Autor Subiect: Revizie, transmisie si antigel.  (Citit de 19834 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Revizie, transmisie si antigel.
« Răspuns #60 : 07.Ian.2015, 12:01:03 p.m. »
Am zis ... dar nu te-ai uitat :

Creat de: bisti
« : Ianuarie 06, 2015, 09:14:38 a.m. »

OEM alea sunt facute TOT de un producator specializat, nu exista fabrica de ulei suzuki, placute de frana sau filtre suzuki.

Uleiul e facut de Eneos, placutele OEM sunt de fapt Textar, filtrele sunt Mann samd

Offline Laurentiu

« Răspuns #61 : 07.Ian.2015, 12:06:45 p.m. »
Acum, cand am ales sa merg pe mana omului asta, ati inceput cu sfaturile. :)
Sfaturile au inceput ceva mai devreme insa ........ poate le-ai omis la "citanie".  :)

Eu as pune mina pe cartulia de intretinere ...
Nu e chiar asa daca te uiti in manualul de intretinere ce consumabile recomandaa fabricantul si apoi iei netul la "sapat" dupa preturile decente.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline alexandru.nae

« Răspuns #62 : 07.Ian.2015, 01:15:29 p.m. »
Mea culpa.
Ok, cer ulei ENEOS, placute Textar, filtre Mann.
Raman urmatoarele: ulei cutie, antigel, curele, lichid frana si bujii. Imi spuneti si ptr astea ce sa iau ? :)
Multumesc anticipat.
  • Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 07.Ian.2015, 01:26:34 p.m. »
Raman urmatoarele: ulei cutie, antigel, curele, lichid frana si bujii. Imi spuneti si ptr astea ce sa iau ? :)
De ce nu vrei sa vezi ce marfa si ce caracteristici iti recomanda producatorul ?
 Lichid de frina iti recomand Mobil DOT 4. Daca masina e 4X4 iti trebuie si ulei pt grupul diferential spate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

« Răspuns #64 : 07.Ian.2015, 01:29:56 p.m. »
Ca opinie personala, eu n-as merge pe placute OEM (Textar in cazul de fata) - de obicei, sunt eco/mai moi si se consuma mai repede. Ai putea incerca ATE - putin mai dure (cu 'oareshce' efect in timp asupra discurilor).

Despre bujii, retinusem ca pentru motoarele Suzuki M1xA sunt recomandate bujii Iridium de la NGK sau Denso.

Despre curele, la ultima revizie la Swift la Autonet mi-au pus Contitech.
« Ultima Modificare: 07.Ian.2015, 01:41:27 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #65 : 07.Ian.2015, 04:46:57 p.m. »
Ca opinie personala, eu n-as merge pe placute OEM (Textar in cazul de fata) - de obicei, sunt eco/mai moi si se consuma mai repede. Ai putea incerca ATE - putin mai dure (cu 'oareshce' efect in timp asupra discurilor).
Eu mai degraba as inlocui mai des placutele de frina decit discurile sau sa rectific tamburii de pe spate. Sint operatii complexe care necesita atit pricepere cit si unelte speciale. La simpla inlocuire a cauciucurilor de vara cu iarna ori invers, se poate foarte simplu diagnostica starea placutelor iar inlocuirea lor se poate face si ad-hoc fara o noua demontare-montare a rotilor ( o alta economie, drept ca e ceva mai mica insa aceasta poate intra in contul urmatoarei alimentari cu combustibil  ;) ) .

@ alexandru.nae, din cauza asta am si spus ca poti asculta opiniile si sfaturile multora insa alegerea iti va apartine in totalitate.
  • Suzuki SX4

Offline alexandru.nae

« Răspuns #66 : 07.Ian.2015, 11:47:09 p.m. »
Domnilor, m-ati lamurit, Radacini scrie pe mine! Am decis, maine dimineata fac programarea. Prea obositor subiectul acesta, discuri, lichide, saboti. Incep sa ma simt ca o femeie pusa sa aleaga dintr-o suta de perechi de pantofi...doar una. :)
La urmatoarea revizie capitala probabil ca o sa-mi cumpar eu produsele, in urma analizei produselor pe care le va monta Radacini.
Va multumesc pentru atentia acordata subiectului si pentru nervii creati.

• Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a