Din punctul meu de vedere este o demonstrație de forță pentru toți cei avizați si care si-ar dori vreo bucățică... Si daca eu vad lucrurile așa, in mod sigur acest punct de vedere a fost considerat si de mult mai deștepții din jurul celor vizați.
In cazul asta, cel putin pana acum, demonstratia de forta e mai mult o demonstratie de incompetenta.
Ma tot uit si mai sper ca lucrurile nu vor ajunge la anihilarea Ucrainei actuale sub cizma
sovieruseasca. Si mi-e jena ca un astfel de capabil popor - cel rus - încă este condus după un sistem feudal de putere pentru ca ...așa au fost educați. E plina lumea de ei. Mai mult de jumătate din tarile lumii au astfel de conduceri. Sunt cei care odată ajunși la putere nu o mai pot lasă, e ceva dincolo de droguri sau de ce vreți...Din nefericire rusii au cea mai întinsă tara si afectează soarta multor altora.
Si revenind la citatul de mai sus, ma gândesc ca daca ucrainienii reușesc sa le tina piept, Putin a adus Rusia in situația clara a celui care in loc sa tacă si sa creadă lumea ca e prost, deschide gura si înlătură orice bănuială.
Dar...rusii si-au adus in cele 2 săptămâni scurse armata, si-au construit bazele de atac in jurul Kievului. Asaltul îl fac in cel mai nenorocit mod cu putință, înaintează si unde întâlnesc rezistenta se opresc si încep sa bombardeze, bombardează pana transforma locul cu clădiri cu tot in câmp... apoi continuă înaintarea. Efectiv vor rade punctele de rezistenta cu rachete nedirijate si alea termobarice, care omora oamenii indiferent ca sunt sub 1 m de beton...Eu am văzut ce le-au făcut americanii cu astea jihadistilor din tuneluri in Afganistan...Acum sper ca ucrainienii n-au nimic sinucigaș in sânge...ar fi frumos sa ii provoace ca sa își consume arsenalul înainte de a rezista cu adevărat...Si parca si un Țepeș cu incursiunea lui in tabăra turceasca ar bun... Am văzut ca un oficial turc s-a întâlnit cu ministrul de externe ucrainean ... poate ii spune povestea...
PS: Putin a reușit sa scoată cel puțin parțial Orientul Mijlociu de sub tutela americana. Nu, Biden nu are nici o vina...UAE si Arabia Saudita sunt foarte supărate pe ultimii ani de relații si faptul ca rebelii Hutti din Yemen ajutați de Iran nu au fost declarati organizație terorista de SUA deși au tras rachete spre Arabia si UAE... Si încep reversurile: au anulat comanda de F35, au semnat cu Putin acord economic si importa 50% din grâu din Rusia...plus ca discuta fabricarea in parteneriat a avionului Su70... A, la ONU s-au abținut, o alta surpriza... nesurpriza...