Autor Subiect: Revizie, transmisie si antigel.  (Citit de 19836 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Revizie, transmisie si antigel.
« Răspuns #40 : 05.Ian.2015, 05:57:47 p.m. »
Laurentiu, as putea face lucrul asta...dar habar n-am ce sa cumpar?!
Pina in primavara, ai timp sa faci tot felul de "sapaturi" si sa te edifici asupra unor consumabile si bune calitativ dar si ca pret. Nu are rost ca acum pe timp rece sa faci o asemenea revizie.

Asta trebuia s-o faci in toamna da' daca n-ai facut-o, fa-o in primavara. Asta cel putin e sfatul meu.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline alexandru.nae

« Răspuns #41 : 05.Ian.2015, 06:04:51 p.m. »
Care este legatura intre revizia asta si anotimp ? Ce se poate intampla rau/bine primavara si nu se poate intampla iarna ? Eh, legat de timp de sapaturi... exact ce spuneam, implica anumite riscuri ca ceva sa nu fie bun sau sa nu mearga bine, iar serviceul va spune "asta mi-ai dat, asta ti-am pus" !
« Ultima Modificare: 05.Ian.2015, 06:07:32 p.m. de alexandru.nae »
  • Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #42 : 05.Ian.2015, 06:10:26 p.m. »
Adica 10 beri...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #43 : 05.Ian.2015, 06:21:17 p.m. »
Care este legatura intre revizia asta si anotimp ?
iarna apar la masina tot felul de jocuri in articulatii (planetare, pivoti, bucsaraie, amortizoare, arcuri etc) din cauza drumurilor denivelate (principalul factor = gheatza in valuri) chiar si pe asfalt.

Daca faci o revizie in primavara, pregatesti masina mai bine si mai in amanunt; vei avea siguranta unei vacante si a unor deplasari fara incidente. Iarna se stie ca in mare parte nu se circula cu viteza mare si nici pe distante prea lungi in afara localitatii asa ca riscul de a ramine cu masina in pana pe coclauri, scade mult. DPMDV, iarna eu nu fac nici o revizie. Ori intru in iarna cu masina revizuita deja din timpul verii ori fac o revizie la iesirea din iarna.

serviceul va spune "asta mi-ai dat, asta ti-am pus" !
Nu e chiar asa daca te uiti in manualul de intretinere ce consumabile recomandaa fabricantul si apoi iei netul la "sapat" dupa preturile decente.  ;)
« Ultima Modificare: 05.Ian.2015, 06:28:09 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #44 : 05.Ian.2015, 06:29:06 p.m. »
Opinia mea este ca daca iti permiti sa suporti diferenta de pret, pune si materialele si manopera din aceeasi sursa.
Concluzia asta am tras-o dupa cateva masini pe care le-am gestionat in fel si chip:
1- schimbat plaute sau ambreiaj pe marginea drumului, cu piese luate din targ Vitan, dar noi
2- cumparat piesele de unde erau mai ieftine si apoi montate in service autorizat,
3- interventie completa in service de reprezentanta.
In timp am realizat ca in primul caz aveam economia materiala cea mai mare, in cazul al doilea era convenabil dpdv al muncii prestate de mine, iar in al treilea caz a fost cel confortabil: material, fizic si psihic.

Pe langa aceste aspecte, garantia completa (piese si manopera) oferita de acelasi furnizor, este cea mai sanatoasa.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #45 : 05.Ian.2015, 06:36:41 p.m. »
Care este legatura intre revizia asta si anotimp ? Ce se poate intampla rau/bine primavara si nu se poate intampla iarna ? Eh, legat de timp de sapaturi... exact ce spuneam, implica anumite riscuri ca ceva sa nu fie bun sau sa nu mearga bine, iar serviceul va spune "asta mi-ai dat, asta ti-am pus" !

La prima vedere, si la piese (ca la multe alte chestii) e ruleta ruseasca cu privire la calitatea lor. Dar o documentare in prealabil poate restrange cautarea la un batch de piese corecte (= cu un bun raport calitate/pret) pe care sa le achizitionezi. Unde gasesti informatia ? Ori aici pe forum, ori pe site-urile producatorilor de piese, coroborand cu ce se gaseste (ca part-numbere) pe magazinele online.

Par example, cu privire la frane eu recomand ATE (daca o sa cauti pe forum o sa vezi ca profilul meu de sofer ducea la consumarea intre revizii - max 14,000km - a placutelor de frane OEM puse in reprezentanta, pe cand cele ATE ma tin deja de 18,000km fara a da semne de oboseala). In cazul de fata, confirmarea codului la placute (#13.0460-3995.2) o gasesti si in catalogul oficial ATE. O manopera de schimbare placute frana fata e 50-60RON la un service de cartier (si nu prea e marja de risc la aceasta operatiune), deci iesi la 200-210RON piese&manopera -> economie de 100RON doar la asta.

Bafta in continuare orice decizie vei lua.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline alexandru.nae

« Răspuns #46 : 05.Ian.2015, 07:29:52 p.m. »
Am cerut cotatie si la un service de cartier, no name. Astept sa vad ce-mi vor da si voi lua o decizie...dar inclin spre reprezentanta pentru ca sunt avantajele pe care le-a enumerat NicNic. Daca se intampla ceva, le pun cheia in mana...

Offline coby

« Răspuns #47 : 05.Ian.2015, 08:57:06 p.m. »
Cel mai urgent este schimbul de ulei si filtru de ulei , restul le poti face pe parcurs ( daca nu e grava situatia - placute frana barberite pana la metal etc ) ; filtru de polen - daca umbli asa putin cu masina , nu merita sa dai o caruta de bani doar ca e OEM , poti lua si no name , ieftin , ca si asa il vei schimba mai repede decat vei apuca cealalta revizie si il poti schimba singur , la fel si filtru de aer ( ca nu i mare filozofie ) - scapi de bani dati aiurea .
Dar ... daca esti comod si ai bani du te linistit la service ul acela minunat sa te taxeze si pe stat la cafea ( vezi preturile umflate din deviz ) .
auto si moto

Offline alexandru.nae

« Răspuns #48 : 05.Ian.2015, 09:35:15 p.m. »
Am foarte multe experiente neplacute cu lucruri no name, iti pot enumera cel putin 10 chestii patite in ultimele 6 luni.
Prefer sa pun OEM si sa trag de ele mai mult decat recomanda producatorul... decat sa pun no name si sa stric altceva sau sa raman cu masina in drum.
Acum ramane sa vad daca le montez la un service neautorizat si sa le cumpar de un distribuitor de piese consacrat....sau iau totul de la Radacini.
Va tin la curent cu cotatia de pret pe care o s-o primesc....

Offline coby

« Răspuns #49 : 06.Ian.2015, 01:09:13 a.m. »
Pai daca ai avut experiente proaste cu piese de genul filtru habitaclu/ aer  de firme no name , atunci trage tare si cumparati OEM suzuki si du te la service autorizat suzuki , nu in alta parte ca poate patesti cu piese OEM sa ti le monteze niste Dorei si ... pacat de bani aruncati !
P.S. Sa nu uiti de bacsisul de la inceput - daca vrei sa ti faca bine lucrarea .
Si la sfarsit cand tragi linie sa ne spui si noua daca de banii pe revizie puteai sa ti cumperi alta masina ...
auto si moto