0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Eu zic să luați un S-Cross de 1.0 și unul de 1.6 și să faceți măsurători. În felul ăsta sunteți ocupați și nu mai îngrășați faceliftul Vitara.
Cred ca ai vrut sa spui cuplu maxim, puterea maxima fiind specificata la o anumita turatie la fel ca cele aspirate (1.4 boosterjet are 140 HP la 5500 rpm)
Citat din: toma din 02.Aug.2018, 01:41:32 p.m.Si care este explicatia tehnica?Adica un motor turbo de 1.2l care produce sa zicem maxim 120CP va consuma mai mult la 2500rpm (unde produce maximul) decat un motor aspirat de 1.6l care produce maxim tot 120CP condus la 5500RPM (unde produce maximul)? N-as prea crede.Afirmatia corecta este ca un motor aspirat de 1.2l va consuma mai mult decat unul aspirat de 2l atunci cand sunt conduse astfel incat sa obtii aceeasi putere (normal pentru cel mic va trebui turat mult mai mult).In camerele de ardere din motoarele turbo temperatura este mai mare, motiv pentru care apare riscul de detonatie sau "knok" atunci cand amestecul aer benzina este comprimat. Pentru eliminarea acestei probleme se va folosi compresie mai mica + un amestec aer+combustibil bogat . Combustibilul in plus fiind folosit pentru racirea camerei de ardere, automat totul bineinteles devine mai ineficient.
Si care este explicatia tehnica?Adica un motor turbo de 1.2l care produce sa zicem maxim 120CP va consuma mai mult la 2500rpm (unde produce maximul) decat un motor aspirat de 1.6l care produce maxim tot 120CP condus la 5500RPM (unde produce maximul)? N-as prea crede.Afirmatia corecta este ca un motor aspirat de 1.2l va consuma mai mult decat unul aspirat de 2l atunci cand sunt conduse astfel incat sa obtii aceeasi putere (normal pentru cel mic va trebui turat mult mai mult).
Apropo, intreb si eu ... motorul prin aspiratie are injectoare ?
Toate motoarele au injectoare ...
... asa ajunge combustibilul in camera de ardere (la benzina) / de compresie (la diesel).
Ce am mai observat si daca puteti sa ma lamuriti cei care aveti acest motor de 1.4 T este legat de turbo.Daca merg cu 50 de exemplu si vreau sa accelerez brusc sa zic asa nu intra turbo sua intra dupa vreo doua secunde.Are un delay asa.