Autor Subiect: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?  (Citit de 30204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: O fi razboi Ucraina sau e doar o alta varianta de Razboi Rece ?
« Răspuns #110 : 28.Feb.2022, 02:19:13 p.m. »
Mereu  m-a uimit obsesia asta a lor de a înainta si ocupa teritorii spre Europa când ei au toată Asia nepopulata...Cum nu poate Putin sa înțeleagă ca si alții vor să trăiască bine, nu numai oligarhii lui...rusii si așa ii țin in lanț, chinezii i-au depășit demult la nivel de trai...acum 50 de ani era invers...Cred ca asta nu înțelege el si ceilalți de conduc Rusia, ca sistemul lor politico economic falimentar si fara de speranță i-a exasperat pe ucrainieni (si nu  numai) de vor să uite de relația lor cu Rusia...

PS: In decembrie 2019 am vizitat Sankt Petersburg (care merita). Super, dar am avut imediat senzația de România 1989. De exemplu, autobuzele au taxatoare...si cred ca aveau peste 10 ani vechime toate (nu taxatoarele!)...
« Ultima Modificare: 28.Feb.2022, 02:43:41 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg

Offline CyborgSky00

« Răspuns #112 : 28.Feb.2022, 07:56:32 p.m. »
Nu vreau să vă stric vizionarea coșmarului virtual despre Ucraina de pe rețelele sociale și TV din zilele acestea și nici avântul emoțional cu care luați partea unuia sau altuia dintre protagoniști.

Amintiți-vă doar că prima victimă a unui război este întotdeauna adevărul.

Urmăresc voleul de fotografii trucate cu care vă hrănește mass media, comentariile lor complet lipsite de probe și concluziile atât de false încât mă apucă mila pentru cei dintre voi care înghit aceste intoxicări.

Mă gândeam să fac un top al minciunilor din presă dar sunt atât de multe încât mă mulțumesc să dau premiul cel mare pentru cea mai nesimțită manipulare și apoi să enumăr alte câteva pentru a vă trezi din vrajă.

Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat putorilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea Radu Tudor și toți ceilalți din platou care v-au prezentat “LIVE” și au “comentat” ca experți o luptă aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Culmea e că toți din platou luau lumină de la Generalul Spânu care comenta și el imaginile luptei aeriene deși ce vă arătau ei pe ecran nu erau lupte din Ucraina ci imaginile unui joc pe computer intitulat Arma 3. La finalul postării aveți filmulețul cu ticăloșii de la Antena 3.

Mai enumăr:

- Imaginile unei explozii cauzate de atacurile Israelului în Gaza și prezentate drept explozii din Ucraina.

- O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conducte de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina.

- Avioane de luptă zburând în formație și prezentate ca și când atacă Ucraina dar fotografia este făcută la o paradă militară din 2020.

- CNN anunță decesul ziaristului “Bernie Gores” în Ucraina deși aceeași fotografie anunța decesul acestuia în Afganistan cu ceva ani în urmă. Culmea e că ziaristul e bine mersi, îl cheamă altfel iar imaginea este a unui gamer de pe internet.

- O filmare în care cineva acuză o rană la picior și se aud explozii dar clipul video este din Beirut în urma exploziei la rezervorul de gaz lichefiat.

- Știrea conform căreia toți cei 13 soldați ucraineni care apărau Insula Șerpilor au fost uciși luptând eroic dar în realitate aceștia sunt în viață și s-au predat rușilor imediat.

- O casă din Donețk distrusă de bombe de către ucraineni cu mult timp în urmă dar prezentată ca fiind în Harkov și lovită de ruși.

- Președintele Ucrainei, Zelenskiy, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când acesta era în inspecție pe teren.

- Doi copii care salută un tanc ce trece pe lângă ei. Fetița este în roz și ține un ursuleț în mână. Imaginea este de fapt făcută în 2016.

- Un bărbat înfășurat în steagul Ucrainei îmbrățișează o femeie înfășurată și ea dar în steagul Belarus. Imaginea este postată ca provenind din teatrul de luptă ucrainean dar în realitate a fost făcută la un concert de muzica rapp în Polonia.

Mă opresc aici sperând că ați priceput mesajul.

În războiul din Ucraina doar moartea este reală, restul fiind manipulare emoțională pentru a vă împinge să vă puneți steagul Ucrainei la profilul virtual și a uita complet care sunt cu adevărat  dușmanii voștri.

Rușii vor refacerea imperiului creat de Petru cel Mare, Americanii vor supraviețuirea imperiului lor creat de cele două războaie mondiale iar Europa vrea reconfigurarea sferelor de influență pentru garantarea imperiului globalist în formare.

Ucraina este o țară formată artificial de către sovietici prin răpirea de teritorii de la țările vecine, jumătate de milion de români din Maramureșul istoric, din Bugeac și Bucovina de Nord fiind permanent umiliți, ignorați și asimilați de către autoritățile ucrainene iar cei care cunosc istorie nu pot uita că la 1918 și 1945 Ucraina a vrut să ne ia Basarabia, că în 1992 au luptat împotriva românilor basarabeni pentru desprinderea regiunii transnistrene și au fost mereu de partea Rusiei în acel conflict.

Dacă vreți să vă implicați atunci ajutați refugiații din Ucraina pentru că așa este creștinește dar faceți-o discret și precaut.

Uitați link-ul, vizionare plăcută:
  • Suzy

Offline ariciul

« Răspuns #113 : 28.Feb.2022, 08:42:03 p.m. »

Amintiți-vă doar că prima victimă a unui război este întotdeauna adevărul. Realy George?

Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat putorilor de la Antena 3   Da cine te-a pus sa te uiti la stiri la Aneta3?

- O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conducte de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina. Mai taie din ele...
https://www.libertatea.ro/stiri/video-dramatic-femeia-simbol-a-razboiului-demasca-pentru-cititorii-libertatea-un-fake-news-iata-bucatile-de-sticla-care-au-ramas-in-mine-cand-s-a-produs-explozia-4004843

În războiul din Ucraina doar moartea este reală, restul fiind manipulare emoțională pentru a vă împinge să vă puneți steagul Ucrainei la profilul virtual și a uita complet care sunt cu adevărat  dușmanii voștri.

Rușii vor refacerea imperiului creat de Petru cel Mare, Americanii vor supraviețuirea imperiului lor creat de cele două războaie mondiale iar Europa vrea reconfigurarea sferelor de influență pentru garantarea imperiului globalist în formare.

Ucraina este o țară formată artificial de către sovietici prin răpirea de teritorii de la țările vecine, jumătate de milion de români din Maramureșul istoric, din Bugeac și Bucovina de Nord fiind permanent umiliți, ignorați și asimilați de către autoritățile ucrainene iar cei care cunosc istorie nu pot uita că la 1918 și 1945 Ucraina a vrut să ne ia Basarabia, că în 1992 au luptat împotriva românilor basarabeni pentru desprinderea regiunii transnistrene și au fost mereu de partea Rusiei în acel conflict.

Eu as zice ca trebuie in primul rand sa fii om, nu sa te gandesti la istorie ca altfel am ajunge sa facem fapte rele nu bune. Cei de azi nu sunt vinovati de crimele de atunci iar pana de curand Ucraina a fost sub influenta rusa. In momentul in care s-a afirmat miscarea pentru democratie a marcat si schimbarea atitudinii rusilor fata de ucraineni. Au devenit subit fascisti. Si in anii 90 Ion Iliescu se folosea de termenii astia, cei mai in varsta probabil isi amintesc despre cum zicea Iliescu de legionari si cum a adus el minerii ca sa curete Bucurestiul. Tot asa si-n 92 cum spui Ucraina avea o conducere inca comunista.
Cei care s-au hotarat sa ajute si sa-si arate sprijinul o fac si pentru democratie. Deci mai incet cu retinerea ca cine stie, sa nu ne para rau pe urma ca n-am facut nimic acum.

• Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #114 : 28.Feb.2022, 08:45:47 p.m. »
Bun. Hai sa scriu ce i-am scris unei YouTube-rite care la fel, ne arata cum nu știu cate videouri de pe net sunt folosite fara a avea legătură cu subiectul si ar fi false informațiile (de exemplu cu execuția soldaților de pe Insula Șerpilor, mie mi-a spus fratele meu de chestia asta si i-am răspuns imediat ca nu cred asta, e o tâmpenie si ca rusii nu sunt sadici înarmați cărora le-a dat drumul Putin de la azil).
1. Adevărul...cui folosește acesta?
2. Daca ești un om care vrea să facă un video pe YouTube, ce faci, folosești desene animate sau folosești videourile relaționale de acțiunea respectiva, deși sunt din alte timpuri si locuri? Sigur vrei sa condamni asta?
3. Sa avem sau nu atitudine fata de unii si ceilalți?
4. De ce nu tratam TOATE subiecte cu aceeași celeritate? (adică ne deranjează ceva in cazul asta dar sunt multe alte cazuri care le lăsăm sa treacă fara probleme. Suntem cetățenii lumii numai când ataca rusii sau se apără ucrainienii de atacuri?).

Cat despre cat de artificiala este Ucraina si Rusia, urmăriți acest canal:

O analiza onesta a stării de fapt:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #115 : 28.Feb.2022, 08:57:21 p.m. »
În războiul din Ucraina doar moartea este reală...

Doar opt cuvinte care contează... :(
Restul, propaganda.

Acum invat romana

Felicitări, ai reușit!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #116 : 28.Feb.2022, 09:10:26 p.m. »
Mi se rupe inima numai gândindu-ma la soldatul rus mort si la mama sa. Sunt sigur ca așa s-a întâmplat, noi ăștia de rand suntem sub vremuri...

Online ntire2000

« Răspuns #117 : 28.Feb.2022, 10:23:08 p.m. »
In loc de noapte buna, ca unora tot va alearga neuronii hai hui si vad doar manipulare (e adevarat ca ea exista dar nu chiar în halul în care credeti voi) hai sa va dau un subiect de meditatie - ca poate va sare de tot somnul.

Ce ne facem daca nebunul de la Kremlin arunca la plesneala cu o racheta peste Polonia sau România doar asa de funny?
Doar ca sa-l testeze un pic pe mosul Biden, sa vada daca-si mai gaseste senilul ala ouale?
Daca NATO chiar exista cu adevarat si fatalaii aia au tupeu sa reactioneze pe bune, sau doar dau si aia din gura iar la o adica nu risca un conflict planetar pentru niste cetateni de mâna a doua?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #118 : 28.Feb.2022, 10:33:46 p.m. »
Nu vreau să vă stric vizionarea coșmarului virtual despre Ucraina de pe rețelele sociale și TV din zilele acestea și nici avântul emoțional cu care luați partea unuia sau altuia dintre protagoniști.

Amintiți-vă doar că prima victimă a unui război este întotdeauna adevărul.

Urmăresc voleul de fotografii trucate cu care vă hrănește mass media, comentariile lor complet lipsite de probe și concluziile atât de false încât mă apucă mila pentru cei dintre voi care înghit aceste intoxicări.

Mă gândeam să fac un top al minciunilor din presă dar sunt atât de multe încât mă mulțumesc să dau premiul cel mare pentru cea mai nesimțită manipulare și apoi să enumăr alte câteva pentru a vă trezi din vrajă.

Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat putorilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea Radu Tudor și toți ceilalți din platou care v-au prezentat “LIVE” și au “comentat” ca experți o luptă aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Culmea e că toți din platou luau lumină de la Generalul Spânu care comenta și el imaginile luptei aeriene deși ce vă arătau ei pe ecran nu erau lupte din Ucraina ci imaginile unui joc pe computer intitulat Arma 3. La finalul postării aveți filmulețul cu ticăloșii de la Antena 3.

Mai enumăr:

- I[...]

Mă opresc aici sperând că ați priceput mesajul.

Dacă vreți să vă implicați atunci ajutați refugiații din Ucraina pentru că așa este creștinește dar faceți-o discret și precaut.

Uitați link-ul, vizionare plăcută:

In afara tuturor fake-urilor enumerate in postarea citata, ramane realitatea incoentestabila ca acest razboi se desfasoara in Ucraina, nu in Rusia.

Asadar, nu pot fi atat de obiectiv incat sa consider ca ucrainenii au exagerat cu stiri false, pe cand rusii exagereaza cu bombe reale!

Este stiut, de catre orice om de buna credinta, ca razboaiele au si latura lor propagandistica sau de dezinformare.
Ceea ce este aplicat si de ucraineni.

Dar asta nu poate fi un argument ca sa ma  implic doar "creștinește" si sa fiu "discret și precaut.".  Cu rusii....

Este incredibil cat de usor ne poate manipula si partea cealalta din acest razboi ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

« Răspuns #119 : 28.Feb.2022, 11:02:12 p.m. »
Asta oare o fi fake?

https://twitter.com/i/status/1498281249483464706

PS: apropo, dupa 12 pagini poate corecteaza vreun moderator titlul topicului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού