Autor Subiect: Accesorii S-Cross  (Citit de 52208 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sorinf

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
  • S-Cross 1.4 AT Hybrid AllGrip Spirit
    • București
Re: Accesorii S-Cross
« Răspuns #200 : 02.Oct.2021, 08:19:51 a.m. »
La amortizoarele pentru capotă, știe cineva ce fel de prinderi trebuie puse pe mașină? Amortizoarele comandate de la chinezi sunt fără. Mulțumesc
  • S-Cross 1.4 AT Hybrid AllGrip Spirit
S-Cross 1.4 AT Hybrid AllGrip Spirit

Offline enicky

« Răspuns #201 : 02.Oct.2021, 01:13:14 p.m. »
   Vezi aici, la colegul @bekxy, poate gasesti detalii : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7058.100

Oricum la el in jurnal sunt foarte multe, ai de studiat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Obi-Wan

« Răspuns #203 : 08.Iul.2023, 10:51:32 p.m. »
Salut,
Am montat de ceva vreme amortizoare de capota pe noul S-Cross.
Prinderile au iesit ca in pozele atasate, cu urmatoarele precizari:
- Fata inferioara a capotei e din tabla foarte subtire, daca amortizorul folosit e prea tare se stramba imediat (v. foto 1). Deformarea din foto e de la o prima incercare cu amortizoare chinezesti de 400N (Prost calibrate, ca sa inceapa cursa am apasat cu peste 50 kgf, la cap de cursa apasam cu cca 65 kgf, masurate prin apasare verticala pe un cantar de casa);
- Pentru evitarea deformarii tablei, la bolturile de pe capota am pus saibe mari (d.ext 30mm - v. foto 2). Bolturile mi-au ramas din setul amortizoarelor chinezesti nefolosite. Pe partea opusa, piulitele le-am prins in niste extensii din banda metalica perforata (v. foto 3). Asa le-am tinut la pozitie pentru insurubare si contra la strangere;
- La prinderea in compartimentul motor, am folosit gaurile existente langa prinderile amortizoarelor suspensiei si am prins pe ele placute cu gauri (se gasesc la magazinele de bricolaj). Pe ele am prins bridele cu cap sferic ramase tot din setul de amortizoare chinezesti (v. foto 4), regland pozitia pe placutele suport astfel incat amortizorul strans sa se incadreze intre pozitiile prinderilor pe capota si caroserie cu capota inchisa;
- Capota fiind usoara (nu cred ca are mai mult de 20 kg), nu are nevoie de amortizoare prea puternice, ca stramba tabla la prinderi. Eu am montat in final amortizoare Maxgear 12-2104 de 170N. Sunt suficient de puternice cat sa ridice capota usor, dar fara sa forteze prinderile pe capota.
In concluzie, sunt multumit de cum a iesit. Am fost cu masina si la revizia de 1 an cu amortizoarele montate si nu s-a legat nimeni de ele.
« Ultima Modificare: 08.Iul.2023, 11:02:09 p.m. de Obi-Wan »
  • Logan MCV 1.5D Laureate 2007 / Suzuki S-Cross Spirit 1.4L Boosterjet Hybrid Allgrip 6MT 2022

The following users thanked this post: miocrl, enicky

Offline babanovac

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
« Răspuns #204 : 01.Feb.2024, 10:27:37 p.m. »
Salut!
Poti pune o poza cu telescoapele montate, in care sa se vada sustinerea capotei de catre telescoape? Ma intereseaza sa pot vedea pozitionarea acestora pe capota. Acolo la poza 2, unde se vad doua table suprapuse, ai facut asta pentru o inaltare a sistemului de prindere a telescopului?
  • Suzuki S-Cross

Offline Garett

« Răspuns #205 : 05.Feb.2024, 08:34:54 a.m. »
Salut,
A gasit/pus cineva sistem de deschidere electrica a hayonului?
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline Obi-Wan

« Răspuns #206 : 06.Feb.2024, 01:28:21 p.m. »
Salut!
Poti pune o poza cu telescoapele montate, in care sa se vada sustinerea capotei de catre telescoape? Ma intereseaza sa pot vedea pozitionarea acestora pe capota. Acolo la poza 2, unde se vad doua table suprapuse, ai facut asta pentru o inaltare a sistemului de prindere a telescopului?

Salut,
Gasesti atasate pozele solicitate. Prinderile telescoapelor pe capota folosesc gaurile existente ale diblurilor de fixare a capitonajului capotei pe laterale. Saiba mica suprapusa peste saiba mare de la prinderea pe capota nu are rol de inaltare a prinderii, ci doar de distribuire mai buna a fortei de strangere a boltului prin saiba mare catre tabla capotei (asa nici nu se foarfeca saiba mare daca strangi piulita boltului de prindere mai tare).
  • Logan MCV 1.5D Laureate 2007 / Suzuki S-Cross Spirit 1.4L Boosterjet Hybrid Allgrip 6MT 2022

Offline VME

« Răspuns #207 : 06.Apr.2024, 11:56:33 a.m. »
Sunt in posesia masinii de o saptamana si pana acum acestea sunt accesoriile / imbunatatirile pe care l-am adus:

- capace prezoane + scula de extragere - cumparate din reprezentanta
- folie protectie manere - cumparate din reprezentanta
- praguri protectie din aluminiu - cumparate din reprezentanta
- husa cheie albastra fosforecenta - cumparata din reprezentanta
- covorase de cauciuc si tava spuna portbagaj - cumparate din reprezentanta (foto atasat)
- husa cheie principala din metal cu piele - cumparata de pe AliExpress (foto atasat)
- husa volan cica din piele suede - cumparata de pe AliExpress (foto atasat)
- LED upgrade kit interior - cumparate de pe Hypercolor.de (foto pe un alt topic aici pe forum)
- bandou protectie bara spate pentru incarcare - cumparat de pe carmager.com (foto atasat)
- pernute tetiere si invelitoate moale centuri fata - cumparate de pe AliExpress (foto atasat)
- tava pentru un nou nivel in cotiera fata (foto atasat)
- cauciucuri fosforescente cu S-Cross in toate spatiile de depozitate (foto atasat)
- scuturi metalite motor/transmisie/diferential - cumparate de pe scut-motor.ro (foto pe un alt topic aici pe forum)
- capace pentru suruburi la balamale usi - cumparate de pe AliExpress (foto atasat)
- folie sticla temperata 9H pentru sistemul de infotainment - cumparata de pe AliExpress (foto atasat)
- capac cu palnie pentru rezervorul lichidului de spalare parbriz - cumparat de pe AliExpress (foto atasat)
- mini cos de gunoi portabil cu inscriptia Suzuki - cumparat de pe AliExpress (foto atasat)
- baghete de plus puse intre scaunele din fata si consola centrata - cumparate de pe AliExpress (foto atasat)
- capacele ventil cu emblema Suzuki - cumparate de pe AliExpress (foto atasat)
- acoperit toate gaurile din compartimentul motor care duc spre arcuri si suspensie cu clipsuri auto - cumparate de pe emag.ro
- huse jante de iarna - cumparate de pe emag.ro

Saptamana viitoare, cand ajung restul comenzilor la mine si cand voi fi programat in service va urma sa mai montez:
- bandouri de plastic usi laterale - cumparate de pe carmager.com
- foliere toate elemente vopsite - folie Stek DynoShield
- foliere parbriz, plafon panoramic, geamuri laterale si luneta (doar exterior) - folie Stek DynoFlex
- huse facute la comanda pentru S-Cross 2022+ - cumparate si comandate de pe huse.ro
- protectie de burete cu emblema Suzuki cotiera centrala fata - cumparata de pe AliExpress
- restul capacelelor de protectie pentru restul suruburilor pentru balamale - cumparate de pe AliExpress

Daca cineva este interesat de ceva anume, sa-mi spuna si pot posta link direct atat aici cat si in privat.
« Ultima Modificare: 06.Apr.2024, 12:24:13 p.m. de VME »
  • Suzuki S-Cross Luxus AllGrip 6MT - Martie 2024

Offline VME

« Răspuns #208 : 06.Apr.2024, 11:57:40 a.m. »
Partea a 2-a de foto
« Ultima Modificare: 06.Apr.2024, 12:25:01 p.m. de VME »
  • Suzuki S-Cross Luxus AllGrip 6MT - Martie 2024

Offline VME

« Răspuns #209 : 06.Apr.2024, 12:20:26 p.m. »
Partea a 3-a de foto si ultima