Autor Subiect: Bec pozitie  (Citit de 8116 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Bec pozitie
« : 12.Ian.2015, 03:51:54 p.m. »
Aseara am observat ca am becul de pozitie din fata-dreapta ars. De mult ma batea gandul sa vad ce ar insemna sa le inlocuiesc cu ceva bec cu LED. A schimbat cineva cu asa ceva ? Merita investitia ? (ma refer la suma vs. luminozitate vs durata de viata)
Eventual daca imi puteti spune, ce caracterisitic sa aiba becul / LED-ul.

Offline >pexic<

Re: Bec pozitie
« Răspuns #1 : 12.Ian.2015, 03:57:56 p.m. »
salut, daca nu iei ceva "made in china" merita dar 99,9% din cele de pe piata sunt chinezesti. Luminozitatea difera la leduri ca si la becuri deci intrebarea ta nu are sens daca nu dai mai multe detalii ca sa poata fi facuta o comparatie.
durata de viata => ceva de calitate (gandit/proiectat/calculat bine) -> nu are moarte (moare mai tarziu decat masina ta).
In concluzie daca nu te pricepi sau nu ai pe cineva de incredere (bun profecsionist) sa-ti faca 2 bucati (nu e greu) -> mai bine iei bec clasic si-l inlocuiesti.
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 12.Ian.2015, 05:29:55 p.m. »
Pai .. de asta intrebam, pt. ca nu stiu ce sa caut.
Daca la un bec obinuit de pozitie stiu puterea (cati W), habar n-am ce ar trebui sa caut la un bec LED (cate SMD-uri sa aiba, sau ce alta caracteristica importanta, ca sa nu afecteze partea electr4ica a masinii / sigurantele).
Cum nu am pe nimeni mai breaz ca mine prin zona, am sa incerc o discutie la un magazin de piese auto .. poate primesc si ceva informatii utile (cu becul vechi in mana :) )

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 12.Ian.2015, 05:49:20 p.m. »
Salut ASZ , din ce stiu esti destul de matur ca sa nu iei de bune sfaturi de la vanzatori :) , dar daca tot insisti sa-ti iei cauta modelele care au un singur led in ele si, pe cat posibil, fa-le o proba inainte de cumparare sa vezi daca-ti plac.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 12.Ian.2015, 06:30:12 p.m. »
am becul de pozitie din fata ars [...] ce ar insemna sa le inlocuiesc cu ceva bec cu LED.
Un simplu sfat de la cineva care a folosit asa ceva: daca nu gasesti LED care sa emita o lumina de culoare alba, nu te baga la inlocuire. Vei avea probleme la ITP si vei fi mereu la cheremul (intelegerii) agentilor de circulatie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

« Răspuns #5 : 12.Ian.2015, 07:03:58 p.m. »
Pai .. de asta intrebam, pt. ca nu stiu ce sa caut.

Cum zise si colegu' pexic, majoritatea W5W-urilor de pe piata sunt chinezarii ordinare, nu te-astepta la minuni. In general, cauta sa aiba 1 LED (nu mai multe), radiator cat mai mare (parte metalica) si sa fie potrivite la dimensiuni (in functie de far, unele sunt prea scurte, altele sunt prea lungi, etc).

Daca nu vrei chinezarii: http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/led-interior-lighting/ledriving-w5w-premium/index.jsp?productId=ZMP_1072056

6000 K e "alb rece", 4000K e "alb cald".
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 12.Ian.2015, 07:45:58 p.m. »
Va multumesc pt. sfaturi ... am sa raman la becuri obisnuite (daca tot sunt slabe majoritatea, iar cele bune costa cu un H4 performant ...)

Offline migabi

« Răspuns #7 : 12.Ian.2015, 08:26:50 p.m. »
Pe DX am gasit acum ceva timp o serie de chinezarii 'warm white'.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline boga81

« Răspuns #8 : 13.Ian.2015, 12:13:21 p.m. »
Eu am luat w5w de la emag, philips de 4000k (not for road use :) ). Sunt mai luminoase decat cele normale, vazut din fata. Dar nu te gandi ca lumineaza drumul... nu mai aveau pe stoc osram care aratau ca cele originale, ca forma. 53 lei 2 buc
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm