Autor Subiect: Revizie, transmisie si antigel.  (Citit de 19832 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alexandru.nae

Revizie, transmisie si antigel.
« : 22.Dec.2014, 06:32:20 p.m. »
Salut, masina sotiei, un Ignis 2006,69CP...de care nu s-a ocupat nimeni, are in prezent 59.000km. Ultima revizie.... facuta intr-un service oarecare, a fost facuta in jurul a 43.000km.
De la revizia respectiva, nimeni nu s-a mai uitat la ea. Ce trebuie facut si unde pentru a fi siguri ca masina are revizia facuta corect, ca transmisia este ok si ca are antigel suficient ??

Multumesc anticipat.
  • Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a

Offline ff_2004_06

Re: Revizie, transmisie si antigel.
« Răspuns #1 : 22.Dec.2014, 09:32:24 p.m. »
Salut. E clar timpul pentru o revizie completa. :)
Nivelul antigelului se poate verifica vizual, insa ar fi bine de verificat si temperatura de inghet.
Din ce oras esti? Poate te indruma colegii din zona ta catre un service bun.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline coby

« Răspuns #2 : 22.Dec.2014, 11:59:31 p.m. »
Ulei + filtru de ulei
filtru aer motor
filtru de polen habitaclu
verificat / completat/ inlocuit antigel instalatie racire = astea de urgenta , restul maruntisurilor pot fi pe parcurs .
Poti sa faci operatiile la mai multe service uri sau unele le poti face chiar tu daca vrei si te pricepi .
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 23.Dec.2014, 05:20:22 a.m. »
Si pentru siguranta verificati placutele de frana si inlocuiti lichidul de frana.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 23.Dec.2014, 09:50:33 a.m. »
Eu as pune mina pe cartulia de intretinere si as ochi cea mai completaa revizie din intreg ciclu + o verificare a jocurilor aparute in sistemul de rulare (fata si spate).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline alexandru.nae

« Răspuns #5 : 02.Ian.2015, 04:39:22 p.m. »
De acord cu voi ca trebuie revizie completa, tocmai de aceea v-am intrebat, in Bucuresti... exista un service autorizat Suzuki, si daca da, unde ??? Reprezentanta auto Suzuki, cea de pe cheiul Dambovitei din Vitan poate face aceasta revizie detaliata?? Stiu ca in anumite cazuri, serviceurile autorizate au oameni mai bine pregatiti decat reprezentanta in sine...
Cureaua de transmisie nu trebuie schimbata, are aproape 60.000 km ?!

P.S. Placutele de frana le-am schimbat cand s-au tocit ! A nu se intelege ca ne-am batut joc de masina, pur si simplu s-a mers foarte putin cu ea si n-a "scartait" absolut nimic.
Probabil ca ar mai fi mers asa 30.000km... pana sa-mi dau seama ca nu s-a uitat nimeni la ea. :)

Multumesc.

« Ultima Modificare: 02.Ian.2015, 04:43:10 p.m. de alexandru.nae »
  • Suzuki Ignis, 2006, Benzina, 2WD, motor m13a

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 03.Ian.2015, 06:16:18 p.m. »
Daca te uiti in sectiunea Service, vei vedea ca in Bucuresti sunt trei service-uri de reprezentanta Suzuki. In ordine alfabetica: Autonet, Cobalcescu si Radacini. Ramane ca tu sa-l alegi pe cel care-ti convine.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bisti

« Răspuns #7 : 03.Ian.2015, 06:45:10 p.m. »
Apropo de antigel. Voi ce solutie folositi ? Orice mizerie gasita in hypermarket sau vreo marca anume ?

Offline coby

« Răspuns #8 : 03.Ian.2015, 07:26:45 p.m. »
Apropo de antigel. Voi ce solutie folositi ? Orice mizerie gasita in hypermarket sau vreo marca anume ?
Mizerie ?
E pe culori , iar firmele care il produc nu cred ca sunt de " mizerie " . Daca producatorul livreaza masina noua cu un tip de antigel - banuiesc ca stie el ceva si normal e sa continui " la culoare " , nu ?
auto si moto

Offline bisti

« Răspuns #9 : 03.Ian.2015, 08:00:44 p.m. »
Mizerie = 3 ron litrul.

Am vazut si Castrol la 15 ron litrul.

De aceea intreb. E posibil ca mizeria de 3 ron sa ma tina doar pana la -10 grade fata de ce scrie pe ambalaj, adica -30.

Inauntru in rezervor este albastru sau verde, o sa ma uit mai atent data viitoare.

Scuze de intrebare, daca stiam ca se basica lumea asa repede, intrebam pe alte forumuri.