda. Potrivita pentru interesele regimului din Romania si Europa.

Este evident ca "instruirea" populatiei prin propaganda se face peste tot in lume.

Ti-ai pus intrebarea: Daca asa e propaganda la noi, europenii, avand resurse alternative de informare si verificare a informatiilor, atunci cum este in regimurile mai stricte, precum cel din Rusia sau China?

Consider ca cine e destupat la minte intelege ce se petrece, atat la npoi, cat si la adversari.
Si ca la noi lucrurile astea sunt mai "soft".

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Leutz

« Răspuns #401 : 07.Iun.2022, 02:57:48 p.m. »
La fel ca toata lumea, urmaresc cu interes si preocupare (si mai ales cu celeritate) evenimentele legate de tiltul topicului; si prin urmare si topicul de fata.

Si ma mananca dejtele sa scriu si eu doua-trei postari, asa cam de cateva mii de cuvinte fiecare, dar ma tem ca m-or lega...  de voi multe amintiri...

Asa ca ma rezum pentru moment la a comenta cat mai scurt cu putinta urmatoarea sintagma din postarea de mai sus a lui @NicNic: "noi, europenii, avand resurse alternative de informare si verificare a informatiilor".

1. Vreti surse alternative de informare? Vizitati (si de ce nu, traiti in) orice alta zona de pe pamant in afara Europei si Americii de Nord. E greu sa stai la calculator si (sa crezi ca) ai surse alternative. Sursa reala insemna piciorul pus acolo, prieteniile facute acolo sau altminteri cu oameni simpli de acolo, invatarea limbilor de acolo, intelegerea la firul ierbii a culturilor, isoriilor, economiilor, societatilor , problemelor de acolo... Acolo e sursa alternativa, in gura barmanului de la birtul pe care-l veti frecventa in Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud si apoi in Vietman, Corea, Japonia, Irak, Iran, Afganistan, Iugoslavia, Palestina, Siria, Libia, Liban, Egipt si apoi in Turcia, Mexic, Columbia, Argentina s.a.m.d. In lipsa acestora... oricat de bun ar fi actul de creativitate si intelepciune, tot nu-i suficient. Desi e oarecum tardiv, inca mai e timp sa va deturnati vacantele din vara asta catre zone unde accesul este inca liber si puteti participa la ceva cursuri intensive de "informatie alternativa". Daca fiecare din noi ajunge intr-una din locatiile de mai sus sau in altele similare, absorbim de la firul ierbii cat putem si ne intalnim apoi la sfarsitul sezonlui vacantelor si depanam "informatii alternative" la un pahar de vorba, atunci topicul asta va arata foarte diferit. Si nu numai topicul.

2. Care "noi, europenii"? Prin partile de lume in care traiesc se zvoneste ca europenii nu mai exista. Se zice ca au fost inlocuiti cu niste clone crescute in laborator undeva departe, peste o apa mare, unde apune soarele. Se mai zice ca productia de clone a inceput ca prototip odata cu retragerea unei armate mari din dintr-un tinut indepartat unde se face mult opiu, a trecut la serie mica imediat cum unul din ultimii doi europeni cu oo (pe numele sau Angela) a disparut din peisaj, iar apoi la serie mare prin februarie anul asta.

P.S. exprimarea la persoana a doua e generica. N-o luati ca atare. Mi-a fost greu sa scriu toata postarea in exprimare impersonala, ca nu prea am timp.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #402 : 07.Iun.2022, 03:55:36 p.m. »
Care "noi, europenii"? Prin partile de lume in care traiesc se zvoneste ca europenii nu mai exista.

Cum care?
Inclusiv tu, cel care participi la Eurovision chiar daca esti pe partea ailalta de tarla.  >:)

Se cheama globalizare. De aia si informatia se "uniformizeaza", pe mapamond sunt doar câteva trusturi media imense care manipuleaza tot ceea ce auzi si vezi.
Si au grija sa întelegi exact ceea ce si cât trebuie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #403 : 07.Iun.2022, 05:56:18 p.m. »
@Leutz:
Esti cam prapastios cu soarta noastra (zic asa fiindca si tu esti nascut prin Europa).
Daca avem "supraveghetori" si "indrumatori" mai multi decat alte oricare alte natii de pe acest Pamant, nu inseamna ca ne-am pierdut identitatea.
Eu spun ca daca suntem mai controlati, de fapt doar ni se acorda si mai multa grija, atentie.
Si nu vad un lucru rau in asa ceva.
Mai repede vad ceva grav in informarea incompleta a popoarelor supuse unor regimuri stricte, precum rusii, coreeenii de nord, chinezii, s.a. (ordinea cred ca e pe dos...)

Dorinta mea ascunsa de a ne fi bine noua, europenilor, ma face sa gandesc asa.
Si chiar imi face bine cum gandesc.   :)

LE:
In week-end-ul trecut am avut in vizita la mine acasa, un prieten de-al lui fi-miu. Fosti colegi de facultate.
baiatul a castigat destul de bine, asa ca si-a luat repaos prelungit la munca. Ultimile 8 luni le-a stat in Thailanda.
Ne-a povestit cat de boema e viata fara sa faca nimic pe acolo. Dar lui tot nu ii ajungea timpul la ce avea de facut intr-o zi ...

Dar cea mai mare surprindere a noastra a fost cand a inceput sa comenteze despre situatia Ucrainei, interesele Rusiei.
Vorbea despre ele cu o detasare mare. As spune indiferenta voita.
Era convins ca rusii sigur au dreptatea lor sa invadeze Ucraina si sa le bombardeze localitatile.
Si nu era de acord cu interventia europenilor in acest conflict.

Atat l-am intrebat: daca la el acasa, vecinul si-ar bate nevasta sau copilul, ar sta sa se uite, eventual sa spuna "Las' ca stie el de ce-i face!" ?

Parerea mea e ca informarea neutra, dar insuficienta, din Thailanda, nu i-a conferit suficiente date ca sa rationeze ca un european problema ucrainenilor.
« Ultima Modificare: 07.Iun.2022, 06:13:00 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #404 : 07.Iun.2022, 08:00:40 p.m. »
@Leutz , sursa asta alternativa e credibilă?
Dar astalaltă?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online saureign

« Răspuns #405 : 07.Iun.2022, 08:22:01 p.m. »
Angela Merkel a avut oo? Daca da, le-a avut degeaba. Dupa ce a umplut Europa de emigranti, a cautionat Rusia si conducerea ei pentru interese economice și politice. Am ajuns aici pentru ca au existat lideri precum Merkel, care au stat in pat cu barbarul, din nevoie de gaz eftin. Mare om politic, Merkel... Zero viziune pe termen lung, zero adecvare la realitate. Est-germana, vorbitoare de rusa, demna urmasa a lui Ribbentrop. Exact ce scoate pe gura Putin despre Ucraina, trebuie sa se intample Rusiei: denazificare, dezarmare. Rusia trebuie adusa fortat in sec. XXI. Datorie veche, de cand s-a terminat WW2, atunci ar fi fost momentul prielnic pentru punerea mujicilor cu botul pe labe, asa cum au fost pusi japonezii si nemtii. Acum in Rusia se proclama unicitatea maicii rassia ca singur luptator si invingator WW2. Rusii n-au ce sa manance, au PIB cat Italia, PIB/locuitor mai mic decat Romania, dar viseaza la imperiu. Conflictul intre civilizatii a devenit inevitabil.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #406 : 09.Iun.2022, 01:38:30 p.m. »
Pai asta e chintesenta rusilor, nu conteaza cate de rau le este atata timp cat ii bat si omoara pe altii...faptul ca ii lichideaza pe ucrainieini le umple sufletul de bucurie...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: saureign

Online saureign

« Răspuns #407 : 10.Iun.2022, 02:57:22 p.m. »
Din păcate, o eczemă netratată la timp (URSS) a devenit cancer. De asta nu scapi decât prin extirpare. Limitele s-au depășit demult, iar statul rus este in pole position, după o decadă de război hibrid în care a reușit să relativizeze în mințile oamenilor ceea ce înseamnă Occident, valori, bine și rău. Și în spatele rușilor rânjește hâd China, care a profitat de avariția Vestului... și toate zonele de război mai mult sau mai puțin înghețat au început să se încălzească (ajutate fiind). ww3 e aproape.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #408 : 11.Iun.2022, 12:45:54 p.m. »
Lucrurile stau asa de prost ca au început deja sa apară lucrurile care au fost ascunse pana acum in articole pe saiturile dedicate trup si suflet. Ucraina pierde mai mulți soldați ca Rusia  in principal din cauza unei rate de peste 10 tunuri rusești la unul ucrainean, efectiv rusii fac covor de proiectile când vor să intre undeva, abia după aia vin. Ca in Grozny.
Ma credeți sau nu, Ucraina cred ca e pierduta daca un ajutor de material de lupta de înaltă calitate nu vine foarte repede. Am văzut nenumărate lovituri de rachete asupra tancurilor si in imensa lor majoritate doar loviturile au afecta blindatele dar nu le-au scos din lupta sau ucis echipajul. Săptămâna trecuta am văzut un video editat cu un tanc explodând de 3 ori. Distrus mecanic de 2 mine, echipajul scapă nevătămat după ce o racheta îl lovește in lateral, ei fiind pe tanc... Asta e cheia, soarta războiului e decisa de numărul de soldați care mor zilnic. In acest moment se pare ca Ucraina sta foarte prost la acest capitol, unul din saiturile care i-au susținut frenetic prezintă astăzi faptul ca pierderile lor sunt la 150-200 de soldați pe zi si ca Biden deja se scuza cu rezultatul invocând faptul ca Zelensky nu l-a crezut...
Asta înseamnă ca in 2 săptămâni soarta Ucrainei e decisa, iar Putin știe si mai multe pentru ca deja vorbește de dispariția independentei Ucrainei...Adică rusii si-au văzut toți sacii in căruță iar Occidentul condus de mărețul conglomerat media ce l-a adus si pe Biden-Obama la putere arata cat de distrus este. Ca doar nu degeaba acum reîncălzesc ciorba  "Capitoliul" in SUA si Europa mass-media dedicata...
Ce cred eu ca ne va mai aduce anul asta? Zelensky si ai lui devin apatrizi, Ucraina dispare, prăbușirea Occidentului este ireversibila, China va ataca Taiwanul pana la anul...Mai mult ca sigur Biden nu va mai prinde un mandat, dar nu mai are nici o importantă. Democrația a fost distrusa din interior si nu de Trump si ai lui. Rezultatele se vad întotdeauna prima data la exterior... Asta e motivul pentru care Suedia si Finlanda au aplicat pentru NATO si gurile vesele spun ca mai curând iese Turcia din NATO decât sa le fie lor refuzata aderarea (pentru ca Rusia ar trebui sa atace strategic prima data acolo, ocupându-le si având controlul complet asupra nordului planetei lovind cu avioane ce vrea din Canada si SUA. Iar pentru asta oricum trebuie sa ocupe si Norvegia...). Aș putea spune ca socialiștii care au pus mana pe Occident s-au trezit un pic dat nu cred ca este adevărat...
« Ultima Modificare: 11.Iun.2022, 01:03:04 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: gabineg

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #409 : 11.Iun.2022, 02:10:06 p.m. »
@Costique ești realist dar în același timp foarte pesimist. Sper să NU ai dreptate.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț