Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30215 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #210 : 06.Mar.2022, 11:08:13 p.m. »
Sunt multe si mari diferențe intre Afganistan si Ucraina. Dar nu contează. Nu știu exact ce va fi, eu cred ca si varianta împărțirii funcționează pentru Putin, câștigă jumătate daca nu mai mult. Dar poate ma înșel, poate reușesc să mențină pozițiile si cel mai important capitala. Caci daca iau capitala, o sa vezi parlament si guvern  instalat de rusi, chiar daca au numai 30% din teritoriu sub control. Ma tot gândesc de ce nu au atacat încă Odesa, probabil pentru ca sunt multi rusi acolo?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #211 : 06.Mar.2022, 11:14:01 p.m. »
Asta banuiesc si eu ca ar fi interesul rusilor.
Sa ia parte buna din Ucraina (sa o includa in federatia lor), mai ales partea de sud, sa lege cumva Crimeea si (probabil) gurile Dunarii de "Мать Россия".

Insa de la ce doresc rusii, pana la ce se va intampla la finalul disputei, poate fi o diferenta mare.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

« Răspuns #212 : 07.Mar.2022, 12:23:21 a.m. »
Rusia poate ocupa Ucraina toata (nu cred ca va fi asa, dar sa spunem).
Cum crezi ca o va administra/pastra Rusia?

Ceea ce n-a anticipat Putin e faptul ca rusii din Ucraina nu aveau aceeasi "agenda" cu el, de fapt nu vroiau ceea ce vrea el.
Ori asta va conta mult la final, oricare ar fi el, pentru ca degeaba subjugi o tara si le împarti aceeasi puie si "fascistilor" si propriilor cetateni.
Când se va termina, Ucraina va fi o tara în ruine, asemenea fostei Iugoslavii, o sa mai treaca vreo 2 decenii pâna va arata cât de cât decent.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #213 : 07.Mar.2022, 07:26:42 a.m. »
Rolul Chinei si starea de spirit de facto...de ce spuneam ca lucrurile sunt mai rele decât credem noi, ca lumea nu a evoluat cam deloc, prostul cu telefon tot prost rămâne...Lucrurile astea...nu sunt prezente in mass media, nu? Si cei prinși la mijloc plătesc, nu idioții care stau acasă in siguranță, eroii de tastatura cum ii numește cel ce se ascunde in subsol...Comentariile sun de bun simt, arata ca omul de rand nu este chiar idiot, cel puțin nu in totalitate. Problema este ca sunt zeci si sute de milioane cei ce se bucura...

The following users thanked this post: NicNic

Offline toma

« Răspuns #214 : 07.Mar.2022, 09:17:04 a.m. »
Tampiti sunt peste tot, nu face China exceptie. Ba, tinand cont ca ponderea probabil nu difera mult de la o tara la alta, putem deduce ca in China traieste o comunitate semnimificativa, numeric vorbind, de idioti.

In plus asemanarile dintre China si Rusia sunt mult mai mari decat intre China si lumea occidentala din punct de vedere al regimului care conduce tara. Prin urmare nu e nimic surprinzator.

Ce nu stiam despre China, si nici nu sunt sigur ca e o concluzie care poate fi trasa doar in baza acestui clip, este ca si ei sufera la fel ca rusii de un mare complex de inferioritate si de indoctrinare "toti sunt impotriva noastra".

Ce stiam despre China si se reconfirma este ca deciziile lor sunt bazate pe realpolitik.
« Ultima Modificare: 07.Mar.2022, 01:10:03 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline saureign

• S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

The following users thanked this post: toma

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #217 : 07.Mar.2022, 10:03:47 p.m. »
Daaaa! Ca sa nu mai spun ca au stat de vorba si la telefon...despre gagici probabil...dar tot se pune întrebarea daca Putin mai ataca Ucraina cu Trump la Casa Alba...Adică retragerea din Afganistan ar fi fost aceeași catastrofa?
Dar nu răspundeți, nu mai am chef de prostiile astea... Ca si cum am discuta de următorul mandat de președinte al SUA folosind invazia si moartea ca unealta in atingerea scopului...
Din punctul meu de vedere întrebarea era mai mult retorica si se refera la un președinte care ar fi fost măcar mai bățos. Un Churchill. Nu știu ce ar fi făcut Trump cu adevărat, dar știu ca Biden nu se ridica la cerințele postului. Pierde pe zi ce trece, si imagine si putere. Si India. Din punctul meu de vedere asta este cea mai grea pierdere, n-ajungea Ucraina. Daca cautati o sa găsiți ca India poate înclina balanta într-un război intre marile puteri.
Chiar sunt curios cum decurge situația cu avioanele, caci cu spațiul aerian m-am lămurit. Știți, pe colonelul decorat post-mortem l-au doborât cu o racheta S-400 lansata din Belarus de la 150 km...

Offline saureign

« Răspuns #218 : 07.Mar.2022, 10:30:02 p.m. »
mișcarea lui Putin a devoalat totul, măștile au căzut. Acum se joacă existența Occidentului, a UE și NATO. Ori îmbrățișăm împreună necondiționat și impunem valorile occidentale, ori dispărem (aka ne transformăm în slugi chino-ruse). La cum evoluează treaba, varianta B.
« Ultima Modificare: 07.Mar.2022, 10:43:39 p.m. de saureign »
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #219 : 08.Mar.2022, 07:27:53 a.m. »
Cam așa vad si eu treaba, de aia brusc Germania a făcut o mișcare de neimaginat acum o luna. Si de aia cred ca a trecut vremea cedărilor. Din nefericire Ucraina e dusa, după cum l-am văzut pe Zelensky ieri...Si din ce in ce mai mulți spun ca asta doar ii da aripi si ca va intra inclusiv peste Moldova...