Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30214 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #160 : 02.Mar.2022, 10:21:43 p.m. »
Da, în momente din astea realizam ce bine e ca suntem colonie UE/NATO - cum zic unii, adica slugile unei lumi civilizate.
Argumentatia lui Fratzica (de la minutul 1:30) ar trebui sa o bage toti la cap.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: gabineg, jante.otel

Offline enicky

« Răspuns #161 : 03.Mar.2022, 09:30:29 a.m. »
  ce bine e ca suntem colonie UE/NATO - cum zic unii si cam zic bine, dar asa ne vor ei si din motive solide nu vor sa se lipseasca de noi !

slugile unei lumi civilizate, aici ai putea sa ai ceva mandrie, pentru ca slugi n-am vrut noi sa fim, ei ne-au transformat. Ne-au ametit cu dolarii lor, noi le-am vandut tot si-acu' am ramas si fara bani si fara surse...

Si romanii astia, se dau in stamba!

Dumnezeu sa-i odihneasca !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #162 : 03.Mar.2022, 09:48:09 a.m. »
Știu ca retorica de tip Vadim prinde bine, ca mereu sunt alții vinovați...dar realitatea este ca, ca si in Ucraina, cei care conduc fac toate tâmpeniile si dau vina pe toți ceilalți...Parlamentul din Ucraina a dat câteva legi care efectiv a supărat toată Rusia si tot au continuat. Unii le găsesc scuze, eu nu pot, pentru ca nu te duci in bârlogul ursului si faci mișto de el așteptându-te sa fie prea speriat sa te atace...mereu am avut o imagine de indolenta in relația Ucraina Rusia din partea primilor care acum ii costa. Asta e război colonizator, efectiv la final zona care rămâne sub mana Moscovei va fi rusificata ca si Crimeea. Nu vor mai exista in viitor ucrainieni care sa revendice teritoriul, devine rus. Eu nu o sa apuc sa vad asta dar unii dintre noi, da.
Bineînțeles ca conducerile succesive ale Ucrainei au o parte din vina ocupației si pierderii complete a controlului neamului lor. Eu zic sa ne obișnuim cu rusii pe graniță, sunt mari șanse sa nu se oprească pana la Prut daca nu se schimba ceva din răspunsul tuturor celorlalți si alui "Joe" care vorbește despre acțiunile SUA ca răspuns la atac cam la fel cum prezintă GM ca fiind liderul lumii in EV iar Tesla nu exista (administrația Biden a devenit celebra pentru ignorarea completa a Tesla. Mare caracter, mari realizări.)... 
Băsescu spune asta de 20 de ani, dar deh, aia "deștepți" l-au făcut de bășcălie si luat la mișto, au reușit cozile de topor sa facă exact ce i-au făcut si lui Trump in SUA, aceeași metoda in special utilizând mass-media. Rezultatele? Pai...se vad... au înfrânt...si voi dați vina pe cei din afara...

Adică orice s-ar spune, nu cred ca vedeați asta daca Trump era la Casa Alba. Știu ca a fost clovnul tuturor totuși ca rezultate a fost peste cei de dinainte si de după. Biden continua luptele lui dar le pierde. Pentru ca ii lipsește.
Si ce e mai rău abia urmează, USA este la un pas de criza economica si după ea toate celelalte economii "capitaliste". Pe Putin îl doare la basca, iar plătim noi războiul. Ai lui sunt rezistenți, i-a învățat sa traisca cu apa si paie...
De fapt războiul doar a abătut atenția. Putin a atacat la momentul oportun. Si da, China a știut. De fapt in ultimele zile pentru prima data găsesc articole care leagă direct atacul lui Putin de China si Taiwan (care e in stare de alerta), o varianta fiind aceea ca daca NATO apară Ucraina, China ataca Taiwan.
Bun venit in noua ordine mondiala. Culmea e ca nu e deloc cea așteptată si doar ce a arătat ca zecile de ani de trai bine-merci a adus occidentul la stadiul de "condamnări". Fara NATO Putin ar fi putut lua toată Europa fara sa îl doară capul... Daca sa fii sluga americana e nașpa, citiți descrierea lui Karl MAY despre tratamentul aplicat țăranilor romani de către muscali, de care se temeau mai mult ca de turci...

PS: am mai descoperit un lucru cu ocazia asta: India îl sprijină pe Putin, conducerea nedeclarativ iar populația in majoritate, consideră ca USA si UE sunt responsabile. Ele sunt cele acuzate de colonialism. Au motive, 98% din arsenalul lor este rusesc...Asta nu arata decât un alt pariu pierdut al Occidentului...
« Ultima Modificare: 03.Mar.2022, 10:19:07 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #163 : 03.Mar.2022, 12:02:46 p.m. »
Mihai Siskin - Rusia e încercată de durere și rușine. În numele Rusiei mele și al poporului meu, cer iertare ucrainenilor

Yuval Noah Harari - Why Vladimir Putin has already lost this war

Știu ca retorica de tip Vadim prinde bine, ca mereu sunt alții vinovați...dar realitatea este ca, ca si in Ucraina, cei care conduc fac toate tâmpeniile si dau vina pe toți ceilalți...Parlamentul din Ucraina a dat câteva legi care efectiv a supărat toată Rusia si tot au continuat. Unii le găsesc scuze, eu nu pot, pentru ca nu te duci in bârlogul ursului si faci mișto de el așteptându-te sa fie prea speriat sa te atace...mereu am avut o imagine de indolenta in relația Ucraina Rusia din partea primilor care acum ii costa.

@Costique mi se pare foarte gresit genul asta de retorica. Foarte gresit! Pentru ceva similar i-am spus lui Nicu ca este "comunist". Nimic, NIMIC in afara de o invazie militara din partea Ucrainei nu poate justifica ce face acum Rusia lui Putin. Cum poti da vina pe Ucraina pentru ce se intampla acum? Cum? Sunt foarte dezamagit de ce ai scris...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #166 : 03.Mar.2022, 02:50:37 p.m. »
Da, am fost superficial..... n-am dat click pe articolul respectiv.  :pardon:

Momentan am în birou o dezbatere destul de interesanta.
Un coleg se întreaba când se considera ca o tara este ocupata? Când se încalca militarizat frontiera sau când se trage primul glont pe teritoriul acelei tari?

Daca Ucraina cerea desfasurarea unor exercitii militare NATO pe teritoriul ei înaintea invaziei rusilor, cum se considera o astfel de invitatie?
Adica rusii faceau propriile lor exercitii pe teritoriul lor si al Belarusului - în calitate de invitati, iar astia faceau un schimb de experienta cu niste baieti mai bine pregatiti decât ei pe propriul lor teritoriu - ca o iesire la picnic si bere cu prietenii.

Era mai riscanta o astfel de operatiune decât ceea ce se întâmpla acuma?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #167 : 03.Mar.2022, 03:06:44 p.m. »
[...]
Daca Ucraina cerea desfasurarea unor exercitii militare NATO pe teritoriul ei înaintea invaziei rusilor, cum se considera o astfel de invitatie?
Adica rusii faceau propriile lor exercitii pe teritoriul lor si al Belarusului - în calitate de invitati, iar astia faceau un schimb de experienta cu niste baieti mai bine pregatiti decât ei pe propriul lor teritoriu - ca o iesire la picnic si bere cu prietenii.

Era mai riscanta o astfel de operatiune decât ceea ce se întâmpla acuma?

Mi se pare evident ca niste exerciti ale NATO pe pamant ucrainean, chiar in calitate de invitat special, ar fi pus fata in fata Rusia si NATO.
Cu riscuri majore de interpretare ca fiind o agresiune asupra spatiului "vital" rusesc.

Insa nu stiu daca NATO avea cum sa faca exercitii pe teritoriul altor state, nemembre, atat timp cat se declara o alianta defensiva.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #168 : 03.Mar.2022, 04:17:29 p.m. »
Ne mulțumesc și hackerii lumii. :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline VictorN

« Răspuns #169 : 03.Mar.2022, 04:27:44 p.m. »
NATO nu face exerciții pe teritoriul unei țări terțe.

Dacă ar fi făcut exerciții pe spațiul Ucrainei ar fi alimentat propaganda rusă și invazia ar fi avut loc oricum.

NATO nu se poate implica in conflictul ăsta, consecințele fiind brutale pentru Europa.

Doua țări/alianțe cu arsenal nuclear NU pot intra in război.

Și dacă intră? Apocalipsa nucleara. Căutați o lista cu adăposturi antiatomice și identificați cel mai apropiat buncăr de lângă voi.

Oricât ne-am dori sa fie ajutata Ucraina, NATO nu poate și nu ar trebui sa intre în conflict.

Rusia e o țară terminată condusă de un nebun, pentru ea ce e mai rău abia urmează.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk