Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30185 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline teutzue

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline ntire2000

Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #362 : 28.Apr.2022, 12:09:23 a.m. »
Fara suparare, dar când am ajuns la propozitia urmatoare m-am oprit din lectura.

Citat
Presa noastră susține că rușii vor să distrugă totul, dar evident că nu este adevărat.

Când vezi orase rase complet de pe fata pamântului si civili ucisi fara motiv este evident ca respectivul debiteaza tâmpenii pe care nu am chef sa le citesc.
Sau poate ca e cu gândul la miliardele oligarhilor blocate prin bancile de la el de acasa si le plânge alora de mila.
Contracost, evident.

PS: dupa doua luni de razboi se dovedeste faptul ca marea armata rusa e doar o adunatura de mojici inculti si barbari, o legenda falsa despre o maretie fictiva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: saureign

Offline ariciul

« Răspuns #363 : 28.Apr.2022, 06:20:59 p.m. »
Corect! Sunt afirmatii aiurea chiar si mai devreme in articol ca de ex:
"Care este obiectivul Rusiei?
Cu siguranță nu este îndreptat împotriva populației ucrainene. "

Dupa ce au distrus orase intregi cum dracu sa afirmi asa ceva?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline teutzue

« Răspuns #364 : 28.Apr.2022, 07:04:59 p.m. »
Nu sustin nici o parte insa imi pun niste intrebari:
- nu simtiti cumva ca situatia razbioiului este prezentata in presa numai dintr-un singur punct de vedere? Daca da, aceasta nu se numeste propaganda europeana?
- nu simtiti cumva ca lipseste o imagine globala asupra a ceea ce se intampla si de ce se intampla? Raspunsuri de genul: rusii sunt prosti si li s-a nazarit lor sa atace nu sunt argumente bune absolut deloc.

Da, sunt victime. Cam asa se intampla intr-un razboi.

Sunt curios sa inteleg mai multe puncte de vedere si sa nu fiu intr-o extrema. Mereu, adevarul e undeva la mijloc .
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline NicNic

« Răspuns #365 : 28.Apr.2022, 07:15:47 p.m. »
Ideea de razboi este deja o greseala.
Orice justificare, imagine globala, intelegere tacita sau alta motivare pentru razboi nu sunt decat scuze ale atacatorului.

Sa gandim asa:
Daca ti-ar fura cineva ceva (sa zicem ca ucrainenii au luat ceva rusilor) si tu il ataci, sa il omori sau sa il bagi in spital, crezi ai avea justificare?
In conditiile in care traim intr-o societate cu reguli facute de oameni ...
Daca am fi inapoi in timp, acum sute sau mii de ani, cand regulile nu erau facute si societatea umana accepta astfel de comportament, poate ca as fi discutat despre motivele rusilor.
Insa acum, intrebarea daca rusii au justificare sa omoare oameni, eu spun ca este o naivitate. Sau altceva, si mai rau.

Parerea mea este ca daca pana acum, istoric vorbind, lucrurile au fost reglate si prin violenta fizica, de acum incolo problemele ar trebui rezolvate cu mintea.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: vali22, saureign

Offline saureign

« Răspuns #366 : 28.Apr.2022, 10:00:25 p.m. »
din păcate, treaba neterminată din ww2 a ajuns la maturare. Buboiul s-a spart, nu mai merge ipocrizia. Generații multiple de arși pe creier fac imposibil dialogul. Valorile au intrat în coliziune frontală. Acum, nu mai poate exista spectatorul - trebuie fiecare să luăm o parte. Altfel, putem studia, mai stăm, ne mai gândim, și ne trezim pulverizați nuclear.
Lucrurile au ajuns mult prea departe, nu mai există întoarcere. Cine crede că e doar un joc, se înșeală amarnic.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline NicNic

« Răspuns #367 : 28.Apr.2022, 10:17:39 p.m. »
[...]
Lucrurile au ajuns mult prea departe, nu mai există întoarcere. Cine crede că e doar un joc, se înșeală amarnic.

Asa e. Lucrurile nu mai sunt un joc de interese de mult timp.

Din pacate, nu vad cum s-ar putea termina aceasta situatie, lupta doar prin dialog.
Pe rusi nu ii mai poti convinge cu argumente.
Cel putin pe Putin nu mi-l imaginez sa spuna vreodata "Gata, mi-am retras jucariile si am plecat."

Dar sper sa ii poata constrange economic, cumva.
Sa nu fie replica militara singura optiune a Occidentului. (asta nu inseamna ca o exclud, ci o doresc doar ca ultima si inevitabila solutie)

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #368 : 02.Mai.2022, 04:45:30 p.m. »
A scăpat neobservat mesajul lui Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO catre generația tânără a Europei.

Am vizionat mesajul video și m-am regăsit în el. Și mie mi-a fost teama în august 1968 (chiar dacă intram în clasa a II-a) si ascultam comentariile din familie.
Și eu am jucat fotbal pe spatiul verde din spatele blocului din Drumul Taberii (azi locul e invadat de masini).
Și eu am absolvit Institutul Politehnic la câțiva ani după el.

Și da, libertatea trebuie pretuita sau apărată.
Sau, cum spuneau unii colegi pe aici, căutată pe alte meleaguri.
Dar cu pierderi...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000, vali22, saureign

Offline enicky

« Răspuns #369 : 02.Mai.2022, 06:58:26 p.m. »
A scăpat neobservat.... Și mie mi-a fost teama în august 1968 (chiar dacă intram în clasa a II-a)
   Imi amintesc si eu ceva, dar la 8ani..., teama, frica..., doar daca ti-o inducea cineva, in rest, cineva trebuia sa mai se si joace, sa mai mearga si la scoala... :)

Cat despre libertatea de pe alte meleaguri, unii deja si-au "gasit-o" si acum ne spun noua ce e bine si ce-i rau, pe de-o parte, iar pe de alta parte nu cred ca intamplator sunt cozile imense la pasapoarte !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip