Dupa cum foarte bine a spus cineva mai sus, conteaza "nivelul de educatie si civilizatie al respectivei societati."
In Romania a fost si este o gaura enorma in educatie, conjugata cu lipsa de interes a statului...
(a tuturor politicienilor vremelnici sau nu, cu un scop evident, prostii si mai ales saracii sunt foarte usor de manipulat la votare)
Din pacate eu vad generatiile de sub mine foarte putin dezvoltate, psihic si mental.
Cu telefoane scumpe luate in rate neplatibile, modele de viata lipsa sau absurde, legende despre cistiguri la pacanele si fotografii cu bonuri la pariuri sportive.
Probabil ca fiecare generatie este dezamagita de urmatoarele (eu am invatat la lumina electrica, nu la lampa cu gaz, gen)
Rusia s-a inpotmolit in Ucraina definitiv. Asta a fost norocul nostru, al tuturor, pentru ca nu mai au resurse sa intre in Moldova.
Iar vestul va fi inca o data linistit, pentru ca de 1000 de ani sunt safe si isi pot face in continuare scoli, catedrale si gazon datorita estului, care rezista barbarilor.